Aktualności

Nintendo Switch 2 - wątek ogólny

killy9999 · 20904

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 8
dnia: Stycznia 16, 2025, 14:29:13
No i oficjalna zapowiedź ogłoszenia konsoli:

Online Rocho

Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 16, 2025, 15:11:52
Jako że Nintendo to jedyny sensowny producent konsol to biere raczej na premierę.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline psmaniac

Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 16, 2025, 15:25:03
Jako że Nintendo to jedyny sensowny producent konsol to biere raczej na premierę.

Na pewno solidny producent. Tutaj wtop nie ma, że coś będzie się grzało, głośno chodziło i inne mada ujnie. Też biere w ciemno.

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 16, 2025, 15:50:19
No nie wiem, problem driftu joyconów ciągnął się latami po premierze.

Online makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 16, 2025, 15:58:10
PS5 6 lat po premierze? Dostępne od strzała Zajebiste gry, z konsolowymi exami? Na co to komu Panie!

Switch2, pokazane zero gier, sprzęt wygląda tak samo - biere na premiere!!

Offline Megadeth

Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 16, 2025, 16:02:48
Biorę na premierę.
Zróbcie drugi wątek a nie tu pisać.
Zrobiłbym, ale z telefonu mi się strefa rozkrzaczyla

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 16, 2025, 16:06:57
PS5 6 lat po premierze?
6 lat po premierze to będzie dopiero za dwa lata.

Switch2, pokazane zero gier
Nie no, pokazali Mario Kart - to jedna gra. Jasne, mało, ale to w dalszym ciągu o jedna gra więcej niż reveal trailer do PS5, który nie pokazał żadnej :-)

Offline psmaniac

Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 16, 2025, 16:19:30
Porównanie Ps5 do NS2 jest bez sensu, co ma kanapowy handheld do stacjonarki.  Ps5 to można porównywać sobie do  X-a.

Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

Online makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 16, 2025, 16:23:24
nie czytajmy wszystkiego tak dosłownie. pokazali zero gier (ew. to samo z minimalnie lepszą - niezauważalnie wręcz - grafiką), zero nowatorstwa/nowego sprzętu, więc ja mam zero podjary. natomiast wielce się dziwuje na czytane tutaj pieśni pochwalne forumowych tłumów, które plując latami na innych producentów konsol robiących to samo, co Nintendo teraz, klaszcze pośladami z podjarkaą jak przed pierwszą randką na widok lekkiego upgradu wizualnego dwóch joyconów :)

Online Rocho

Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 16, 2025, 16:23:58
Też nie na co porównywać konsoli gdzie są ciekawe i oryginalne gry dostępne tylko na nią do PS5.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline mariusz391

Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 16, 2025, 16:38:06
nie czytajmy wszystkiego tak dosłownie. pokazali zero gier (ew. to samo z minimalnie lepszą - niezauważalnie wręcz - grafiką), zero nowatorstwa/nowego sprzętu, więc ja mam zero podjary. natomiast wielce się dziwuje na czytane tutaj pieśni pochwalne forumowych tłumów, które plując latami na innych producentów konsol robiących to samo, co Nintendo teraz, klaszcze pośladami z podjarkaą jak przed pierwszą randką na widok lekkiego upgradu wizualnego dwóch joyconów :)
Zgadzam się i czuję się na razie mocno rozczarowany. Ja wiem że Nintendo nie pozwoli sobie na ryzyko gdy tworzy tylko jedną konsolę do gier, a nie jak dawniej dwie, ale kurde, nawet 3DS na tle DSa miał ,,coś'' nowego czym chciał przyciągnąć do siebie graczy (a to że ten efekt 3D po paru godzinach grania #nikogo nie ma tu znaczenia, liczył się efekt nowości). A tutaj na razie nie ma NIC, poza większym rozmiarem który dla mnie już obecnie był zwyczajnie za duży na handhelda. Więc podjary z samego sprzętu nie ma, czekam na gry które to może sprawią

Offline 12step

Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 16, 2025, 16:49:50
pokazali zero gier

Soniarze nie cofną się przed niczym żeby bezzasadnie szkalować Nintendo :( Przecież pokazali Mario Karts.

ore ore szabadabada amore

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 16, 2025, 18:07:48
Powiem tak, podjarki zero bo i w sumie nie ma czemu. Raczej wiadome było, że Nintendo pójdzie bezpieczną drogą i skopiuje Switcha 1:1 w zasadzie z kosmetycznymi zmianami, lepszymi bebechami i wsteczną kompatybilnością. Wystarczy by osiągnąć sukces i to spektakularny bo kompatybilność wsteczna sprawi, że wielu wymieni konsolę na nowszy model. A i stary Switch trafi do nowych odbiorców po niższej cenie i napędzi sprzedaż gier Nintendo.

Sama forma prezentacji i logo Switch 2 w ogóle do mnie nie przemawia. Zgadzam się z @makumator, że gdyby tak zrobił Xbox to już dawno by go zrównali z błotem, w przypadku PlayStation tolerancja byłaby większa, ale i tak by to zostało zjechane. Z Nintendo się sieć zwykle obchodzi jak z jajem. Z perspektywy rozwoju i hardware to bida. W zasadzie ta konsola to taki Switch Pro, którego wszyscy oczekiwali. Nie podano ani bebechów (nie oczekuję jakiegoś wielkiego skoku), ani ceny, a im sam materiał promocyjny bez fajerwerków.

Był Switch, jest Switch Pro, tyle że jako 2. Swoją drogą Nintendo chyba pierwszy raz poszło w kierunku numeracji rodem z PlayStation. Nie dziwię się, że taką opcję wybrali, nie oczekiwałem niczego więcej, ale trochę szkoda, że takie to się robi nudne teraz i przede wszystkim, że te prezentacje konsol tak wyglądają - zero dreszczyku i zero emocji.

Offline Trzyzet

Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 16, 2025, 18:42:13
W cenie Switcha 2 o wiele lepiej kupić sobie Steam Decka.

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 16, 2025, 18:56:30
Mam tak samo jak @makumator i @Janusz . Patrze na to i widze to samo co było. O sukcesie zadecydują gry.

Jestem też zaskoczony, że Nintendo po raz pierwszy poszło w numeracje konsoli. Nigdy wcześniej tego nie robili. Zwykle wymyślali jakąś nazwę. Ten zabieg numeracji dodatkowo sprawia, że w mojej głowie tworzy się obraz tego samego co było, tylko jakby może ciut lepsze.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2025, 18:58:01 wysłana przez alf »

SMF spam blocked by CleanTalk