Aktualności

Nintendo Switch 2 - wątek ogólny

killy9999 · 20898

Offline mariusz391

Odpowiedź #690 dnia: Września 19, 2025, 18:18:44
Interesują mnie stricte tytuły od Nintendo i też Switch 2 nie jest dla mnie opcją  :(

(póki co)
Poczekać na spokojnie na OLEDa i tyle, nikt z nas nie ma 15 lat by przeżywać czy jakąś grę się ogra dziś czy za parę lat więc nie ma co się spieszyć

Offline 12step

Odpowiedź #691 dnia: Września 19, 2025, 18:32:12
by przeżywać czy jakąś grę się ogra dziś czy za parę lat

Powiem szczerze, że ja tak miewam :( Boje się, że jakby się wszyscy tutaj podniecali DK Bananza, to bym kupił, ale na szczęście przeszło dosyć letnio!

ore ore szabadabada amore

Offline Morricorne

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 0
  • PSN ID: Morricorne
  • Nintendo ID: Morricorne
  • Steam ID: Moricorne
Odpowiedź #692 dnia: Września 21, 2025, 06:18:39
Interesują mnie stricte tytuły od Nintendo i też Switch 2 nie jest dla mnie opcją  :(

(póki co)
Poczekać na spokojnie na OLEDa i tyle, nikt z nas nie ma 15 lat by przeżywać czy jakąś grę się ogra dziś czy za parę lat więc nie ma co się spieszyć

To jest właśnie najlepsze wyjście czekać na oleda. Pamiętam jak miałem pierwszego oleda NS. Bajka była w porównaniu do v1. Miejmy nadzieję że do czasu wypuszczenia oleda nazbiera się trochę więcej wartych ogrania gier. Bo póki co to słabizna straszliwa jest.

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 8
Odpowiedź #693 dnia: Września 25, 2025, 09:10:59
Zapomniałem w końcu odpisać :(

Zależy od gry, ale generalnie bez szału:
https://www.nintendolife.com/guides/nintendo-switch-2-battery-life-how-does-it-compare
2 godziny z małym haczykiem? Czyli Switch 2 to jest przenośna konsola do grania dla osób, które nie grają przenośnie. Jak się wciągnę w jakiś tytuł, to potrafię spędzić więcej czasu dziennie przy graniu. Tak krótki czas oznaczał by, że właściwie każda sesja grania była by ostatecznie przerwana przez rozładowanie baterii. Ewentualnie musiał bym kombinować gdzie tu usiąść koło kontaktu i jak pociągnąć kabel do ładowania, co jest absurdem. Sorry, ale dla mnie na dzień dzisiejszy to nie ma racji bytu. Czekam na rewizję sprzętową i przemyślę temat ponownie.

Offline Megadeth

Odpowiedź #694 dnia: Września 25, 2025, 12:42:49
Można podpiąć dowolny powerbank poprzez usbc i zyskać trochę energii. I nie chodzi mi o tłumaczenie baterii tylko jeśli faktycznie grasz ponad 2 godziny nonstop dziennie to wtedy mały powerbank daje radę.

A jak nie to poczekać na rewizje, choć i tak na pewno v2 czy OLED nie wyczaruje nagle 10godzin na baterii.  Konsola i ekran sa większe, gry są bardziej wymagające niż S1

Na indykach mam podobne zużycie baterii jak na S1

Offline Morden

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 51
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #695 dnia: Września 25, 2025, 14:25:39
No cóż ... Czasy ekranów mniejszych niż powierzchnia karty płatniczej, wyświetlających skromne piksele w 2D już za nami. Jeśli chcemy grać w gry z imponującą grafiką na dużym ekranie, ma to swój koszt w energii. Od siebie dodam, że podczas blisko 3.5h lotu córka grała na przemian w Mario Kart World i Penny's Big Breakaway. Potem grała jeszcze w pociągu. Baterii starczyło z powodzeniem. Ustawiłem sensowną jasność ekranu i głośność.

Gdybym chciał przez taką ilość godzin grać w na przykład Cyberpunk albo SW Outlaws, pewnie na baterii bym nie ujechał. Bardzo wymagające gry potrafią rozpędzić wiatraczki nawet w docku.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Offline zenq

Odpowiedź #696 dnia: Września 25, 2025, 15:42:29
Gdybym chciał przez taką ilość godzin grać w na przykład Cyberpunk albo SW Outlaws, pewnie na baterii bym nie ujechał.
no nie ma sie co dziwic, ja cymberpanek podobno lepiej smiga na switchu niz na ps4, to i pradu malo nie wiezmie

SMF spam blocked by CleanTalk