Aktualności

Nintendo Switch 2 - wątek ogólny

killy9999 · 20892

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 8
Odpowiedź #631 dnia: Lipca 16, 2025, 12:10:44
Dzięki. Widzę, że poza oficjalnym sklepem 8bitDo jest taniej. Dobrze wiedzieć.

EDIT: To jeszcze szybkie pytanie. Dobrze widzę, że trzeba wybierać pomiędzy wersją kompatybilną z PC a wersją kompatybilną ze Switchem? Czy jeden pad ogarnie wszystko?
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2025, 12:15:11 wysłana przez killy9999 »

Offline Leniwy

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 10
Odpowiedź #632 dnia: Lipca 16, 2025, 12:15:16
@Megadeth dzieki za linka. Ja wlasnie zamowilem ten 8bit. Wyszlo jeszcze taniej bo 76 zl wiec sobie z ciekawosci porownam

Offline mariusz391

Odpowiedź #633 dnia: Lipca 16, 2025, 12:26:44
EDIT: To jeszcze szybkie pytanie. Dobrze widzę, że trzeba wybierać pomiędzy wersją kompatybilną z PC a wersją kompatybilną ze Switchem? Czy jeden pad ogarnie wszystko?
Są chyba 3 różne wersje tego pada, dosłownie wczoraj zrobiono o tym filmik

Offline Megadeth

Odpowiedź #634 dnia: Lipca 16, 2025, 12:35:14
AA to nie wiedziałem. Czekaj czyli wersje switchową nie sparuje z PC?

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 8
Odpowiedź #635 dnia: Lipca 16, 2025, 12:44:21
Są chyba 3 różne wersje tego pada, dosłownie wczoraj zrobiono o tym filmik
A jaka jest szybka odpowiedź, żebym nie musiał marnować 15 minut na oglądanie filmu?

Offline psmaniac

Odpowiedź #636 dnia: Lipca 16, 2025, 12:44:55
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2025, 12:49:25 wysłana przez psmaniac »

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #638 dnia: Lipca 16, 2025, 14:05:46
Mam ten pad w wersji do PC (czyli z XBOXowym układem przycisków ABXY) i jestem z niego całkiem zadowolony. Mi osobiście bardzo wygodnie leży w dłoniach, plastik obudowy też przyjemny w dotyku, nie jak typowe chińskie plastik fantastik. zapłaciłem za niego coś koło 90zł, ale nawet jakby zaśpiewali za niego 150zł to byłbym zadowolony z zakupu. Jedyny minus wersji 2C to brak podstawki ładującej jaka jest w Ultimate 2, ale za ten pad już sobie liczą ponad 200zł.

Offline mariusz391

Odpowiedź #639 dnia: Lipca 23, 2025, 14:00:41

Pisarski tłumaczy dlaczego tak mało było gier dostepnych na premierę Switcha 2 i okazuje się że typowe Nintendo jest typowe i bawią się DOKŁADNIE tak samo jak w czasach N64/Game Cube. Czyli devkity są wydzielane i to producenci gier mają się o nie prosić i wysyłać ankiety jakie to gry by na Switcha 2 zrobili, a Nintendo decyduje czy im tego devkita sprzedać czy powiedzieć ,,eee, taką gierkę to możecie na Switcha 1 zrobić, więc wam devkit Switch 2 niepotrzebny''

Offline psmaniac

Odpowiedź #640 dnia: Lipca 23, 2025, 14:51:22
Czary mary, zamawiałem 16-stego, a wczoraj już doleciał   :o
Po za tym, dobrze leży w dłoniach i nic nie trzeszczy.

Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

Offline Megadeth

Odpowiedź #641 dnia: Lipca 23, 2025, 17:52:32
@mariusz391 właśnie miałem to wkleić tutaj. W głowie się nie mieści, żeby developerzy nie mieli jeszcze devkitów, aby robić i portować gry. Z takim podejściem to nie widze tego. Oby to było chwilowe.

Offline Morden

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 51
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #642 dnia: Lipca 23, 2025, 18:05:44
Czary mary, zamawiałem 16-stego, a wczoraj już doleciał   :o
Po za tym, dobrze leży w dłoniach i nic nie trzeszczy.

Łubu dubu, Łubu dubu... Kolejny dołączył do padowego klubu! 🎶

@mariusz391 właśnie miałem to wkleić tutaj. W głowie się nie mieści, żeby developerzy nie mieli jeszcze devkitów, aby robić i portować gry. Z takim podejściem to nie widze tego. Oby to było chwilowe.

Ja się dziwię że jest jeszcze coś takiego jak dev kity. Powinno się dostawać jakiś dev firmware dla konsoli retail i cyk.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Offline 12step

Odpowiedź #643 dnia: Lipca 23, 2025, 18:23:18
mariusz391 właśnie miałem to wkleić tutaj. W głowie się nie mieści, żeby developerzy nie mieli jeszcze devkitów, aby robić i portować gry. Z takim podejściem to nie widze tego. Oby to było chwilowe.

ore ore szabadabada amore

Offline Leniwy

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 10
Odpowiedź #644 dnia: Lipca 23, 2025, 21:45:24
Ten pad 8bitdo naprawde jest swietny. Dla mnie jego twardosc jest podobna do xsx. Przez chwile myslalem nawet czy nie zrobic zwrotu pro 2. Po graniu kolo godzinki przesiadlem sie na pro i jednak jest spora roznica w dotyku i miekkosci i go zostawiam. Z minusow to brak wybudzania i potrzeba zrobienia aktualizacji pada bo inaczej switch 2 go nie widzi. Cena i wykonanie naprawde dobre i za ta kase naprawde warto brac 8bitdo bo pro ma chora cene niestety

SMF spam blocked by CleanTalk