Emulator Nintendo Switch Samsung S21 FE 6GB/128GB

Zaczęty przez wysoki568, Kwiecień 11, 2024, 21:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

wysoki568

Dzień dobry. Mam ogólny problem z odpaleniem gier na emulatorach yuzu, suyu. Większość gier się zacina a na eggs ns emulator mam czarny ekran tylko nic się nie uruchamia. Posiadam gamepad Gamesir G8. Chciałbym uruchomić takie gry jak NBA 2K24, Wolfenstein czy Jumanji. Pomoże mi tak ktoś to zrobić? Pozdrawiam.

Wawrzino

Switch Lite można dostać z drugiej ręki za 400-500zł, niewiele więcej niż ten gamesir. To powinno rozwiązać wszelkie problemy z uruchamianiem gier ze Switcha.

wysoki568

Nie zgadzam się z tym konsole Nintendo switch lite przerobiona nie kupi za tyle tylko za 800-900 zł czego ja nie potrzebuję. Chcę odpalać gry na emulatorze Nintendo switch na smartfonie.

mariusz391

Cytat: wysoki568 w Listopad 06, 2024, 08:14Chcę odpalać gry na emulatorze Nintendo switch na smartfonie.
A jaki to niby smartfon pociągnie emulator Switcha? Skoro trzeba porządną kartę graficzną w PC żeby móc je odpalać w natywnej rozdzielczości. A Koszt Switcha to 500 zł + koszt chipa 40 zł na aliexpress, więc jak najbardziej da się to ,,tanio'' zrobić

wysoki568

mariusz391polocz jeszcze robociznę z 400 zł to za Nintendo switch lite kosztuje z przeróbką 800-900 zł. Jaki smartfon pociągnie większość gier na emulatorze napewno Xiaomi Poco F6 ale chce odpalić ba Samsungu bo dla mnie są mniej awaryjne i chciałbym ba Samsungu S21 Fe to odpalić tylko nie wiem czy ram tu coś pomoże w tym wypadku czy nie nam zanalo ramu. A jest tu ktoś kto się zna dobrze na emulatorach Nintendo switch na androidzie?

Wawrzino

Skoro piszesz, że większość gier Ci się zacina na tym telefonie, a niektóre nawet nie startują to nic tu nie wyczarujemy. Więcej RAMu nie pobierzesz z internetu. Opcje masz takie: kupujesz nowy telefon za jakieś 2500-3000 PLN, który uciągnie emulator Switcha, albo kupujesz Switcha za 500zł i przerabiasz jeśli ci szkoda grosza na kilka gier.

Megadeth

z tego co wiem emulator switcha nie jest wspierany od dawna

alf

Cytat: wysoki568 w Listopad 06, 2024, 11:28
A jest tu ktoś kto się zna dobrze na emulatorach Nintendo switch na androidzie?

@Yuki i @TheUrien84 z tego co pamiętam zachwycali się tymi emulatorami. Ale uruchamiali je raczej tylko na komputerze.

Zwykle emulacja wymaga tego aby sprzęt na którym emulujesz (np. komputer) był silniejszy niż sprzęt emulowany (np. Nintendo Switch). Z tego powodu wiekszosc ludzi tutaj odradza Ci emulowanie na smartfonie, gdyż prawdopodobnie jest to za słabe urządzenie do tego.

12step

wszyscy się nie znacie, działają gry ze Switcha na emulatorze na Androidze, ale raczej te mniej skomplikowane i 2D.

Edit, widzę, że na tym snapdragonie odpalają Mario Odyssey czy Zelde, wyszło, że też się nie znam :(

edit 2, ale na 8GB ramu
ore ore szabadabada amore

wysoki568

12step akurat te gry mi odbierają na smartfonie z 6GB Ramu ale np South Park Snow Day czy Teenage Mutant Ninja Turtles się zacinają.

alf

Cytat: wysoki568 w Listopad 06, 2024, 18:30
12step akurat te gry mi odbierają na smartfonie z 6GB Ramu ale np South Park Snow Day czy Teenage Mutant Ninja Turtles się zacinają.

Cytat: 12step w Listopad 06, 2024, 15:30
edit 2, ale na 8GB ramu

@wysoki568 spróbuj na smartfonie z conajmniej 8GB RAMu.

Megadeth

A masz podpiętego dual shocka? Słyszałem że po Bluetooth może mulić i być lag. Lepiej po kablu.

wysoki568

alf ten smartfon ciężko dostać w wersji 8GB ramu ale czytałem komentarze na allegro że dużej różnicy nie ma w wydajności pomiedzy 6GB ramu a 8GB ramu. Może jest jakaś możliwość zwiększenia ramu do 8GB na moim smartfonie?

alf

Cytat: wysoki568 w Listopad 07, 2024, 09:44
ale czytałem komentarze na allegro że dużej różnicy nie ma w wydajności pomiedzy 6GB ramu a 8GB ramu

Nie ufałbym komentarzom wyczytanym na allegro.
Możliwe, że dla tego emulatora jest to spora różnica i dlatego Ci przycina.

hankie

Tak szczerze to mam telefon z 4GB RAM i widać róznicę do modelu 6GB, myslę że to w telefonie może mieć znaczenie. U mnie zauważam to jak mam odpalone 4-5 apek i giercuje w coś podróżując. Po prostu muli, przełączanie okienek też zajmuje więcej czasu.

Zresztą - emulacja Pstryka na telefonie? ;)