Aktualności

Donkey Kong Bananza

Morden · 1855

Offline 12step

Odpowiedź #15 dnia: Lipca 21, 2025, 15:57:10
Kurcze, z drugiej strony całkiem, to jednak Donkey Kongi zawsze były nastawione na to zbieranie, DK64 podobno najbardziej?

ore ore szabadabada amore

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 106
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #16 dnia: Lipca 21, 2025, 16:28:31
chociaż kiedy Nintendo zaskoczyło na polu grafiki po raz ostatni? Metroidem na GC? Residentem 4 z pomocą Capcom?

Ja bym tu wymienił Zelda Breath of The Wild, bo mnie ostatnio ten tytuł najbardziej zaskoczył graficznie na konsoli Nintendo. Gra prezentuje się pięknie i byłem zdumiony jak dobrze wygląda i działa na Switch1 w trybie przenośnym.

@Morden fajna recka, z tych którzy kupili jesteś pierwszy który napisał jakiś konkret. Przeczytałem całość z zaciekawieniem. Dzięki!

Offline 12step

Odpowiedź #17 dnia: Lipca 21, 2025, 16:35:01
Ja bym tu wymienił Zelda Breath of The Wild, bo mnie ostatnio ten tytuł najbardziej zaskoczył graficznie na konsoli Nintendo. Gra prezentuje się pięknie i byłem zdumiony jak dobrze wygląda i działa na Switch1 w trybie przenośnym.

Ona wyszła na WIIU tak w ogóle i tam też tak wyglała :(

Offline Morden

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 51
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #18 dnia: Lipca 21, 2025, 16:49:21
W Mario Odyssey te wszystkie gwiazdki to też była jakaś przesada. W Mario 64 zapamiętałem że to było wyważone.

I trochę o to tu chodzi. Bez kopania jak szalony na pewno nie zrobisz gry na 100%. Ponownie zaznaczę że ten grind nie jest obowiązkowy czy uciążliwy jak to, co opisujesz w Animal Crossing.

A nie masz poczucia, że zmuszając cię do takiej powtarzalnej czynności gra po prostu nie szanuje twojego czasu? Im starszy jestem, tym bardziej jestem na to wyczulony, bo prawdziwy koszt gry to dla mnie nie są pieniądze, tylko właśnie czas jaki muszę na nią poświęcić. To tego drugiego brakuje mi o wiele bardziej.

To akurat moja wina, bo chcę pokopać, ale nie ukrywam że najlepszy rodzaj gry dla mnie to bardziej liniowa platformówka z wyraźnym celem i masą zróżnicowanych plansz. Mogę olać to kopanie, ale narzekałem głównie w imieniu osób, które na oficjalnym padzie chciały by robić to samo co aktualnie robię ja.

@Morden fajna recka, z tych którzy kupili jesteś pierwszy który napisał jakiś konkret. Przeczytałem całość z zaciekawieniem. Dzięki!

To raczej pierwsze wrażenia, bo do pełnej recenzji musiał bym grę ukończyć, ale w miarę postępu dopisuję tutaj uwagi jak ta powyżej.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Offline mariusz391

Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 04, 2025, 17:48:28

Jest i recenzja na którą wszyscy forumowicze czekali

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 106
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 04, 2025, 18:32:58

Jest i recenzja na którą wszyscy forumowicze czekali

Akurat ja nie czekałem bo wystarczyła mi recka @Morden  'a.

Ale jako że to arhn.eu to pewnie obejrze, wielkie dzięki @mariusz391  !  O:-)

Offline 12step

Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 04, 2025, 18:40:40
Ja nie mogę go oglądać, bo zawsze mi się przypomina że Pietrek Kogucik już nie żyje  :(

Online Megadeth

Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 05, 2025, 19:11:12
No proszę, arhon mówi, że to najlepsza platformówka w jaką grał od lat.

SYSTEM SELLER

Offline 12step

Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 05, 2025, 19:47:25
Chyba nie  :( To tylko Archon, wszyscy zapomnieli o grze tydzień po premierze, a jakby to był system seller, to ludzie by pisali, że muszą kupić S2, żeby mieć Donkey Kong Bananza, a nawet mi przeszło po 2 dniach  :(

Online Megadeth

Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 05, 2025, 19:53:31
No nie wiem, premiera switcha 2 w lato to spowodowała. Specjalnie nie kupowałem, bo w urlop bym nie grał
Za tydzień zamawiam Donkeya i Cyberpunka, bo bedzie juz można się nastawiać na wrzesień. Po tej recce arhena jestem nagrzany.

Offline 12step

Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 05, 2025, 20:11:57
Ja byłem na maksa nagrzany na tego Donkey Konga, ale no serio, nawet tutaj u nas już nikt nie mówi o tej grze  :( Mam wrażenie, że na taki kaliber, to hype przed premierą był duży, ale przyjęcie było raczej letnie jak na system sellera i no nie wiem, to jest gra do przejścia na raz i każdy kto kupił to już przeszedł i zapomniał?

Online Megadeth

Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 05, 2025, 20:29:17
Bo tutaj trzy osoby mają switcha 2 z tego jedna ma tę grę

Offline psmaniac

Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 05, 2025, 20:45:41
Będę szczery. Nienawidzę marianów, kongów i zeld. No nie cierpie tych gier, nawet nie wiem jak by to nie było masterowane i cudowane.  Switcha 2 kupiłem, bo pykam w : indyki, nesy, snesy, gamecube, n64, mega drivy i inne z abo i czasami jakaś grubsza gra nie dedykowana nintendo.  I dla lepszej rozdzielczości i płynności, większego wyświetlacza, żeby pykać w wyrku. :D
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2025, 20:48:12 wysłana przez psmaniac »

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

Online Megadeth

Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 05, 2025, 20:48:53
Nienawidzę marianów, kongów i zeld. No nie cierpie tych gier, nawet nie wiem jak by to nie było masterowane i cudowane.

Kurcze, ale żeby od razu nienawidzieć?

Offline psmaniac

Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 05, 2025, 20:50:47
Nie żebym chciał je podpalić, ale od razu je przewijam.

Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

SMF spam blocked by CleanTalk