Konsole NES / SNES Mini

Zaczęty przez Janusz, Lipiec 14, 2016, 14:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

No i stało się, już 29 września zadebiutuje SNES Mini. Wietrzę zainteresowanie jak w przypadku NESa, zwłaszcza, że masa kolekcjonerów będzie chciała mieć konsolę do kompletu. Lista gier jest dość spora choć mi brakuje jednego tytułu, ale może będzie się go dało wrzucić jak w przypadku NESa, chodzi o Chrono Triggera.

http://kotaku.com/nintendo-announces-snes-classic-1796418700

makumator

Dla mnie to news roku.

Biorę łykam zjadam. Star Fox 2 Panowie na legalu. Węszę większe zainteresowanie niż i poprzednika.  Lepsze gry,  pad uznawany przez wielu za najlepszy z 16 bit era.

Po prostu:

Manifesto

Świetne gry. Jeśli cena 80 $ się potwierdzi to biorę pre-order. Zawsze chciałem zagrać w Secret of Mana i Earthbound. Zelda i DK Country również mnie cieszą. Super :)

VectroV

Chyba też się skuszę jak środki pozwolą. Zobaczymy przy czym się kiedyś nocki zarywało 8)

I w sumie chyba i tak lepiej od razu niż później, bo na 99% się powtórzy sytuacja z NESem.
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

hankie

Co prawda NES mini był wysokiej jakości nowością, ale SNESik może pobić rekord poprzednika... Gracze już wiedzą, że Ninny jaj sobie nie robi, poziom wykonania będzie wysoki, i SNES będzie solidnym klockiem. Może zwiększą ilość egzemplarzy?
PS Ciekawe czy będzie mini N64 z padami z trwałymi analogami?:>

Janusz

SNES Mini ma chyba mieć dwa pady, w sumie ciekawa opcja. Do Street Fighter jak znalazł. Lista gier bardzo dobra, choć pokazuje, że w moim przypadku sentymentalnie bliżej mi do NESa niż SNESa, pewnie przez Pegasusa. Niemniej jednym z powodów dla których kupiłem NES Mini był fakt, że przeczuwałem, że pojawią się kolejne konsole mini, a to już sprawia, że kolekcjonersko jest to podwójnie łakomy kąsek. Plus jest taki, że jak komuś się uda kupić w normalnej cenie ten sprzęt to w razie czego niewiele można stracić na odsprzedaży, a nawet zyskać. Postaram się wyrwać SNES Mini choć pewnie cena będzie wyższa i popyt większy.

Co do Nintendo 64 to ciekaw jestem czy doczekamy bo akurat tę konsolę chciałbym najbardziej. Choćby samo Mario 64 wrzucili to już warto, do tego Mario Tennis, Mario Kart 64 i kilka innych i zabawy na długie miesiące.

fixxxer1

Ale news! Czekałem i się doczekałem! Oby tylko sklepy nie zwęszyły okazji i nie sprzedawały konsoli po 1k zł, tak jak ma to teraz miejsce z NES mini.
Dawajcie znać, jak gdzieś pojawi się opcja preodrera.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

retron67

no i pewnie będą 2 sety ,drugi Super Famicom,i lista też może się różnić

meres

Snesa Mini chętnie bym kupił widzę tam kilka fajnych tytułów dla mnie, mam nadzieję że dostępność będzie lepsza niż NESa Mini.

alf

Final Fantasy VI <3 (w USA znane jako Final Fantasy III, dlatego na liście widnieje w ten sposób).

Pytanie, czy konsola rzeczywiście będzie miała tak jak na przedstawionych fotkach design modelu z rynku USA, czy u nas w Europie wypuszczą po Bożemu czyli w starej dobrej obudowie.

makumator

alf

Oyey ale to piękne ...  :'(

Pady bedą miały przewody dłuższe niż 20 cm ? Nie mam NESa mini więc bazując na plotkach które słyszałem, długość kabli od padów pozostawiała tam wiele do życzenia.

makumator

Pal licho chłopcze. Mam tutaj klapki na oczach i zamawiam w ciemno w minimum 3 miejscach. Level nostalgii mam wymaksowany poza skalę.
Poza tym, tak jak piszesz

alf

hahahaha  :D

Swoją drogą nasuwa mi się filozoficzne pytanie:
Czy po wyjściu na rynek SNES mini, ludzie którzy kolekcjonują gry na SNESa powinni się martwić że zainteresowanie oryginalnymi kartami do SNESA spadnie a zatem wartosc ich kolekcji rownież ? Czy może SNES mini napędzi nostalgię i ludzie zapragną mieć oryginalnego SNESa ? :)

makumator

Raczej nie spadnie zainteresowanie. Może przyhamuje - po co mam wydawać kilka tysięcy na te gry, jak mogę zagrać na licencjonowanym sprzęcie w super jakości? Napędzić - może trochę, ale z cenami raczej będzie constans w zależności od sezonu - jak zawsze.

Ale w sumie początkowo może być tak jak Youki  zrobił z DC i SS, masz wszystko w jednym miejscu, kasa się zawsze przyda - carty wylecą na aukcje.