Czesc. Uslyszalem tu i ówdzie, ze mozna sie tutaj pochwalic tym co sie ma. Wczesniej nawet o tym nie wiedzialem mimo ze, sama strefe psx znalem wczesniej tylko nigdy jakos tak nie zaglebialem sie na forum. Po namysle pomyslalem czemu nie, w sumie robie to samo na instagramie czyli chwale sie by ktos to widzial bo i tak do takich dziwakow jak kolekcjonerzy wiele osob nie przychodzi w odwiedziny. A wiadomo, ze kazdy kto ma cos wartosciowego co duzo dla niego znaczy, lubi sie tym "podzielic z innymi"

Kolekcjonuje gry z
PS1, PS2, PS3, PS4, PSP i
Wii. Dwie ostatnie platformy sa raczej ciekawostkami anizeli powaznymi planami co do kolekcjonowania. Zazwyczaj jesli cos trafia na te platformy to jest to cos co znalazlem w jakiejs dobrej okazji bez jakiejs typowej napinki typu "musze to miec" i polowania przez tygodnie czy nawet miesiace na dany tytul. Od nie dawna zbieram takze
promki.
Na
PS1 zbieram tytuly ktore kojarze z dziecinstwa, w ktore gralem kiedys a teraz ich nie mam lub takie w ktore chce sobie pograc (oczywiscie najbardziej korci do tych najdrozszych tytulow i wlasnie licytuje Castlevania SOTN

) wiec nie ma ich mega duzo w porownaniu z reszta.
PS2 to juz inna bajka. Biblioteka gier jest wielka co za tym idzie gier kultowych czy tez rzadkich jest cala masa. Staram sie zbierac ile sie da (tym bardziej ze ta konsola w moim zywocie mnie ominela wiec zamierzam ogrywac te najlepsze gry tylko najpierw poluje na edycje PS2 Sony Bravia co nie jest latwe) ale przez multiplatformowosc na jaka sie zdecydowalem tez nie rosnie to w jakims przerazajacym tepie.
PS3... Tutaj liczy sie dla mnie kazdy tytul, nawet syf typu Madden czy Tiger Woods (tak na powaznie to ciezko dorwac to w dobrym stanie tak by okladka nie byla podarta czy instrukcja nie pozaginana wiec to nie jest wcale proste zbieranie). Otoz na te platforme robie full seta PAL. Kolekcjonuje wszystko na ta kasole jak leci od ponad roku odkad zdecydowalem sie na to by zebrac wszystko wiec to platforma jest dla mnie priorytetem. Zawsze w miesiacu musi trafic do mnie przynajmniej 20 tytolow z jakis aukcji czy second-hand'ow a dopiero potem rozgladam sie za grami na inne platformy.
Na
PS4 z kolei zdecydowalem sie na kolekcjonowanie tytolow w folii wiec mam ich na te platforme najwiecej. Duzo gram na PS4 wiec czesto jesli chce zagrac w dany tytul to kupuje go dwa razy. Pierwsza gra jest w folii i leci na polke, druga to uzywka i po przejsciu leci na sprzedaz. Nie wiem na ile jest to oplacalne a na ile nie ale zauwazylem, ze kupujac gre ktora wyszla w edycji limitowanej lub steelbooku, gra taka trzymana w folii nie traci na wartosci w ogole a po czasie nawet i zyskuje. Wiec jesli ktos twierdzi ze kolekcjonowanie na nowych generacjach jest nie oplacalne to po prostu sie myli. Teraz spoleczenstowo graczy jest troche madrzejsze niz 20 lat temu i ludzie wiedza ze czasami na grach da sie zarobic dlatego na uzywkach rzeczywiscie idzie tylko i wylacznie stracic. Tym bardziej ze nie ma jeszcze PS5 wiec kupowanie uzywek w ogole sie nie oplaca bo na premiere nowej konsoli wszystko poleci w dol tak samo jak bylo z PS3.
Ale wracajac do tematu. Mam w kolekcji 1300 tytolow (nie liczac ponad 200 gier na pc ale to omijam).
Tak to sie prezentuje liczbowo:
PS1: +70
PS2: +350
PS3: +530
PS4: +120
PSP: +70
Wii: +120
Promki: 25
Ponizej sa zdjecia tego co najciekawsze. Jest to mix tego co najciekawsze, najrzadsze i najwiecej warte z tego co posiadam.
PS1:
PS2:

PS3:A) Folie:
B) Uzywki:

C) Steelbooki:
D) Edycje limitowane i kolekcjonerskie: 
PS4:A) Folie:
B) Steelbooki:
C) Edycje limitowane:
PSP:
Wii:
Promki:
To by bylo na tyle. Na koniec moge wstawic link do mojego profilu na instagramie. Wrzucam tak ok. 80% wszystkiego co do mnie trafia wiec jesli jest kto chetny zajrzec to zapraszam:
https://www.instagram.com/jerryxgames/
PS: Nie ma polskich znakow poniewaz mam pc z UK i nie jestem w stanie ich zrobic bezposrednio z klawiatury. Mam nadzieje, ze wybaczycie