[klin88] Kolekcja konsol i gier.

Zaczęty przez klin88, Listopad 03, 2017, 08:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

klin88

Witam. Chciałbym się podzielić z wami moją kolekcją konsol którą buduje od jakiegoś czasu.

SNES

Sega Saturn

PlayStation

Nintendo 64

Dreamcast

PlayStation 2

GameCube

XBOX

Wii

PSP

XBOX 360

PlayStation 3

New 3DS

PS VITA

WiiU

Sony PlayStation 4

XBOX ONE

W wolnej chwili postaram się napisać coś więcej. ;)

SALADYN

Bardzo ładny zbiór, wszystko od piątej generacji w górę plus najlepszy kawał czwartej. Mając sprzęt można się skupiać na grach.

hankie

8)
Niezłe sprzęciory Kolego! Dla każdegu trochę hardware;u dobrego:) Miałeś każde od jakiegoś czasu (lat), czy niedawno wpadłeś w szał poszukiwacza?

Tylko wiem po sobie - jak się ma różne platformy, a potem jeszcze ludzie znoszą Ci sprzęt uratowany przed śmietnikiem to potem dziura w głowie się robi - na każdym człowiek by pograł, kupił to, to i to. I lekka paranoja ;) A potem hamujesz z zamysłami by nie umrzeć z głodu i sypnąć na inne cele. Potem patrzysz na sprzęty i chciałbyś coś dokupić... Na szczęście rozmyślania z tego powodu mam za sobą i wyleczyłem się. A pożółkły C64 pewnie chciałby czytać karty SD :> Ehh... Jak jest u Ciebie? :)

Mitsu

hankie

@up,
niewidzialna edyszyn :) Limitka, tylko kłopotliwa bo się gubi.

Poza tym stan sprzętów też godny jest wskazania:)

Janusz

Widzę podobny trochę profil kolekcji jak mój, w sensie masa sprzętów, a gier na niektóre systemy niewiele. Dobra baza do tego by w pewnym momencie skupić się na grach właśnie, z drugiej strony ogarnąć gry na tyle systemów nie jest łatwo i zawsze chyba jakiś musi zbierać kurz dłużej.

Ciekaw jestem doboru gier, bo ciężko tu jakiś schemat wypatrzeć. Czym się kierujesz przy zakupach? Druga kwestia masz do tego boxy, czy to same konsole bez pudełek? I wreszcie te PS3 wszystkie sprawne?

Polecam tez przejrzeć ten dział i napisać coś o sobie: http://strefapsx.pl/forum/dzial-strefowiczow/

CyborgDE

Bardzo przyjemna kolekcja, a w szczególności różnorodna w sprzęty. Ale albo mi się wydaje lub oświetlenie daje taki efekt, albo faktycznie niektóre rzeczy nie pogardziły by odkurzaniem.  ;D
Zachęcamy również do podzielenia się swoim stanowiskiem gracza.  ;)

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

klin88

Cytat: SALADYN w Listopad 03, 2017, 10:34
Bardzo ładny zbiór, wszystko od piątej generacji w górę plus najlepszy kawał czwartej. Mając sprzęt można się skupiać na grach.
Brakuje jeszcze kilku konsol w kolekcji. Między innymi XBOX ONE i XBOX 360 bo ten co miałem szlag trafił. Ale z tymi systemami to nie problem. Mam też ATARI. Wrzucę zdjęcie jak będę miał wolną chwilę.

Cytat: Mitsu w Listopad 03, 2017, 12:38
Xbox one najlepsze
Jeszcze nie posiadam XO

Cytat: hankie w Listopad 03, 2017, 11:07
8)
Niezłe sprzęciory Kolego! Dla każdegu trochę hardware;u dobrego:) Miałeś każde od jakiegoś czasu (lat), czy niedawno wpadłeś w szał poszukiwacza?

Tylko wiem po sobie - jak się ma różne platformy, a potem jeszcze ludzie znoszą Ci sprzęt uratowany przed śmietnikiem to potem dziura w głowie się robi - na każdym człowiek by pograł, kupił to, to i to. I lekka paranoja ;) A potem hamujesz z zamysłami by nie umrzeć z głodu i sypnąć na inne cele. Potem patrzysz na sprzęty i chciałbyś coś dokupić... Na szczęście rozmyślania z tego powodu mam za sobą i wyleczyłem się. A pożółkły C64 pewnie chciałby czytać karty SD :> Ehh... Jak jest u Ciebie? :)
Brakuje już mi miejsca w pokoju, a graty już upycham nogą w szafkach. Jak dobrze pamięcią sięgam to kolekcje buduje od dwóch albo trzech lat. Wcześniej posiadałem PSX , PS2 i PS 3 SLIM którego nie ma na zdjęciu. Kolejności zakupionych konsol już nie ogarniam. :) Powiem tylko tyle, że dużo wydaje na to hobby.

Cytat: hankie w Listopad 03, 2017, 13:11
@up,
niewidzialna edyszyn :) Limitka, tylko kłopotliwa bo się gubi.

Poza tym stan sprzętów też godny jest wskazania:)

X ONE zamierzam kupić, a 360 się posypała. Leży gdzieś w kącie rozkręcona na części pierwsze. Został mi po niej pad i zasilacz. Z tego co wiem to siadły kondensatory na płycie głównej. Może kiedyś ją zrobię w wolnej chwili.

Cytat: kjzlo w Listopad 03, 2017, 13:19
Sporo tego :) Na pewno jest w co grać. Kurcze jak tak patrze na twojego saturna to aż mnie korci żeby sobie go w końcu kupić :P
Saturn to nabytek z tamtego miesiąca. Nawet dobrze go nie ograłem. Moja wersja posiada przełącznik między 50/60 Hz.

Cytat: Bodzio w Listopad 03, 2017, 14:00
Widzę podobny trochę profil kolekcji jak mój, w sensie masa sprzętów, a gier na niektóre systemy niewiele. Dobra baza do tego by w pewnym momencie skupić się na grach właśnie, z drugiej strony ogarnąć gry na tyle systemów nie jest łatwo i zawsze chyba jakiś musi zbierać kurz dłużej.

Ciekaw jestem doboru gier, bo ciężko tu jakiś schemat wypatrzeć. Czym się kierujesz przy zakupach? Druga kwestia masz do tego boxy, czy to same konsole bez pudełek? I wreszcie te PS3 wszystkie sprawne?

Polecam tez przejrzeć ten dział i napisać coś o sobie: http://strefapsx.pl/forum/dzial-strefowiczow/
Staram się ogarnąć kilka lepszych gier na posiadane systemy, ale jak z tym bywa każdy wie. Reszta gier to gry za przysłowiowe drobne kupione przeważnie na Alledrogo. Boxy posiadam do PS 3 SLIM, dwa do PS 3 CECHC, Wii, Wii U, chyba SEGA SATURN chociaż nie jestem pewien.  Jeden PS 3 CECHC03 chodzi jak igła. Nie wyje, nie warczy. Oczywiście nie ma porównania co do PS 3 SLIM, ale w porównaniu do PS 4 jest cichutki. Druga konsola to CECHC04 i ona również mi się uruchamia. Nie warczy aż tak strasznie, ale za to nie działa w niej napęd. Tak to wszystko ok. Da się pograć w gry z PS STORE. Kolejną PS FAT o numerze CECHC03 kupiłem za śmieszne pieniądze jako dawce części na przyszłość. A czwartą też CECHC03 kupiłem i działała póki nie wymieniłem w niej pasty na procesorach. Po tym zabiegu przestała działać. Obstawiam przerwane ścieżki gdzieś na płycie głównej, bo delikatnie się z nią nie obchodziłem.

Cytat: CyborgDE w Listopad 03, 2017, 14:15
Bardzo przyjemna kolekcja, a w szczególności różnorodna w sprzęty. Ale albo mi się wydaje lub oświetlenie daje taki efekt, albo faktycznie niektóre rzeczy nie pogardziły by odkurzaniem.  ;D
Zachęcamy również do podzielenia się swoim stanowiskiem gracza.  ;)
Konsolom robiłem zdjęcia właśnie w momencie ich czyszczenia. Być może, że coś przeoczyłem. Tak to bywa gdy na środku pokoju leży mnóstwo konsol i akcesoria tworzą wielką górę. Łatwo o przeoczenie.
Stanowisko gracza pokaże dopiero jak ogarnę konkretny mebel pod telewizor by upchać wszystkie konsole  i  podepne je pod wzmacniacz. Akurat ma on multum wejść od zwykłego CINCH po HDMI. Więc mam nadzieje, że będzie schludnie dla oka. ;) POzdrawiam

Janusz

Mała uwaga techniczna. Nie piszemy post pod postem bez potrzeby, a już na pewno nie kilka z rzędu. ;) Ogarnąłem to, ale staraj się odpowiadać na wiadomości w jednym poście i mam nadzieję zostaniesz z nami na dłużej.

Mitsu

Cytat: klin88 w Listopad 03, 2017, 15:22
Cytat: Mitsu w Listopad 03, 2017, 12:38
Xbox one najlepsze
Jeszcze nie posiadam XO

No właśnie ciekawie to wyglada - sam pad i gry