[xzer0] Moje złomy

Zaczęty przez xzer0, Luty 22, 2016, 14:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

xzer0

Oto moje złomy. Oprócz tego jest jeszcze trochę gier, jedna ps2 na części, różne części, masę padów i akcesoriów i trochę gier i dem na ps2 i psx. Zapomniałem  o NDS lite i psp fat. Później może dorobię zdjęć. Czemu mam tyle egzemplarzy konsol? Były tanie to brałem. Ps2 oprócz slim kosztowały po 20zł, psx po 15zł. Nawet segi były tanie. Często kupowałem uszkodzone i naprawiałem sam. Xbox ma napęd w naprawie. Jeden z dreamcastów jest jak nowy, komplet papierów itp. Drugi jest cały zmodyfikowany. Trzeci używany, lecz rewizja VA0 - pierwszy wypust europejski. Bardzo rzadki. Co do ps2, jedno jest NTSC-U, nieprzerobiona, laser w świetnym stanie. Jedną zrobiłem pod Network Adaptor, model 30004r, przerobiona ripper 3. Trzeci z fatów to ten co go naprawiłem, aktualnie czeka na laser. Ostatnia to pierwszy europejski model z uszkodzonym laserem. I jeszcze slimka z hdd mod. PSX to jest słynny składak i obok mało używany 5502. Ps One i jedno Ps one z urwanymi zaczepami od klapki.

gumislav

Za te "złomy" to zaraz dostaniesz kopa w dup... wiadomo w co  >:(
Wiesz, że jestem fanem twoich umiejętności i twojego zmodowanego Dreamcasta  ;) Mam wielki szacunek do ludzi, którzy potrafią na powrót tchnąć życie w stare konsole. Dla mnie jesteś trochę jak szaman. Kupuj dalej i ćwicz się dalej, jak nie odpuścisz z pasją zbieracko-naprawczą, to mówię ci, za dekadę tacy ludzie jak ty będą na wagę złota w tej dziedzinie.
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

AdrianKonin

Niektórzy z takich wyczynów żyją :D z 5 samochodów 1 zrobią :D i mają profity

gumislav

I w tym przypadku się da. Zepsute konsole kosztują nie raz grosze, a po drobnej naprawie ich cena potrafi wzrosnąć wielokrotnie. Jestem pewien, że na takim serwisie da się kiedyś zarobić i można oficjalnie sprzedawać sprzęt jako regenerowany. Osobiście, mając dwa Dreamcasty i kasę, chętnie oddałbym jednago do xzer0 do zmodowania.
Poza tym nie mylmy jawnego oszustwa z uczciwą naprawą.
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

xzer0

Złomy dlatego, bo duża część z tego nie działała. Niektóre były naprawdę bardzo tanie. Z tych tutaj na zdjęciach najdroższe było ps2 slim (150zł). Nie liczę tego mojego pierwszego fata, jako nówka był najdroższy. Dwa Dreamcasty kupiłem łącznie z przesyłką za 100zł. Gość wyzbywał się gratów, przyszło do mnie ogromne pudło a tam 2 konsole, pudełko, masę kabli, karty pamięci 2, wibracje, 8 joypadów, masę kopii gier. Z tego wszystkiego prawie bym wyrzucił chu chu rocket, ale zauważyłem w porę. Ta gra była w gratisie z każdą nową konsolą, a wszyscy i tak jechali na kopiach. Sprzęt był zniszczony, miałem trochę roboty przy tym. Ale wszystko działa, a gorsza konsola poszła na modyfikacje. Masę sprzętu mam też z lumpeksu. Wiele też sprzedałem po drobnej renowacji. Z lumpeksu miałem Sege Game Gear, GB Classic, masę gier i akcesorii na Sege mega drive, Atari 2600. Obecne rzeczy z lumpeksu to parę gier na psx i ps2, ps2 (naprawiłem je i zaczipowałem), masę padów do psx, kable, singstar z 1 mikrofonem (fajna zabawa), action replay do psx, sprawnego psx igłę, masę kart pamięci i wreszcie najlepszy zakup NDS lite za 3 zł to ta konsola poniżej (100% sprawna), jedynie to ją wyczyściłem bo zasyfiona nieźle była.

Co do naprawy to wystarczą chęci i lutownica. Ja wykształcenia w tym kierunku nie mam żadnego. Po prostu zepsułem ps2(wtedy jedyna konsola) i za wszelką cenę chciałem ją naprawić. Naprawiłem ją dopiero niedawno, obecnie czeka na laser z Chin.

gmc

Ładna kolekcja, powiesz co tam zmodziłeś z dreamcastem?może być na priw.
Nie moge po przeprowadzce znaleźć do swojego kabla av, ale szukam, żeby podpiąć do plazmy przez component na 720p. I już pomysł jakiś mam, znalazłem też mod na vga. Moja to hkt-3030.
Zapomniałem, że było coś takiego jak bleemcast :) Szkoda, że zniszczyli Segę Dreamcast.
Music, Toca 2 :) super
Fatów też trochę nazbierałeś :) Mój to V7
Troche mam za mało wejść w tv a za dużo konsol :D
Niedługo założę wątek, to może coś doradzicie?
Ok, wiem są emulatory itp. Ale to nie to samo, konsola ma swój klimat.
Np. specyficzny ból dłoni podczas dłuższego użytkowania kontrolera Duka na xboxie :D
Nigdy nie pomyślałbym, że w szmateksach takie skarby walają się między brudnymi gaciami. :D

xzer0

W Dreamcaście zrobiłem niemal wszystko Jedyne co mogę jeszcze w nim zrobić to region mod i podkręcenie do 240Mhz, ale nie potrzebne mi to. Konsola jest super, masę świetnych gier dostępnych tylko na tą platformę. Jakość obrazu poprzez VGA rozkłada PS2 na łopatki. Konsolę kiedyś pokazywałem tutaj:

http://strefapsx.pl/forum/pozostale-platformy/moj-dreamcast/

Miała uszkodzony laser, wstawiłem laser z CD-ROM od PC. Skoro już jeden mod został zrobiony to pomyślałem że trzeba zrobić też inne. I tak mam HDD mod, SD mod, drugi bios na który mogę wgrać co tylko zechcę, vga mod.

Sam mam dużo konsol. Wczoraj pochowałem tych których nie używam. Zostawiłem tylko xboxa, ps one, ps2 fat i ps2 slim, dreamcasta i pegazusa. Saturn poszedł na szafę bo i tak gier nie mam na niego. Mam 2 wejścia w TV, trzeba odpinać niestety. Miałem rozgałęźnik EURO, ale znacznie pogarsza on jakość obrazu (słabe wykonanie). Bleemcast na DC jest odblokowany (wersja dla tekkena, mgs i gt2). Teraz uruchomią każdą grę, ale nie każda działa.