[Wawrzino] Mój świat i moje klocki

Zaczęty przez Wawrzino, Sierpień 26, 2014, 20:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wawrzino

Na dobry początek wrzucam zdjęcia PS One i paru gier, na obróbkę czekają jeszcze zdjęcia PS2 i PS3.

PS One

PS2 Fat

Network Adaptor

Gry
Tu na razie skromnie, ale i tak jestem z nich całkiem zadowolony :)

Janusz

Każdy od czegoś zaczynał. Jest Crash 2 jest zabawa ;) Jedynie ten żółty dual straszy trochę na fotkach w zestawieniu z konsolą i tłem, ale co poradzisz? Sam mam takiego. Mam nadzieję, że za parę lat nie będzie tak wyglądać moja PS3 bo też jest biała.

Wawrzino

Ano coś poradzisz na tego Duala ;)
Powiem tak, w rzeczywistości aż tak nie straszy jak na zdjęciu. Planuję go kiedyś potraktować Retrobrightem, więc będzie wyglądał jak nówka sztuka. Nie wybrzydzam bo dałem za niego grosze jakieś trzy lata temu na Allegro, a zależało mi koniecznie na wersji PS One.

Wawrzino

Nie jestem zadowolony z jakości zdjęć, które mam porobione, więc na razie wrzucam tylko zdjęcie rodzinki w komplecie :)

Janusz

Konsola PS2 FAT mi się zawsze podobała, wygląda tak masywnie, PSone tak sobie, dużo lepiej by wyglądał według mnie szarak w tym kolorze, a PS3 Super Slim jest po prostu brzydki, choć na Twoim zdjęciu wyszedł całkiem całkiem. Ogólnie biorąc pod uwagę design konsol Sony to aktualnie wygląda to u mnie tak:

PSX
PS3 Slim
PS2 FAT
PSone
PS3 FAT
PS3 Super Slim
PS2 Slim

Wawrzino

Odnośnie PS3 Super Slim, najładniejsza nie jest, ale jak się gra to na konsolę się nie patrzy ;)
Z PS3 wizualnie najbardziej do mnie zwykła slimka przemawia. PS2 tylko FAT, a do PS One mam największy sentyment (pierwsza własna konsola w życiu).
Niestety ten egzemplarz PS2 FAT jest nieco porysowany, ale liczę, że kiedyś upoluję taki czarny w idealnym stanie.

Wawrzino

Ten PS2 gdy do mnie przyszedł był w opłakanym stanie jeśli chodzi o ilość kurzu i brudu. Został rozebrany na części pierwsze i dokładnie odkurzony, a obudowa trafiła do kąpieli w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń.

PS2 Fat

Network Adaptor

Janusz

Fajne fotki, widać mini studio działa :)

Wawrzino

Co prawda nie do końca tematyka forum, ale wreszcie doprowadziłem mój mini-projekt do końca ;)

hankie

Obraz na wyświetlaczu GBA zacnie wygląda. To tylko backlight, czy zupełnie iiny screen? NIe znam się na modach GameBoy'ów, kojarzę tylko, że bogaty katalog dopałek dla nich istnieje.
No i miło, że do tematu nowe zdjęcia wpadły :)

uMMo001

wohoho panie, ale ten gba to wygląda obłędnie! Jaki tam ekran zamontowałeś? W sensie od kogo? I ma tearing? I jak z jakościa obudowy? Kupiłeś odrazu z wcięciem czy musiałeś się bawić? :D

Osobiście posiadam od Funnyplaying V1 IPS i szczerze mówiąc to myślę nad zmianą bo ten tearing (najbardziej właśnie w poksach) doprowadza mnie do szału.  >:(

Wawrzino

Cytat: hankie w Kwiecień 12, 2021, 23:29Obraz na wyświetlaczu GBA zacnie wygląda. To tylko backlight, czy zupełnie iiny screen?
Fakt obecnie jest sporo rozwiązań na rynku jeśli chodzi o wymianę ekranu w GBA, u mnie jest oryginalny ekran z GBA SPv2, czyli tej wersji z lepszym podświetlanym ekranem LCD. Teraz są już lepsze i odrobinę większe dostępne do kupienia. Tearingu na nim nie ma bo to oryginał od Nintendo ;)

Cytat: uMMo001 w Kwiecień 12, 2021, 23:41Jaki tam ekran zamontowałeś? W sensie od kogo? I ma tearing? I jak z jakościa obudowy? Kupiłeś odrazu z wcięciem czy musiałeś się bawić?
Ekran zamawiałem na Aliexpress razem z obudową. GBC robiłem to dosłownie wczoraj, więc nie miałem okazji dłużej potestować, ale póki co tearingu nie zauważyłem. To jest ekran TFT, gdzie można całkowicie wyłączyć podświetlenie i ma 5 poziomów jasności. Montaż jest bajecznie prosty bo nic nie trzeba  ciąć, kleić ani kombinować, więc jest to modyfikacja całkowicie odwracalna. Jedyny minus jest taki, że nowy ekran jest nieznacznie mniejszy niż oryginalny, więc musi być zmieniona szybka na froncie, na taką, która ma mniejsze wycięcie na ekran, żeby nie było widać pustej przestrzeni. Sama buda zaskoczyła mnie na plus, plastik nie tak dobry jak oryginalnie, ale nie sprawia wrażenia "chińskiej jakości". Dużo gorszy jest w GBA, ale to jakieś dwa lata temu zamawiałem, najwyraźniej Chińczycy poprawili jakość w międzyczasie. Chociaż słyszałem też, że ogólnie półprzeźroczyste obudowy wychodzą im lepiej jakościowo niż zwykłe.
Zamawiałem tutaj:
https://pl.aliexpress.com/item/4000338739866.html