[TWIN] Kolekcja Twin

Zaczęty przez TWIN, Luty 15, 2020, 10:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

TWIN

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Bardzo często korzystałem z tego forum ale zawsze jako gość. Tym razem już jako użytkownik chciałem się z wami podzielić widokami z mojej sypialni?.
Znalazłem w końcu czas żeby uporządkować i zrobić inwentaryzację mojej kolekcji. Pozdrawiam wszystkich!

Przy okazji zachęcam do obejrzenia mojej kolekcji na mojej stronie internetowej www.twin-carts.pl

PS . Każdy z Was ma naprawdę piękne perełki swojej kolekcji -gratuluję !

SALADYN

Gratki za tak bogaty zbiór konsol w pudełkach, za niektóre z tych sprzętów sporo osób dałoby się pokroić. I jeszcze stronkę własną skleiłeś, w dobie instagrama to również powód do pochwał.

Janusz

Bardzo ciekawa i różnorodna kolekcja. Prawdziwy miód dla moich oczu, szczególnie przez te sprzęty i stan boxów.

Szczególnie Jaguara zazdroszczę i to mocno.

Segi Mega System II nie widziałem chyba jeszcze w takim stanie, w sensie ten box i kompletność jak ze sklepu.

Widzę nie tylko ja mam Nintendo 64 z polskiej dystrybucji. ;)

Ogólnie mam nadzieję na reklamie stronki nie poprzestaniesz na naszym forum i napiszesz coś więcej od siebie. Długi masz staż kolekcjonerski?

bms

Zbiór robi wrażenie. Forma prezentacji iście muzealna. Dobrze, że zrobiłeś taką stronę, bo szkoda to trzymać pod kocem ;)
Brakuje mi tu PS2 Fat. Jeszcze można wyrwać je kompletne w rozsądnych pieniądzach :)

TWIN

Dziękuję bardzo za miłe słowa. Kolekcjonowanie na poważnie Rozpocząłem w 2012 roku.
Mam małe plany żeby trochę tą stronę rozwinąć i powiązać ją z kanałem na YouTube na temat historii komputerów i konsol w naszym kraju. Plan bardzo ambitny Natomiast na chwilę obecną moja praca i obowiązki domowe trochę mnie stopniują w tej materii. Z tym PS2 Fat to jak najbardziej racja Rozglądam się w tej chwili ale chciałbym z polskiej dystrybucji a nie przywiezione z UK i podmienioną wtyczką... a niestety w tej chwili wysyp jest takich Janusz biznesu którzy kupują na wyspach A wiadomo że tam jest dużo taniej no i u nas pchają to jako z polskiej dystrybucji rzekomo... moje najbliższe plany to właśnie PS2 Fat No i Sega Saturn - więc jakby ktoś miał to z chęcią odkupię?.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę dobrej niedzieli?

TWIN

Cytat: Bodzio w Luty 15, 2020, 21:23
Bardzo ciekawa i różnorodna kolekcja. Prawdziwy miód dla moich oczu, szczególnie przez te sprzęty i stan boxów.

Szczególnie Jaguara zazdroszczę i to mocno.

Segi Mega System II nie widziałem chyba jeszcze w takim stanie, w sensie ten box robi i kompletność jak ze sklepu.

Widzę nie tylko ja mam Nintendo 64 z polskiej dystrybucji. ;)

Ogólnie mam nadzieję na reklamie stronki nie poprzestaniesz na naszym forum i napiszesz coś więcej od siebie. Długi masz staż kolekcjonerski?

Bodzio - Bardzo dziękuję ponieważ twój komentarz na temat segi Master system otworzył mi oczy. I wczoraj jak typowy retro wariat robiłem nowe zdjęcia większości moich konsola na stronę żeby pokazać kompletność tych zestawów. Do poprzednich zdjęć wyciągałem niektóre rzeczy z fabrycznej z folii .A jak napisał kolega bms - moja stronka to dla mnie trochę wirtualne muzem , więc może będzie jeszcze ciekawiej  jak boksy będą zaprezentowane  w taki sposób jak ja się
je  kupowało lata temu .Także wielkie dzięki, Żona w  siódmym niebie nie była z tego powodu?( muszę nadmienić że moja Żona jest bardzo dla mnie wyrozumiała i podziela ze mną moje hobby) ale już są na stronie nowe fotki konsol Zerknij proszę i daj znać co myślisz teraz- dobrego dnia!

hankie

Siema Twin!

Zawsze mnie cieszy jak ktoś nagle wpada na Strefę, po skromnym zdaniu zaczynamy oglądać zbiory a tu - JEEEB! Że tak podwórkowo określę. Nie tylko konsole, ale mikrokomputery, albo konsolowate od firm komputerowych. Dużo kompletnych konsol na carty z epok wszelkich...

Ilość platform, konsole w pudełkach, kompletność. Eh, i tak kolekcja oldskulowo pokazana na stronie - czuje się klimat! Oczywiście zapraszamy do wertowania działów, miejsca do rozkminy tu cała masa. Let's rock!

Janusz

Dla mnie bomba. Czuję się trochę jakbym przeglądał skany niemieckich katalogów Quelle z lat 90tych.

Co do zdjęć to ktoś może powiedzieć po cholerę pokazywać jakieś kartony, folie itp. ale wbrew pozorom dobrze widzieć i taką perspektywę, szczególnie jak się jest kolekcjonerem. W sieci rzadko można spotkać takie ujęcia, a tu proszę. Zawsze zastanawiałem się jak Master System II i Mega Drive II leżały w pudłach bo akurat miałem bez wytłoczek i teraz wiem.

Powiedz mi, te łupy to jakieś lokalne zakupy czy raczej ebay?

TWIN

Witam Was Wszystkich serdecznie.

Jeszcze raz bardzo wam dziękuję za bardzo przychylne komentarze na temat mojej kolekcji.
Część z Was pytała historię tej kolekcji.
Jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś więcej zapraszam -
całkiem niedawno założyłem kanał na YouTubie na którym dzielę się swoją wiedzą i kolekcją starych komputerów, konsol i gier.
Z racji tego że lubię dzielić się grami i nie chomikuje u siebie w kolekcji dubli zorganizowałem fajny konkurs w którym do wygrania są naprawdę fajne gry i konsola Playstation 2 w boksie w bardzo ładnym stanie.
Wystarczy napisać komentarz pod filmem i zostać subskrybentem mojego kanału.
30 stycznia odbędzie się losowanie jedna osoba wygra naprawdę fajną paczkę.
Zachęcam Was gorąco aby wejść na mój kanał:

https://youtube.com/channel/UCn0O70Mlr7EbzuIGGVcwd9w

Pozdrawiam serdecznie

TWIN

TWIN

Witajcie!

Moją całą kolekcję konsol można obejrzeć na tym filmie:

https://youtu.be/XkwVjS5vtYw

Pozdrawiam Was wszystkich, Szczęśliwego Nowego Roku!

TWIN

mariusz391

O, gościu którego od nie tak dawna subuję, nawet nie wiedziałem że masz tu konto. Potwierdzam, kolekcja piekna, zwłaszcza te wszystkie konsole w oryginalnych pudełkach. Kiedyś można je było trafić za bezcen, dzisiaj już trzeba wyłożyć grube tysiące w takim stanie. Zresztą tak samo jak ta twoja kolekcja gier w foliach. Powodzenia w szukaniu kolejnych zdobyczy, bo retro coraz droższe, więc i polowanie na okazje coraz trudniejsze

psmaniac

No, bogato bogato. Brakuje ci chyba SMD 1 albo przeoczyłem.
===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!
===================================================

TWIN

Cytat: psmaniac w Grudzień 31, 2021, 12:21
No, bogato bogato. Brakuje ci chyba SMD 1 albo przeoczyłem.

To prawda.
Mam jeszcze kilka konsol które chcą zdobyć.

Pozdro