Aktualności

[TOMMY_VERCETTI] Mój growy kącik

Tommy_Vercetti · 3119

Offline Tommy_Vercetti

dnia: Marca 31, 2020, 01:16:36
Trochę czasu już jestem na forum, więc czas pokazać swoje miejsce do grania.
Miałem niedawno przeprowadzkę, więc w końcu mogłem od nowa zaplanować sobie swój kącik.

Taki bardziej temacik z "gaming room" niż kolekcja, ale co nieco się uzbierało  :)

Oryginalny nie będę, wzorowałem się na podejrzanych u innych rozwiązaniach, głównie u BMS-a
Najgorszy jest kurz, ale w miarę możliwości chucham i dmucham  O:-)

Podstawa to regał Kallax z IKEA, oświetlony paskiem LED z pilotem

Nie ukrywam, że piracę. Mam oryginalne konsole, ale ceny retro gier już dawno wyszły po za moje dopuszczalne granice.
Chce mieć opcje pograć we wszystko co tylko jest dostępne.
Odpuściłem też póki co NESa, SNESa itd. na rzecz malinki z retropie.
Taki mój kompromis między oryginalnymi konsolami, a ograniczonymi zasobami

Lista sprzętu:

PS2 (Modbo/FMCB) z NA i 500gb HDD - SCART RGB
Wii (softmod) z USB HDD 120gb - Component
Dreamcast z GDEMU i kartą 128gb oraz zasilaczem PICO - SCART/VGA
Sega Saturn NTSC-J czekający na podobne, jak wyżej mody - SCART RGB
Nintendo 64 NTSC z RGB modem i Expansion Packiem + Cart ED64+ z kartą 8gb - SCART RGB

Na PS2 gram także w gry PSX (czekam na rozwinięcie PSIO), a na Wii w Gamecube

Makaron wieki temu przemalowany w piwnicy, trzeba będzie poprawić operacje :D

Po za tym Raspberry Pi2 w obudowie i z dorobionym włącznikiem.
Obecnie używam dwóch kart, 32gb z samym ARCADE oraz 16gb (8-16bit i stare handheldy).
W drodze jest Pi3, więc będę mógł używać obu bez przekładania kart.

Jest też Android Box, przydaje się do youtube czy netflix.

Telewizor to słabiutki Philips 32 cale, planuje w przyszłości zakupić coś innego..

Ze względu na brak tyłu wkurzały mnie strasznie zwisające kable, uwiązałem je w miarę i delikatnie przykleiłem z tyłu.
Efekt widać na porównaniu, szczegół  ;D

Tutaj bałagan, ale tego chyba nie da się póki co zniwelować. Ważne, że z zewnątrz nie widać

Będę coś tu wrzucał od czasu do czasu w miarę rozwoju.
Zdjęcia są kiepskie, bo w dzień niestety pracuje i nawet nie mam kiedy zrobić porządnej fotki.
Jest jeszcze trochę padów, arcade sticki i trochę pierdół ;)

Online hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #1 dnia: Marca 31, 2020, 23:42:56
Na pierwszym zdjęciu myślałem, że masz poodpinane kable, ale zmyślnie je ukryłeś - nic nie widać. Co do bajzlu za regalikiem to są dostępne takie szyny/koszyki na listwy, które się przykręca do tylnej ściany mebla i tam umieszczasz listwy. Coś jak kosze/wieszaki na listwy pod blat biurka - coś w ten deseń.

Jak się sprawuje scart switch? Thomson czy Hama? A co do TV to używaj póki zdechnie - i nie czujesz ciśnienia - nowy już nie będzie miał analogowych złącz ;)

Offline bms

Odpowiedź #2 dnia: Marca 31, 2020, 23:58:52
Chce mieć opcje pograć we wszystko co tylko jest dostępne.
To mamy ten sam cel ;)

Odpuściłem też póki co NESa, SNESa itd. na rzecz malinki z retropie.
Masz Wii z softmodem, a na nim rewelacyjnie można emulować NES, SNES, MD itd. Jest nawet opcja 240p.

Walka z przewodami jest okropna. Też pospinałem kable w wiązki, ale u mnie się to nie sprawdza, bo zbyt często coś zmieniam. w końcu poddałem się i za regałami mam bajzel. Tylko ja tam zaglądam ;)

Co to za zwierz na AMP'ie?!

Offline Tommy_Vercetti

Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 01, 2020, 00:37:02
Prawie każdy zawsze zwraca uwagę na tego pluszowego pieska. Chyba rzuca się w oczy :D

Srebrna Hama, czarny Thomson, bo nie mogłem nigdzie kupić drugiej Hamy, ale w środku wyglądają identycznie.
Porównując obraz bezpośrednio, a przez switcher, nie widzę żadnych szumów, ani różnic ;)

SMF spam blocked by CleanTalk