Aktualności

[majzok] to-nie-muzeum

majzok · 4692

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #30 dnia: Lutego 25, 2025, 14:33:18
Ściana z tymi grami w formie plakatów prezentuje się świetnie, jak i samo stanowisko z biurkiem. Zresztą cały pokój robi wrażenie i zazdroszczę czegoś takiego.

Z ciekawości zapytam, po co aż cztery ekrany, w sensie dwa rozumiem, tam laptop widzę, a to czwarte to tablet jakiś czy przenośny monitor?

Offline majzok

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 5
Odpowiedź #31 dnia: Lutego 25, 2025, 14:38:37
Dwa ekrany to standard, mam tam też drugiego PCeta i „KVMa” do przełączania się. Trzeci to ekran laptopa, a czwarty to mobilny ekran też do lapka - kupiłem by mieć dwa gdy pracuje „w terenie”. A że jest bardzo fajny to dołożyłem jako czwarty i używam też na codzień :)
Więc z jednej strony 4 ekrany to przerost formy nad treścią, z drugiej się przydają i tylko wyłącznie „bo moge” ;)

Online Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #32 dnia: Lutego 25, 2025, 14:58:57
Jako użytkownik czterech ekranów w prywatnym rigu, stwierdzam że ekranów nigdy za wiele. No chyba, że tylko gramy, albo przeglądamy memiki.

Spoiler
[Zamknij]

Online zenq

Odpowiedź #33 dnia: Lutego 25, 2025, 15:16:21
Tez uzywam trzech, starych ale identycznych monitorow w warsztacie i ciagle mam ochote na 4, tym razem troche mniejszy, gdzies powyzej nad standardowymi, juz nie do pracy, a taki dodatkowy do stalego podgladu.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #34 dnia: Lutego 28, 2025, 11:18:37
Wow, estetyczny pokój! Płytowa ścianka wygląda zacnie, pewnie nie jeden by takie dzieło ze ściany odkupił :) Pokój nieźle nabity diwajsami, jak widzę regały mnogie w konsole to pytam - co robisz z kablami? Luzem czy upinasz?

PSOne w transparencie i PocketStation wygląda słitaśnie.

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #35 dnia: Lutego 28, 2025, 11:28:14
Wow, estetyczny pokój! Płytowa ścianka wygląda zacnie, pewnie nie jeden by takie dzieło ze ściany odkupił :) Pokój nieźle nabity diwajsami, jak widzę regały mnogie w konsole to pytam - co robisz z kablami? Luzem czy upinasz?

PSOne w transparencie i PocketStation wygląda słitaśnie.
Dzięki! W tej szawce jeszcze później dodawałem ledy i wtedy upiąłem - ale czaję się na jakiś dobry switch pod Scarta bo brakło gniazd w TV :)

Offline Morden

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 51
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #36 dnia: Lutego 28, 2025, 12:02:43
Pokój bajera i wszystko wygląda świetnie, ale nie wiem co myśleć o tych ramkach z płytami. Jakakolwiek dawka światła słonecznego to wolna śmierć dla wszystkich nośników. Same plakaty wyglądają nieźle nawet bez płyt, bo rozumiem że płyty prawdziwe.

Widzę też że zabawa w pokoju może być tak ostra, że ciśnienie trzeba monitorować. Hehe.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #37 dnia: Lutego 28, 2025, 12:36:44
Pokój bajera i wszystko wygląda świetnie, ale nie wiem co myśleć o tych ramkach z płytami. Jakakolwiek dawka światła słonecznego to wolna śmierć dla wszystkich nośników. Same plakaty wyglądają nieźle nawet bez płyt, bo rozumiem że płyty prawdziwe.

Widzę też że zabawa w pokoju może być tak ostra, że ciśnienie trzeba monitorować. Hehe.
Płytom nic nie będzie, zwłaszcza w ramce gdzie szkło jest przystosowane do plakatów by nie żółkły ;)

Dodatkowo większość to NTSC-J kiedy kosztowały jeszcze 20zl za szufelkę albo wydania niemieckie, albo uszkodzone.
Na żadną z nich nie wydałem więcej niż 40zl - a jak kogoś serce boli - trudno ;)

A co ciśnienia - nawet Pan nie wiesz :D

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #38 dnia: Lutego 28, 2025, 12:40:42
wolna śmierć dla wszystkich nośników
Majzok raz pisał, że to płyty nie do granka, albo tanizna.

EDIT: Ano, już się wytłumaczył ;) LOL

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #39 dnia: Września 04, 2025, 12:03:27
Mały update, ale ciesze się bardzo, bo udało się kupić za kwotę liczoną w setkach, nie tysiącach :D

Offline Morden

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 51
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #40 dnia: Września 04, 2025, 13:50:08
A jak idzie nauka gry na tym elektryku? Bo widzę kolorowe naklejki na gryfie, więc zgaduję że ktoś się uczy.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #41 dnia: Września 04, 2025, 17:58:06
Kolejny już doświadcza tej dobrej gryKiedyś i na mnie przyjdzie czas. Ale pewnie w cyfrze i promce ;)Jak kupiłeś i ile jedzenia tynku przewidujesz? @majzok :)

Offline 12step

Odpowiedź #42 dnia: Września 04, 2025, 18:15:54
Hot take, w tamtych czasach rzeczywiście się wyróżniała, teraz można pograć w Castlevanie na GBA i DSie i som nawet lepsze.

ore ore szabadabada amore

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #43 dnia: Września 04, 2025, 19:40:44
Gitara moja, uczyłem się na Rocksmith, ale przestałem z jakiegoś powodu mimo że efekty były i na razie tak leży.

Co do samej gry - kupiłem na ebay od gościa co miał bardzo dobre opinie: płyta plus pudełko, bez instrukcji i przedniej okładki. Wystawione miał za 250 ojro, zgłupa dałem ofertę na 200, a gość przyjął.
Okładkę sobie druknalem (jakby ktoś chciał mam w turbo jakości). Instrukcja mnie nie rusza, może kiedyś wpadnie.
« Ostatnia zmiana: Września 04, 2025, 19:46:27 wysłana przez majzok »

SMF spam blocked by CleanTalk