[Stall] Trochę klamotów

Zaczęty przez Stall, Listopad 08, 2022, 20:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Stall

No to na sylwestra jestem już ustawiony.  8)

hankie

Wow, jaka tłusta kompilacja w fizyku !
@Stall
widać, że wolisz wolniej na kibelku - jednak?

zenq

Stall

Miałem nadzieję, że te najstarsze części też będą po polsku i chcąć się przekonać jak to wygląda, prędko zainstalowałem The Last Revelation. Otóż nie tym razem. Ale wydanie i tak bardzo spoko. 3 płytki, wszystko w jednym.

mattek

Też posiadam takie wydanie, chyba można było zakupić je kiedyś w Biedronce. Mega plusem jest, że pierwsze części odpalają się przez skonfigurowanego na gotowo DOSBoxa :D

Stall

DS4 do PS1 na tyle mi przypasował, że kupiłem drugi na zapas/do multi.

Sprawdza się to tak dobrze, że na teraz kompletnie nie tęsknię za DS1 i kablem.

Janusz

Po kolorze sądzę że pewnie z promki z Amazona? :)

Stall

Akurat nie. Nie wiedziałem że jest promka. Jeszcze dostępna? Kupiłem w Morele. Mam już białego i mi przypasował.

Janusz

O to nie trafiłem, tak mi się skojarzyło, że gdzieś mi mignął za 199zł, ale teraz już sam nie wiem czy był to DS4 czy DS5.
Najważniejsze, że te pady jeszcze są w sprzedaży i niech będą jak najdłużej w tych normalnych sieciówkach. Sam mam zapas zrobiony i wystarczy póki co.

Stall

Dokupiłem polecaną przez ziomeczków z forum oryginalną ładowarkę do padów DS4.

Nie zajmuje dużo miejsca, łatwo się nasadza kontroler. Pierwsze wrażenie pozytywne.

hankie

Bo ona nie tylko jest oryginalnym gadżetem, a skubana jest naprawdę funkcjonalna. Poza tym ma swój zasilacz no i nie ładuje pół roku przez na przykład złącze z telewizora hehe. Chociaż fakt przed jej kupnem ładowałem kablem USB z podłączonym pod TV.
To jak masz kilka kolorów padów to całkiem nawet je widać.

Wawrzino

Ten sprzęt podłączony do PSXa wart więcej niż sama konsola :P
Jeszcze tylko rocznicowy DS4 do kompletu kolorystycznego

SALADYN

Nie znam osoby która by narzekała na tą ładowarkę będąc jej właścicielem. Podobny gadżet ma PS5, w tym wypadku również obowiązkowy zakup.

Janusz

W tym przypadku szkoda, że nie zrobili szarej, by się ładnie komponowała z konsolą i TV.

Stall

Trochę grzebania w kompach. Wrócił do mnie zakurzony i w sumie ostatnio nieużywany lapek 15,6 cala: Lenovo Y510P.  Dotarło do mnie że ma już ponad 10 lat, a specyfikacja to: Intel i5-4200M, 8 GB RAM i GeForce GT755M. Początkowo lapek mojej dziewczyny. Z wiekowym już SDD Crucial B100 250 GB nadal działa to zaskakująco przyzwoicie w podstawowych zastosowaniach. Standardowo był w nim HDD 1000 GB z 8GB tzw. Express Cache, ale nadal nie miało to najmniejszego podjazdu do SSD jeśli chodzi o szybkość działania. Poczyszczę, wymienię pastę i pewnie znów wyląduje w torbie jako backup. Odpaliłem parę gierek dla testów i np. Wiesiek 3 grywalny na niskich ustawieniach w natywnym 1366 x 768. Procesor i karta wydają się być idealnie zbalansowane, wykorzystanie w grze dla obu to 100 i 99%. Kupiłem cały laptop, to będę używał cały laptop.  C:-)

Ogarnałem też wentylatory i resztę klamotów w głownym kompie, bo zaniedbałem ostatnio. Zamieniłem też miejscami dyski M.2. Mimo wszystko ofiltrowana obudowa bardzo ułatwia robotę i stosunkowo niewiele kurzu dostaje się do środka.

Aktualna specyfikacja:
CPU : Ryzen 7 7800X3D
Chłodzenie: Arctic Liquid Freezer II 240
Mobo: MSI MAG B650 Tomahawk WIFI
RAM: 32GB Kingston Fury Renegade DDR5 6000 CL32
Dyski: M.2 Lexar NM790 2TB, M.2 ADATA SX8200 Pro 1TB, M.2 Kingston A2000 1TB, HDD WD Blue 1TB
Obudowa: be quiet! Pure Base 500DX Black + 3x Pure Wings 2 140mm.
Zasilacz: MSI MPG A1000G 1000W 80 Plus Gold ATX 3.0 PCIE5
GPU: ASUS GeForce RTX 4090 TUF Gaming OC 24GB GDDR6X