Aktualności

[Stall] Trochę klamotów

Stall · 12849

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #30 dnia: Września 18, 2023, 15:03:56
Tak lukam na te giery i na ich milutki stan i mimo, że mam dużo w cyfrówkach - jeśli miałbym miejsce to chętnie bym tulił takie premierki z ery. Co prawda to gry wolniej drożeją i jeszcze sporo wody upłynie jak XPkówki będą drogie (jak prawie każdy bigbox pecetowy w dobrym stanie obecnie).
@Stall też mi szkoda UT serii. Każda część imo od pierwszej była dobra technicznie i gameplayowo...

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #31 dnia: Września 20, 2023, 00:02:09
Najnowszy lokalny nabytek, tym razem z portalu ogłoszeniowego na 'O':
Test Drive Unlimited. Lekki sentyment do tytułu jest. Można powiedzieć, że to w pewnym sensie Forza Horizon, przed Forzą Horizon.
Komplecik, w całkiem eleganckim stanie (mapka z opisami w PL à la GTA, poradnik, instrukcja, wszystkie papiery itd).

Spoiler
[Zamknij]

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #32 dnia: Września 20, 2023, 08:54:17
O tak - Test Drive Unlimited.

Mam bardzo miłe wspomnienia z tą grą. Rzeczywiście był to taki prekursor Forzy Horizon, wyścigi w otwartym świecie. Powiew czegoś nowego w stosunku do popularnej wtedy serii Need for Speed. Grałem w to dość sporo. Miałem dodatkowy sentyment bo z serią Test Drive byłem związany już od czasów PSX (moja ulubiona odsłona to Test Drive 6).

Grałem na ps2 i zabawa była super, ale wersja na PC-ty i X360 była tą lepszą. Były w niej motory i manualna skrzynia biegów (chyba nawet ze sprzęgłem) czego bardzo zazdrościłem kumplowi który ogrywał to na PC. Gra była bogatsza w zawartość.

Offline mariusz391

Odpowiedź #33 dnia: Września 20, 2023, 09:07:18
Ja również mam masę miłych wspomnień z Test Drive Unlimited. Najpierw ogrywałem ją jakiś czas po premierze gdzieś w 2007/2008 roku na moim ostatnim stacjonarnym PC i zrobiła na mnie fenomenalne wrażenie grafiką, olbrzymią mapą i masą świetnych samochodów. Kojarzę że chyba ukończyłem ją na 100% wraz z przejechaniem każdego kawałka mapy
I co ciekawe ograłem ją drugi raz w zeszłym roku na służbowym laptopie w byłej pracy :P
Dalej gra jest bardzo dobra, ale model jazdy stwierdzam że jest trochę drętwy i niektóre samochody ciężko wyczuć. Natomiast najbardziej mnie wkurzyło o czym nie pamiętałem że większość wyścigów odblokowuje się dopiero gdy miniemy ich znacznik na trasie. Więc by przejść je wszystkie trzeba by właśnie zwiedzić CAŁĄ mapę na co już cierpliwości nie miałem.
Niemniej dalej jeśli chcemy sobie pojeździć w pięknych okolicznościach przyrody to oprócz niektórych części Forzy Horizon nic lepszego nie znajdziemy

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #34 dnia: Września 20, 2023, 11:13:57
W Test Drive Unlimited uwielbiałem radio z muzyką klasyczną. Czasem odpalałem sobie tę stację tylko po to, żeby pojeździć sobie bez celu po mapie w ramach relaksu po lekcjach.

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #35 dnia: Listopada 29, 2023, 15:39:11
Korzystając z obniżek z okazji BF, nabyłem dysk M.2 Lexara NM790 2TB na gry (obniżka o ~70zł)

oraz myszkę G Pro Superlight 2 (taniej o 150 zl z 750).

O ile dysk mogę zakwalifikowac jako udany zakup, o tyle nie mogę tego w moim wypadku powiedzieć o myszce. Aktualnie używam G Pro Wireless i różnica jest zbyt mała względem Superlight 2, żeby wydawać na taką podmiankę 6 stówek. 2000 Hz polling rate niewiele zmienia (tym bardziej, że gram na 400 DPI), a 20g niższa waga działa wręcz na niekorzyść. 80g w G Pro to na tyle niska wartość, że spokojnie mogę machać na niskiej czułości bez zmęczenia, a przy lżejszej myszy musiałbym częściowo ćwiczyć pamięć mięśniową od nowa. Próbowałem i chyba nie warto, tym bardziej że nowe switche są dość twarde w porównaniu do poprzednich. Odsyłam na zwrot.
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2023, 15:42:18 wysłana przez Stall »

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 28, 2024, 14:37:45
Zamontowałem ostatnio monitor od kompa do gier XP na ramieniu. Mogę go teraz łatwo "schować" gdy nie jest w użyciu i mam go na optymalnej wysokości oraz odległości podczas grania. Mega wygoda i ergonomia w porównaniu do standardowej podstawki.
Teraz tylko przewody lepiej poukładać.

Spoiler
[Zamknij]

Wpadło mi też ostatnio parę mniejszych gierek z OLX/CeXa pod XP:

Wszystko poza Colinem 3 w wersji PL. Quake 4 ma spoko dubbing, chociaż czasami padają zabawne teksty. Słyszałem wcześniej że Colin 2005 jest słabszy od 04 i faktycznie pierwsze wrażenia co do prowadzenia pojazdów nie napawają optymizmem.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 29, 2024, 00:07:29
Też będę w coraz bliższej przyszłości kombinował z ramionami. Jak na razie już będzie wisieć zwyklak monitor do pieca i stary lcd led do starszych konsol, ale chodzi jeśli wyjdzie, że na blacie miejsca będzie wystarczająco, to kto wie. Znowu u kumpla pograłem sobie na (i tak budżetowym) monitorze 27 i jak usiadłem przy moim 'arkuszowym' to mi smutno było.

Co to za model? Cena/jakość zadowalająca?

@Q4 > kurka, polski dubbing? Sprzedałem angola, cholipa dalej nieco dziwne ceny ten Q4 ma?

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 29, 2024, 02:50:09
Znowu u kumpla pograłem sobie na (i tak budżetowym) monitorze 27 i jak usiadłem przy moim 'arkuszowym' to mi smutno było.
Ja jak po 60 Hz z pracy usiądę do 240 Hz w domu, to też mam kontrast, tylko w drugą stronę. Dobry monitor robi mega robotę.

Co to za model? Cena/jakość zadowalająca?
Kupiłem taki, który powinien spełniać moje wymagania i w sumie z jakości za taką cenę (170 zł) jestem zadowolony.
To ten model z Amazona:

@Q4 > kurka, polski dubbing?
Tak, polski dubbing, a także napisy na obiektach w grze (np. na znakach) są po polsku.
Nagrałem krótki klip Frapsem pod XP, jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda:

https://www.youtube.com/watch?v=cZpsFuWhQH4&ab_channel=Coden4TV

Świetnie mi się gra w tytuły z 2000 - 2010 z klimatem polskich tłumaczeń i max ustawieniami na rozdziałce z epoki pod klasycznym XPekiem i z EAX.

Offline Rocho

Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 29, 2024, 02:56:02
Niby 2 lata temu ograłem Q4 na X360 ale z polskim dubbingiem kusi. Trzeba by sobie sprawić fizyka na pc.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 29, 2024, 08:41:56
Kupiłem taki, który powinien spełniać moje wymagania i w sumie z jakości za taką cenę (170 zł) jestem zadowolony.
Dziękuję za info, mam porównanie mobilności i ceny. Jak będę kupował to też tak na siłowniku gazowym, tak by móc nawet ustawić nieużywany ekran w pion i odchylić na bok.
Tak, polski dubbing, a także napisy na obiektach w grze (np. na znakach) są po polsku.
Dzięx za materiał - cholipa, ja mam tylko GoGową wersję i na tym bazowałem, nie interesowałem sie i nie przeszło mi przez myśl, że to aż tak po polsku wydali :)

Zresztą trochę ten Q4 biedny niedoceniony... Wyszedł Doom3, ludzie chyba liczyli na co innego, na Q4 też pamiętam lekko psy wieszali - trochę zniknął w tłumie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2024, 08:46:13 wysłana przez hankie »

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 29, 2024, 09:45:15
Q4 jest świetną grą. Na ustawieniach ultra nie ma się czego wstydzić, ma świetny klimat i ciekawy twist fabularny który (jak przechodziłem po raz pierwszy), bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Dosłownie w ten czwartek zacząłem ponownie przechodzić ten gem  nie żałuję ani sekundy.

Offline Rocho

Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 29, 2024, 12:13:49
Doom 3 to sam trochę psioczyłem na premierę by docenić po latach i to grając w wersję z og Xboxa. Tutaj za umiarkowane przyjęcie odpowiada trochę zmiana konwencji czyli bardziej horror, rozwiązania gameplayowe i słynna latarka oraz to że gra nie wgniatała w fotel graficznie tak jak miała wgniatać według zapowiedzi. No i musiał konkurować z HL2.

Z Q4 to znowu wtedy już zaczęło królować inne podejście w FPS czyli CoD z samoregeneracją zdrowia i bardziej modern klimaty.

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 29, 2024, 20:41:17
Doom 3 to sam trochę psioczyłem na premierę by docenić po latach i to grając w wersję z og Xboxa.

Dobrze że mi przypomniałeś, bo też jakiś czas temu dorwałem. Tłumaczenie i dubbing podobne do tego z Q4. Nawet NPC po polsku raport rzeźbi na komputerku.
Krótki klip nagrałem:
https://www.youtube.com/watch?v=Ktr_cnjKU6c&ab_channel=Coden4TV

« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2024, 20:50:05 wysłana przez Stall »

Offline Rocho

Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 29, 2024, 20:47:01
Doom 3 też kusi odświeżyć w wersji PC. Tej pierwotnej bo bfg to już nie to samo.

SMF spam blocked by CleanTalk