Aktualności

[Stall] Trochę klamotów

Stall · 12848

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #15 dnia: Maja 14, 2023, 17:17:09
Kolejne gierki do kolekcji pod Win XP:

Kupione na lokalnym bazarku. Wszystkie płyty stan BDB. Co ciekawe, Driver i Neo tylko po zeta od sztuki, także dobry deal. :)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #16 dnia: Maja 14, 2023, 19:27:12
Pamiętam jak u mnie na bazarku było pudło z grami po 5zł, czasem można było tam znaleźć ciekawy tytuł, choć wiadomo wszystko na PC. Jak tu po złotówce wyszło za niektóre to żal nie skorzystać, choć jak do gier na PC na szczęście się nie przekonam nigdy już, w sensie do zbierania ich :)

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #17 dnia: Maja 14, 2023, 19:31:56
Ja się przekonałem do ich zbierania (przynajmniej tych w które mogę chcieć spróbować zagrać) przy okazji ogarnięcia kompa pod Win XP z top podzespołami. Niektóre już nie tak łatwo ogarnąć w cyfrze ze względu na wygasłe licencje. Kiedyś te gry ledwo co działały i się człowiek cieszył, teraz 300-500 FPS w takim Driv3rze na full ustawieniach to trochę inna zabawa.

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #18 dnia: Maja 21, 2023, 22:23:17
I kolejne gierki za grosze dorwane na pchlim targu:

THPS4 nawet nie odarty z oryginalnej folii. ;)

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #19 dnia: Maja 22, 2023, 08:31:51
Kurka tak widzę, że u nas na wsi to nawet już takie gazetówki zniknęły. Po ludziach trzeba chodzić, syf na OLX sprawdzać, ew fartem ktoś coś Ci przekaże, 'bo chyba zbierasz takie starocie' :)

@Stall A ten Kao (Kangurek Kało Kolekszyn  ;D ) to serio wszystkie klasyczne części na płycie?

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #20 dnia: Maja 22, 2023, 11:08:09
Mi się udaje jeszcze sporo takich płytek z czasopism wyłapać. Ostatnio nawet CDA z 2002 roku.
Poinstalowałem już m.in. RTCW oraz Palącego Ryszarda i już widzę, że się polubimy.

@Stall A ten Kao (Kangurek Kało Kolekszyn  ;D ) to serio wszystkie klasyczne części na płycie?
Na to wychodzi. Po włożeniu płytki wyskakuje menu ze wszystkimi trzema tytułami osobno do instalacji. Odpaliłem na razie tylko trójkę, działa elegancko. Musiałem jedynie ustawić ręcznie rodzielczość (1280x1024) przez plik konfiguracyjny, bo z jakiegoś powodu w opcjach jej nie było. Pamiętam recenzję tej gierki z KŚG jakoś w 2006. :)

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 03, 2023, 02:04:31
W końcu się zebrałem i odpakowałem MemCarda, zamieniając to:

na to:

Trochę mi to zajęło, bo miałem MemCarda skitranego już ponad rok. Czekałem na update do PSIO, tak żeby automatycznie wykrywało grę, która jest akurat odpalona i przełączało odpowiednio wirtualną kartę (tak się dzieje kiedy odpalamy grę z płyty). Update jeszcze nie nadszedł (może w końcu się pojawi), więc muszę każdą kartę ręcznie stworzyć w przeglądarce na telefonie, i ręcznie w tej przeglądarce przełączyć za każdym razem gdy zmieniam grę. Tak czy inaczej, dużo wygodniejsze niż zmienianie karty pamięci fizycznie w konsoli. W dodatku mam wpiętą w MemCarda micro SD 16GB, a 1GB to 8000 memorek od PS1... także miejsca mi na sejwy raczej nie zabraknie.

No i koniec numerowania kart i sprawdzania w Excelu co na której mam zapisane. Polecam swoją drogą plastikowe pudełeczko które zostaje po czipsach firmy Lorenz. Idealnie się sprawdza do przechowywania kart pamięci do szaraka. XD
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2023, 02:06:14 wysłana przez Stall »

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 03, 2023, 08:21:12
Trochę mi to zajęło, bo miałem MemCarda skitranego już ponad rok.
Założenia projektowe prawie zawsze się przesuną :P
Ło Panie, postęp :) Fajnie wygląda porównanie miejsca :) To jest to Twoje PSX z wszczepami, Terminator?

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 03, 2023, 16:10:11
Terminatorem bym tego nie nazwał, ale to już raczej jest dla mnie kompletny setup. Jest chip do czytania kopii płyt i gier z innych regionów, jest zainstalowany switchboard to PSIO, jest MemCard. PS1Digital nie potrzebuję, bo gram tylko na CRT. Ten Soniak CRT też mi pasi, bo nie piszczy, jest względnie ładny, a i obraz żyleta. Także szarak z głowy. :)

No, może jeszcze ogarnę kiedyś Defendera z Retro Fighters żeby się pozbyć kabla.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2023, 16:11:47 wysłana przez Stall »

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #24 dnia: Września 16, 2023, 13:56:07
Wstąpiłem ostatnio do CeX'a i dorwałem kilka gierek do nakarmienia kompa z XP. Wszystkie w wersji PL.

Zabawne jak Crysis 1 potrafi docisnąć nawet teoretycznie dużo mocniejszy sprzęt, niż cokolwiek dostępnego w momencie premiery gry.
W XP wchodzą w grę jedynie detale 'Wysokie', gdyż DX10 wspierane jest dopiero na Viście. Druga część jest za to wyraźnie lepiej zoptymalizowana.

Cieszę się też z Colina z całą papierologią w środku, zawierającą m.in katalog z grami. Instalacja z czterech płyt CD jednak do najprzyjemniejszych nie należy.
Spoiler
[Zamknij]

Wcześniej kupiłem na giełdzie Operation Flashpoint: DR.

Gra mocno stawia na elementy taktyczne, ale na razie odpaliłem tylko żeby przetestować czy działa.
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2023, 14:34:41 wysłana przez Stall »

Offline Megadeth

Odpowiedź #25 dnia: Września 16, 2023, 14:22:02
Ładne zbiory, szczególnie Colin wygląda super. Ten projekt okładki jest świetny.

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #26 dnia: Września 16, 2023, 20:41:19
Mam bardzo miłe wspomnienia z Colinem 04. Miał super klimat.

Crysis to drogi tytuł na PC-ta? Na konsole to taka tanioszka że dodają go za darmo i nikt tego nie chce (mam 2 sztuki w domu które dostałem w gratisie do zakupów :P). Pamiętam zachwyty jak to wychodziło i te kosmiczne wymagania. Jednak sentyment mam zerowy, nawet w to nie grałem nigdy  O:-)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #27 dnia: Września 17, 2023, 12:50:12
Ja znowu z Operation Flashpoint choć z jedynką. Nie lubiłem takich bardziej taktycznych strzelanek, ale jak ją zobaczyłem u kumpla to byłem pod wrażeniem, że można np. ot tak wsiąść sobie do auta i jechać. Wrażenie potęgowało dodatkowo to, że jak dobrze pamiętam w grze były różne modele Skody, a mój ojciec był fanatykiem i przerobił wszystkie od 100 po 135 :)

Offline JBSuper

• Wsparcie
  • Sierżant
  • *
    • Reputacja: 25
  • Odznaczenia Odznaka za drugie miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku.
  • PSN ID: JBSuper892
  • Steam ID: jbsuper892
  • GamerTag: JBSuper892
Odpowiedź #28 dnia: Września 18, 2023, 08:51:26
Kocham w Colinie 04, jak i w 2005 gagi w postaci dodatkowych pilotów w celach rozrywkowych. Często wprowadzających Cię w błąd, albo rozbawiając do łez. Blondynka w 2005 to było mistrzostwo jednym słowem, zrobić z jej udziałem całą karierę to trzeba mieć nerwy ze stali, bo na dłuższą metę wykańcza psychicznie :))

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #29 dnia: Września 18, 2023, 10:01:21
Crysis to drogi tytuł na PC-ta?

Nie, wręcz przeciwnie. Miałem już wersję z GoGa, ale że za grosze mogłem dorwać 1+2 w pudełku, to się skusiłem.
Ja za to mam do tej gry sentyment. Odpalałem około roku po premierze na GeForce GTX 260 i gra robiła wtedy wrażenie.

Kocham w Colinie 04, jak i w 2005 gagi w postaci dodatkowych pilotów w celach rozrywkowych. Często wprowadzających Cię w błąd, albo rozbawiając do łez. Blondynka w 2005 to było mistrzostwo jednym słowem, zrobić z jej udziałem całą karierę to trzeba mieć nerwy ze stali, bo na dłuższą metę wykańcza psychicznie

Pograłem trochę i dały mi się odrobinę we znaki wskazówki pojawiające się w trochę innych momentach niż te z CMR 2.0, ale głównie i tak patrzyłem na strzałki i nie zwracałem aż tak bardzo uwagi na to co mówią piloci. Ja włączyłem sobie Hołowczyca, bo jego za pilota mam też w 2.0.   

Byłem wczoraj znów na giełdzie i wpadła mi perełka w niemal idealnym stanie:

Postrzelałem trochę w trybie single i faktycznie na swoje czasy był to świetny FPS multiplayer. Multum ustawień, trybów, map. Satysfakcjonujące pukawki i dobra grafa. Szkoda że seria nie jest kontynuowana.

SMF spam blocked by CleanTalk