Aktualności

[Skuderia] kolekcja gier PSX

Skuderia · 6507

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 1
dnia: Maja 19, 2015, 08:28:40
Czesc, zdjecie mojej skromnej kolekcji gier. Jest jeszcze pare tytulow, ktorych szukam, ale mysle ze z czasem znajde i zakoncze zbieranie gier. Sprzet to SCPH-7502, SCPH-102 i SCPH-90004. Za jakis czas wrzuce tez fotki konsol i akcesoriow.

Pozdrowki!
« Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2015, 15:45:06 wysłana przez Skuderia »

Offline Schizo

Odpowiedź #1 dnia: Maja 19, 2015, 15:53:36
Stwierdzam, że posiadasz bardzo przyjemny zestaw :D Grania na wiele godzin :)

Mój kanał na Twitch: https://twitch.tv/lubiestaregry

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #2 dnia: Maja 19, 2015, 19:35:03
Ciekawi mnie dobór gier, tzn. czemu akurat takie tytuły? Jest tu spora różnorodność i nie widać jakiejś reguły. Zbierasz te tytuły z którymi masz jakiś sentyment czy są też przypadkowe trafy?

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #3 dnia: Maja 19, 2015, 22:47:38
Fajne tytuły, sam ostatnio poluję na Re-Volt i Moto Racer 2.

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
Odpowiedź #4 dnia: Maja 19, 2015, 22:52:55
Bodzio, zbieram wspomnienia z dziecinstwa i tak jak mowisz - z sentymentu. Akurat tak sie zlozylo ze z kazdego gatunku jest czegos po trochu. Wg. mnie zbieranie "tego co popadnie" jesli chodzi o gry PSX jest dziwnym podejsciem, ale to tylko moja opinia. Bo nie ilosc gier na polce, w ktore prawie nie gramy a jakosc i grywalnosc powinna byc priorytetem bo wtedy czesto i chetnie sie wraca do ulubionych tytulow.
« Ostatnia zmiana: Maja 20, 2015, 08:43:43 wysłana przez Skuderia »

Offline G-R-Z-E-C-H

Odpowiedź #5 dnia: Maja 21, 2015, 08:35:39
A jak już będziesz miał wszystkie tytuły, które planujesz mieć, nie będziesz chciał powymieniać wersji platynowych na premierowe?

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
Odpowiedź #6 dnia: Maja 21, 2015, 09:09:33
Mi to obojetne, nie przywiazuje wogole wagi do tego, zalezy mi tylko by gra byla kompletna i zadbana. Wkoncu gra sie plyta a nie pudelkiem czy grzbietem okladki na polce.

Offline G-R-Z-E-C-H

Odpowiedź #7 dnia: Maja 21, 2015, 10:52:28
Może i tak, ale mnie, podobnie jak pewnie większość osób cieszą bardziej premierowe wydania.
Kwestia gustu ;)

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
Odpowiedź #8 dnia: Maja 21, 2015, 11:41:33
Wg. mnie nie ma sensu przeplacac tylko po to by miec czarny grzbiet okladki zamiast srebrnego na polce. Bo wszystko jest prawie to samo. Jak juz mowilem uzywa sie plyty.
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2015, 11:36:00 wysłana przez Skuderia »

Offline Schizo

Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 21, 2015, 13:36:39
Też mam takie podejście, ale trochę drażni mnie to jak szare grzbiety wyglądają na regale, gdzie 90% gier mam z czarnymi grzbietami :D

Mój kanał na Twitch: https://twitch.tv/lubiestaregry

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
Odpowiedź #10 dnia: Września 21, 2015, 11:10:49
Wiekszosc gier, ktorych szukalem i na ktorych mi najbardziej zalezalo widac na zdjeciach nizej, jednak brakuje jeszcze paru tytulow:

Legacy Of Kain - Soul Reaver
Resident Evil 3 Nemesis
Silent Hill,
Crash Bandicoot 1
Spyro
Pro Evolution Soccer
Quake II
Nascar Heat

Mysle ze z czasem uda mi sie je kupic za w miare fajne okazyjne ceny tak jak robilem to do tej pory. Czekam az przyjda paczki z X-Games Pro Boarder (dla mnie najlepsza gra o snowboardzie jaka kiedykolwiek wyszla na konsole/komputery) i program do tworzenia muzykui na PSX - Music. Kolekcja PSX powoli dobiega konca i to mnie cieszy, bo oprocz niej zostalo jeszcze pare tytulow na PS2 ale akurat z ich dostepnoscia i cenami jest o wiele latwiej, mianowicie szukam:

GTA Vice City
Unreal Tournament '99
Quake III Revolution
FIFA 14
Nascar Heat 2002

Na dzien dzsiejszy tak to wyglada z mojej strony (jest jeszcze PSOne z padem, ktorego nie ma na zdjeciach):

Pozdrowki!
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2015, 18:53:40 wysłana przez Skuderia »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #11 dnia: Września 26, 2015, 23:46:53
Oj tam, oj tam. Kolekcjonowanie nigdy nie ma końca, więc pewnie długa droga przed Tobą jeszcze.

Ciekawi mnie ta opinia o X-Games Pro Boarder bo jakoś nie słyszałem o tej grze. Lepsze to niż 1080° Snowboarding na N64?

Offline Hycuś

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #12 dnia: Września 27, 2015, 13:35:46
zazdroszczę Ci GTA Collectors Edition i NFS :/. Widzę, że nie planowałeś dużej kolekcji gier na szaraka :). Rozsądek jeszcze wygrywa? :D

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
Odpowiedź #13 dnia: Września 27, 2015, 18:57:56
Bodzio - moja opinia o grze X-Games Pro Boarder wywodzi sie z tad ze pamietam ja z czasow niedlugo po tym jak mialem pierwsze kontakty z PSX (gra miala premiere w '98). Przypomina mi THPS tyle ze na sniegu, realni snowboarderzy, grywalnosc, fajne trasy i przede wszystkim soundtrack - to wszystko nadaje jej wyjatkowy klimat. Polecam kazdemu kto jeszcze nie mial nigdy okazji. Grafika moze nie jest jej najmocniejsza strona ale gdy sie odpali gre na PS2 to wyglada naprawde dobrze. Tutaj masz krotki gameplay

Hycuś - nie ma czego zazdroscic, NFS3 trafisz na allegro lub na olx - premiera do wziecia za 50zl. GTA w tej wersji kupilem ponad rok temu za 80zl (dzis TheGameHunter oferuje ja za 169), bo doszlem do wniosku ze nie ma sensu kupowac kazdej z trzech czesci osobno tylko dla tego by miec na polce czarne grzbiety premier, a tak to mam wszystko w jednym boxie. Kupuje tylko tytuly, ktore pamietam z dziecinstwa, bo mam do nich sentyment i bardzo lubie czasem w nie pograc. A rozsadek to poprostu wybrane gry a nie zakup na ilosc by zapchac kolekcje i luzy na polkach :)

Pozdrowki

SMF spam blocked by CleanTalk