[Sergio] Playstation Kącik

Zaczęty przez Sergio, Sierpień 29, 2015, 16:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sergio

Janusz

Na bogato widzę ;) Ależ mi się ta Vita podoba. Mam słabość chyba do białych wersji konsol. W sumie zawsze marzyło mi się PSP białe, ale póki co się nie dorobiłem. Vitę bym kupił, ale do stania na półce to mogę poczekać, aż jeszcze zejdzie z ceny.

Mitsu

szykaz

ceramiczne PS2 FAT prezentuje się świetnie :) i do tego PS3 z FF i ta Vita, piękna kolekcja.

meres

Bardzo ładny zbiór i co jak co zdjęcia to Ty umiesz zrobić, chciałbym mieć takie zdolności ;-)

Sergio

Cytat: Bodzio w Sierpień 29, 2015, 17:19
W sumie zawsze marzyło mi się PSP białe, ale póki co się nie dorobiłem.

Piekna sprawa, chcialbym jeszcze dodac biala PSP-3000 do kolekcji

Cytat: meres w Sierpień 31, 2015, 02:53
Bardzo ładny zbiór i co jak co zdjęcia to Ty umiesz zrobić, chciałbym mieć takie zdolności ;-)

Dziekuje, ale zwykla lustrzanka i bardzo tani jasny obiektyw to wszystko co potrzeba

Sergio

Siemka, postanowilem ze bede sie bardziej udzielaj w temacie i wstawial nowinki z zakupow i takich tam zabaw z konsolami, moze na poczatek kilka zdjec mojej bialem PS2, ktora orginalnie byla czarna i dostala obudowe z japonskiej SCPH-55000GT ktora miala zepsuta tacke napedu (moglem naprawic ale i tak co bym mial robic z 110v NTSC-J konsola)

Hycuś

super wygląda PS2 w białym kolorze :)

retron67

no ta ps2 biała piękna sprawa,świetne zbiory :)

Schizo

Sam choruję na PS2 w białym kolorze :) Fajna kolekcja. Oprócz konsol ze stajni sony, widzę, że masz tam jeszcze NES, Dreamcast, SNES? :) Pokazuj całą resztę! :)
Mój kanał na Twitch: https://twitch.tv/lubiestaregry

Pley

Mi się marzy biała PS2 Slim, ale niestety to również NTSC-J, a w zmianę budy nie chce mi się bawić...
Dobrze, że chociaż PS3 i PS4 są łatwo dostępne PAL w białym kolorze.
Gracz lubi grać :)

Sergio

Wczoraj usiadlem i odpalilem SCPH-1002, Konsolka fajna bo jak na swoje lata to wyglada na zadbana ale troche glosna i zacinala intro w GT1 (po obruceniu konsoli wszystko ladnie dzialalo :P) ale pomyslalem ze sie troche pobawie i po szybkim sprawdzeniu w internecie okazalo sie ze da sie zrobic to co mialem na mysli.

Posiadalem tez od jakiegos czasu PSOne konsole w wersji SCPH-102, kupiona w "uzywaku" za marne grosze, bez kabli i pilotow konsolka sie kurzyla, nigdy nie zamierzalem jej uzywac i tak wiec rozkrecilem i wyciagnalem laser, model KSM-440BAM i zamienilem ze starym KSM-440AAC

Sadze ze to najleprza modyfikacja jaka mozna zrobic dla konsoli i nie bawic sie w chinskie zamienniki, konsolka odpala wszystko super i chodzi bardzo cichutko, powinno starczyc na dlugie lata!

Cytat: Schizo w Styczeń 10, 2016, 21:52
Sam choruję na PS2 w białym kolorze :) Fajna kolekcja. Oprócz konsol ze stajni sony, widzę, że masz tam jeszcze NES, Dreamcast, SNES? :) Pokazuj całą resztę! :)

Troche tam sie tego nazbieralo, i wiekszosc pochowana po szafkach, tutaj zdjecie z ostatniego czyszczenia, brakuje Xbox One na zdjeciu ktore doszlo od tamtej pory

retron67

fajnie to wygląda,1002 na laserze bam szarpie i szczela(w sumie to może wina tych chinskich zamienników,bo nie przypominam sobie szarpania w moim oryginalnym PS ONE) a 1002 lubi stać na boku najlepiej lewym(mam 10szt. 1002 i kazdy lubi tak stac:D) z kolei 1001 U/C najlepiej lubi leżeć plackiem do góry nogami i nie tnie nic a nic,nawet przy wielu godzinach 8-10h grania non-stop

Sergio

Dzisiaj PS4 dostala wiekszy dysk, wymienilem na 2TB (500GB co bylo w PS4 zostanie pozniej wsadzone do mojej bialem PS3)

szybka robota co zajmuje 5 minut a zycie latwiejsze staje sie, dzisiaj to nie wazne czy gry ma sie na plycie czy w wersji cyfrowej, taki Wiedzmin 3 czy GTA V to i tak potrafia zajmowac 40-60gb spokojnie

eloiasia1

To jest dobry pomysł, zwłaszcza jeśli chodzi o przechowywanie patchy do wszystkich tych niedorobionych współczesnych gier.
Właśnie mnie naszła taka refleksja że właściwie to dysk 2tb mógł by pomieścić całą bibliotekę gier z ps1, więc całkiem nieźle idzie ta ewolucja w sferze konsol a raczej s sferze dysków twardych.