Aktualności

[JAPONIEC] Graciarnia NTSC-J

JAPONIEC · 15396

Offline SALADYN

Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 27, 2018, 18:27:46
Gry w NTSC-J to te co mają tytuł na brzegu równany do lewej? Ależ by mnie to denerwowało na półce.  ;)

Telepało mną gdy przeglądałem te fotki, na zmianę z podziwu/zazdrości zbioru i tej niekonsekwencji w ułożeniu napisów, jakiś standard powinien być zachowany. Chociaż nie ma źle, ułoży się to w jakiś system i mój wewnętrzny pedant się uspokoi.

Offline foxe

Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 30, 2018, 18:00:02
zadro pięknej kolekcji na pstryka. u mnie 50 sztuk pewnie dobije za jakieś 2-3 lata, obecnie mam 6 gier a jeszcze nawet nie mam konsoli bo żadnej dobrej promocji nie było

xbox
7xPSX(~1050 gier) 5xPS2(~300) 5xPS3(~170) 5xPS4(112) 5xPSP(~160) 2xPSV(18) 3xXBOX(~20) 2xX360(~20) 3xXONE(~10) NES SNESx2 GC Wii(5) WiiU(14) SMSII 2xSMD(4) SMDII

Offline ndl

• Starszy szeregowy
  • *
    • Reputacja: 17
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku.
Odpowiedź #47 dnia: Lipca 27, 2019, 10:19:19
Pinger to już konkret nad konkrety, pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem trochę fot, z jawnych kolekcjonerów (tych co jeszcze udzielają się w tej kwestii na okolicznych forach i jednak dbają jakoś o rozkwit i wiedzę nie zamykając się w swoich pokojach) jesteś chyba numero uno. Piękna sprawa i już teraz pewnie można by otworzyć u Ciebie małe muzeum gamingu. Życzę, żebyś wszystko ograł i dzielił się informacjami dalej, bo to spory bagaż wiedzy i doświadczenia dla młodszych. Sam wiele szpili zakupiłem dzięki zerknięciu na foty zakupowe, pozytywny bodziec z tego bije i to jest najlepsze.

PS: Weź zatrudnij jakąś ładną maido, żeby zrobiła w końcu te foty z katalogiem gier na półkach haha.

Powodzenia w kolekcjonowaniu na konsolce totalnej.

Offline JAPONIEC

Odpowiedź #48 dnia: Lutego 26, 2024, 22:25:08
Mały update jamy zła.

Na current genach gram w takim oto kąciku wygospodarowanym w salonie:

Zestaw standardowy - PS5 / XSX / Switch (za TV), do tego 65 cali mid-range OLEDa (S90C), pady/ładowarki/kable/duperele pochowane w szafce. Gry na Switcha zdążyłem już wynieść - docelowo będą tylko pudełka na PlayStation i Xboksa i to wyłącznie takie, do których się wraca/które mam na liście 'do zaliczenia'. Po zaliczeniu, bądź jeśli był to zakup stricte kolekcjonerski, wszystko idzie do 'nory'.

Nora jest jeszcze niedokończona i przyznam, że brakło miejsca - będę chciał się przegrupować i może zredukować kolekcję o 15-25% ale jeszcze do tego nie dojrzałem. Wiele gier musiałem piętrzyć w szafach, regały niestety zastawione są rządkami, więc bardzo trudno znaleźć konkretny tytuł. Sporo gier nadal leży w kartonach. Nie miałem jeszcze czasu na solidne sortowanie ale planuję najciekawsze tytuły wyciągnąć sobie na front, a jako drugi rządek rozkładać gry będące mniej grywalnym elementem kolekcji.

Mógłbym ocz ywiście postawić kilka np. wolnostojących Kallaxów - na upartego by weszły, jednak jeśli mam się przeciskać przez graty, to wolę zdecydowanie gry w rządkach. Nawigacja jak wspomniałem wyżej nie jest super komfortowa, jednak jak się uprę, to znajdę odpowiednią grę. Np. PS3 posortowałem sobie gatunkami, X360 mam z kolei ogarnięte alfabetycznie.

Tutaj foteczka ze skromnego stanowiska CRT - po prawej mam drugie biurko z komputerem do pracy, a back to back do CRT-kowego biurka, stoi szafka RTV z HDTV, do którego mam zapiętą całą generację X360/PS3/Wii/Wii U i bonusowo PS2/OG XB do grania z płyt.

Offline bms

Odpowiedź #49 dnia: Lutego 27, 2024, 08:49:51
To nie możesz powiedzieć "nie mam w co grać" ;) Czasu życzę na ogranie.
CRT i HDCRT - jeah! Pokaż jeszcze zdjęcie z drugiej strony stanowiska HDCRT. Co to za model? Wydaje się jakiś płaski z tyłu.

Offline JAPONIEC

Odpowiedź #50 dnia: Lutego 27, 2024, 09:09:28
Dzięki! Największy problem to właśnie czas. Z roku na rok czuję, że umyka coraz szybciej.

To nie HDCRT-ek, tylko płaski HDTV :D
Marzyła mi się PVM-ka w game roomie ale jednak nie będzie miejsca, a ten 14-calowy, konsumencki trinitronik zdecydowanie mi wystarcza.

Offline animare

• Wsparcie
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 30
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #51 dnia: Lutego 27, 2024, 09:32:29
Fajna dziupla  :).

Spoko jest ta seria Trinitronów jak na typowy konsumencki sprzęt. Mam brata bliźniaka bodajże KV-14LT1K i również daje radę. To bodajże sprzęty z przełomu lat 2002/2003 więc często mają niskie przebiegi także powinny długo służyć  ;).

Meble z Ikei niby proste ale jakościowo i wizualnie dobrze się prezentują, zwłaszcza te witryny z serii Billy/Oxberg + chyba do nich można jeszcze dokupić dostawki na górę, co znowu mogłoby przyoszczędzić trochę miejsca.

Offline bms

Odpowiedź #52 dnia: Lutego 27, 2024, 09:46:27
To nie HDCRT-ek, tylko płaski HDTV
To już mi się w oczach mieni. HDTV, HDCRT, EDTV... Kocioł mam w głowie xD
Ważne, że retro kącik jest. Co do kineskopu, to jak grasz przy biurku to taki powinien być w porządku.

Offline JAPONIEC

Odpowiedź #53 dnia: Lutego 27, 2024, 10:29:12
Jest optymalnie, a przynajmniej nie dokucza mi ghosting który widziałem na wielu konsumenckich z dużym calażem. Dwie czternastki i wystarczy (druga w storage’u) - ogólnie bardzo jestem zadowolony z tego soniacza - piękne kolory.

A IKEA to niestety wiór, jednak do przechowywania gratów nic lepszego nie znalazłem. Trzeba z drugiej strony uważać, bo np. Ikeowy PAX ewidentnie jest na szmaty - po wylozeniu połowy półki grami na CD robi się banan wiec trzeba kombinować.

SMF spam blocked by CleanTalk