Aktualności

[SALADYN] i jego graciarnia

SALADYN · 41155

Offline SALADYN

dnia: Lutego 05, 2016, 11:26:54
PlayStation

Spoiler
01. 02.
[Zamknij]

PlayStation 2

Spoiler
01. 02. 03.
04. 05.
[Zamknij]

PlayStation 3

Spoiler
01. 02. 03.
04. 05. 06.
07. 08. 09.
10. 11. 12.
[Zamknij]

PlayStation 4

Spoiler
01.
[Zamknij]

PlayStation Portable

Spoiler
01. 02. 03.
04. 05. 06.
[Zamknij]
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2018, 16:28:32 wysłana przez SALADYN »

Offline SALADYN

Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2016, 11:27:20
Nintendo

01. 02.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2016, 13:53:40 wysłana przez SALADYN »

Offline SALADYN

Odpowiedź #2 dnia: Lutego 05, 2016, 11:27:34
SEGA

01.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2016, 14:01:11 wysłana przez SALADYN »

Offline SALADYN

Odpowiedź #3 dnia: Lutego 05, 2016, 11:27:50
METAL GEAR SOLID
Moja, jakby to niektórzy określili  "śruba". Seria z którą co prawda nie zaczynałem przygody z gamingiem ale która to hobby ugruntowała. Póki co pokaże tutaj tylko gry których jest już kilkadziesiąt a jest jeszcze cała masa gadżetów.

01. 02. 03.
04. 05.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2016, 14:11:48 wysłana przez SALADYN »

Offline SALADYN

Odpowiedź #4 dnia: Lutego 05, 2016, 11:28:09
Rezerwacja posta

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #5 dnia: Lutego 05, 2016, 11:42:09
Nie mogę się doczekać tej kolekcji MGS. Swoją drogą przy tylu grach co tu ogarnąłbyś te naklejki bo straszą trochę ;)

Offline SALADYN

Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2016, 11:47:36
Te oklejone i popękane gry to efekt pewnie wam dobrze znany a mianowicie handlarz z allegro + koperta = powyższy efekt. Nie chciało mi się bawić z pudełkiem skoro i tak poleci do kosza, planuje jednak akcje odświeżenia tych gier.

Offline SALADYN

Odpowiedź #7 dnia: Lutego 08, 2016, 10:17:01
Obiecane MGS'y, na razie tylko te szarakowe.

Jak widzicie trochę już tego mam, wersje PAL (angielska i niemiecka) plus obie NTSC, poza tym angielski Special Missions i jeszcze ISS PRO 98 który trafił do mnie tylko z powodu dema MGS w zestawie. Moim oczkiem w głowie jest zbiorcze wydanie, bardzo ciężko je dorwać w takim stanie, karton łączący oba pudełka zazwyczaj nie wytrzymywał próby czasu o ile pierwotny właściciel w ogóle je zatrzymywał.

Offline klaude

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #8 dnia: Lutego 08, 2016, 10:33:39
Fajna kolekcja. Przydałby się jakiś inny skrypt od otwierania zdjęć, bo teraz (przynajmniej u mnie) ładuje się na chama i ciężko jest przeglądać pełnowymiarowe zdjęcia.

Offline SALADYN

Odpowiedź #9 dnia: Lutego 08, 2016, 10:44:15
Prawym klawiszem i pokaż obrazek/otwórz jest póki co wygodniejsze.

EDIT:
Zmieniłem linki do zdjęć na miniaturki, teraz wystarczy kliknąć i wyświetli się bez rozjeżdżania strony.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2016, 11:12:44 wysłana przez SALADYN »

Offline SALADYN

Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 02, 2016, 12:03:27

Kilka nowości, Metal Slug od strefowicza jakubb, kolejne zbiorcze wydanie MGS'a tym razem w pionie i na koniec Ace Combat 3 w wersji NTSC-J. Poszatkowanie AC3 w wersji PAL było głównym motorem napędowym zakupu wersji NTSC-J, nie jest to mój pierwszy kontakt z wydaniem gry z innego regionu ale po raz pierwszy jestem pod takim wrażeniem estetyki z jaką Japończycy wypuszczali gry na rynek. Masywne pudełko bez pustych przestrzeni w środku, dodatkowy mini artbook na świetnej jakości papierze, minimalizm z grafikami. Spodobało mi się na tyle że z pewnością sprawie sobie inne ulubione tytuły w tej wersji.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2016, 12:11:26 wysłana przez SALADYN »

Offline Spec-chem

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 02, 2016, 23:16:27
Niezłą masz kolekcję gier. Widzę, że jesteś fanem pierwszej części Metal Gear Solid - masz kilka wydań tej gry, w tym te z innych regionów. Ciekawe, czy są jakieś różnice w zawartości w grze czy w tym, co zawiera instrukcja, między kilkoma wersjami MGS'a 1 (nie chodzi mi o kwestie techniczne jak ilość klatek itp. chyba, że są jakieś znaczące zmiany): PAL Black label, PAL Platinum, NTSC-U Black Label i NTSC-J Black Label? Oczywiście pomijam tutaj różnice językowe.

Mały Off-Top. SALADYN, jakie są różnice między japońską a europejską wersją Ace Combat 3? Czy to są różnice właśnie w zawartości w grze, zmiany content'u w instrukcji?

Offline SALADYN

Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 03, 2016, 12:09:47
Mały Off-Top. SALADYN, jakie są różnice między japońską a europejską wersją Ace Combat 3? Czy to są różnice właśnie w zawartości w grze, zmiany content'u w instrukcji?

Różnice między PAL a NTSC-J są ogromne. Wersja przeznaczona na rynek europejski (nie wiem jak z amerykańskim) to prawdziwy kastrat. Przede wszystkim z gry wycięto praktycznie całą fabułę wraz z scenkami, ograniczono też ilość misji i to mocno. O ile dobrze pamiętam to ścieżka dźwiękowa też została bardzo źle potraktowana. Wersja PAL naprawdę nie jest warta uwagi poza kolekcjonerskim aspekcie.

Co do różnić w MGS'ach to wersja PAL i NTSC-US raczej nie posiada znaczących różnic poza estetyką wydania. Z kolei NTSC-J sporo straciła po przekładzie, pamięć mam już nieco zamroczoną ale pamiętam też że wycięto kilka rozmów przez codec jakieś easter egg'i.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 03, 2016, 12:54:54
Był ostatnio fajny zestawik MGS na PlayStation 2 tyle że wersja NTSC-U (w PAL nie wyszedł). Miałem zapodać Ci link tylko zapomniałem, a teraz nie widzę. Fajny zestawik bo jedynka jest w wersji PSXowej choć w nietypowym wydaniu.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KG4Gf1mY7YAJ:olx.pl/oferta/metal-gear-solid-the-essential-collection-psx-ps2-CID99-IDdSsnn.html+&cd=4&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

Offline SALADYN

Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 03, 2016, 14:27:33
Był ostatnio fajny zestawik MGS na PlayStation 2 tyle że wersja NTSC-U (w PAL nie wyszedł). Miałem zapodać Ci link tylko zapomniałem, a teraz nie widzę. Fajny zestawik bo jedynka jest w wersji PSXowej choć w nietypowym wydaniu.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KG4Gf1mY7YAJ:olx.pl/oferta/metal-gear-solid-the-essential-collection-psx-ps2-CID99-IDdSsnn.html+&cd=4&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

The Essentials Collection mam od jego premiery :P
To wydanie było bardzo budżetowe, kartonowa obwoluta z cienkiej tekturki, pudełka na DVD jak z kiosku, same gry w podstawowych edycjach o ile dobrze pamiętam. Fajnie się to prezentuje na półce ale jak się weźmie do ręki to na jaw wychodzi cała taniocha tej edycji, niemniej też jest to dość rzadki przedmiot.
Dzięki za fatygę Bodzio, swoją drogą jak macie jakiś gadżet z serii MGS z którym chcielibyście się rozstać to piszcie śmiało.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2016, 14:30:00 wysłana przez SALADYN »

SMF spam blocked by CleanTalk