Aktualności

[SALADYN] i jego graciarnia

SALADYN · 41550

Offline SALADYN

Odpowiedź #45 dnia: Września 03, 2017, 10:25:38
Rozsądek musi zawsze być na pierwszym miejscu. Swego czasu podobną sytuacje miałem z Rexem od ThreeA Toys.

To było jeszcze większe bydle w podobnej cenie. Nie dałem rady z kasą a rozmiary figury przytłaczały. Pozycja z listy przeszła więc pod opcje "jak wygram w totka albo będzie okazja" i zadowoliłem się mniejszym i sensowniejszym odpowiednikiem.
Co gorsza F4F praktycznie już zapowiedziało kolejne tego typu statuy.
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2017, 10:29:46 wysłana przez SALADYN »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #46 dnia: Września 03, 2017, 11:08:05
Piękna ta figurka, chyba jeszcze lepsza niż Spyro! Ale cena też niczego sobie...

Offline VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Odpowiedź #47 dnia: Września 03, 2017, 12:21:23
Co gorsza F4F praktycznie już zapowiedziało kolejne tego typu statuy.

Spoiler
[Zamknij]

Rzeczy piękne, ale ceny to naprawdę paranoja...
Sam się nakręcałem na takie figurki ale po zobaczeniu cen jednej czy drugiej i mi przeszło. Fakt, są genialnie zrobione ale dla zwykłego śmiertelnika bez totka się nie obejdzie, a jak mają jeszcze kontynuować serie to już kompletny koniec świata.

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline SALADYN

Odpowiedź #48 dnia: Września 03, 2017, 13:12:15
U mnie to wygląda raczej tak XD

Spoiler
[Zamknij]

Swoją drogą to niezły biznes jeśli ma się środki i cierpliwość. Miałem od tej firmy dwie statuy z Metroida, jedna kosztowała 99$ druga coś koło 250$. Nie miałem ich jednak gdzie wystawić a że nie mam rentgena w oczach żeby statuy cieszyły będąc zakryte kartonami to puściłem dalej.
Na obu zarobiłem coś koło 150$ i co najlepsze poszły na allegro. Ścisły limit wyprodukowanych ilości bardzo pomaga w takim biznesie, cena wtedy nie gra roli a chętny znajdzie się prędzej czy później.

W sferze marzeń pozostają również genialne figury od Gaming Heads a zwłaszcza:

http://www.gamingheads.com/legacy-of-kain-soul-reaver2-raziel-exclusive.html
lub
http://www.gamingheads.com/god-of-war-kratos-on-throne-statue.html

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #49 dnia: Września 03, 2017, 23:17:37
@gif Saladyna,
perfekcyjne oddanie sytuacji.

Cholera, nawet nie patrząc na cenę (tzn jakby dorabiając na niewolniczych plantacjach truskawek w Hiszpanii) to w mieszkaniu trzeba być wywalić całą tapicerkę i spać na stojąco żeby je zmieścić ;)

Offline SALADYN

Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 21, 2017, 14:40:10
Zaktualizowałem zdjęcia zbioru na PS3, w pierwszym poście (lenie moga zerknąć w spoilerze poniżej). Na tej platformie ostatnio się skupiałem do tego stopnia że zbiór potroił się, no bo jak tu odpuścić crapika za dychę lub coś lepszego za trzy dyszki, nie da się po prostu.

Spoiler
PlayStation 3

01. 02. 03.
04. 05. 06.
07. 08. 09.
10. 11. 12.
[Zamknij]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2017, 18:41:50 wysłana przez SALADYN »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 21, 2017, 14:56:28
Sam muszę za jakiś czas o PS3 pomyśleć. Tak patrzę i patrzę i patrzę i nie dostrzegam nic z MGS, więc pytam się gdzie cokolwiek z Metal Gear Solid na PS3? Nie pomyliły Ci się linki bo chyba 7 i 8 ma to samo zdjęcie. I wreszcie ta Księga Czarów i Wędrówki Dinozaurów to coś do pogrania, czy tylko ciekawostka dla dzieci?

Offline SALADYN

Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 21, 2017, 18:49:46
Tak patrzę i patrzę i patrzę i nie dostrzegam nic z MGS, więc pytam się gdzie cokolwiek z Metal Gear Solid na PS3?
Ciężko się kupuje cokolwiek z MGS jak się już prawie wszystko ma :D

Spoiler
Może być ?

[Zamknij]

Nie pomyliły Ci się linki bo chyba 7 i 8 ma to samo zdjęcie.
Yup, poprawiłem.

I wreszcie ta Księga Czarów i Wędrówki Dinozaurów to coś do pogrania, czy tylko ciekawostka dla dzieci?
Ciekawostki ale dla mnie, choć spory fragment rodziny zaopatrzyłem w podobne cuda przez dzieci dla dzieci.
Gry ruchowe żyją jeszcze jako tako w świadomości graczy tylko dzięki Playstation VR, kinect oficjalnie zdechł i raczej nie wróżę im świetlanej przyszłości. Dlatego klepie okazje na takie kompletne zestawy póki są dostępne a że kosztowało mnie to kolejno 20 i 40 zł to się skusiłem.

Offline Kubaaaa

Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 21, 2017, 19:24:02
Tyle dobroci <3.. Wszystko na PS2 bym w zasadzie przygarnąl, a o MGS nawet nie będe wspominiał :D

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 14, 2018, 08:34:33
Lol. Złapałem się na tym że nieświadomie kupuję praktycznie takie same gry na PSP, jak ty masz. Jeszcze mi sporo brakuje,  ale za kilka lat pewnie odtworzę Twój set hehe

Offline SALADYN

Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 14, 2018, 12:59:00
Jak się wzorować to na najlepszych ;)

Tak na serio to zauważyłem że na PSP bardzo łatwo zebrać ciekawą kolekcję bo ciche perełki mocno wyróżniają się na tle dostępnej na tą platformę masówki a praktycznie wszystko, głównie przez specyfikę przenośnej konsoli, ma jakiś dobrze zrealizowany pomysł na siebie lub wykorzystuje zapomnianą obecnie mechanikę/gatunek. Podobnie jak gry indie które odnoszą dzisiaj spektakularne sukcesy. Wystarczy tylko wyławiać z zawalonych grami półek w lombardach dziwne okładki z nieznanymi tytułami.
Ostatnio kupiłem np N+, dynamiczny platformer z uzależniającym gameplayem, w sam raz na szybkie partyjki w komunikacji miejskiej.

Offline SALADYN

Odpowiedź #56 dnia: Listopada 25, 2018, 22:29:13
Chyba mam problem.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #57 dnia: Listopada 25, 2018, 22:37:45
I to poważny szczególnie dla kieszeni :D Ile już ich się uzbierało w sumie?

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #58 dnia: Listopada 25, 2018, 22:39:28
Oj chyba stock ze sklepu wziąłeś. Dziwnie się pewnie patrzyli :P LOL

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 91
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #59 dnia: Listopada 25, 2018, 22:47:10
Jedyny problem jaki widzę to fakt, że jedna konsola nie ogarnie tyle padów na raz :D

SMF spam blocked by CleanTalk