Aktualności

[Rocho] Moje boje

Rocho · 22732

Offline Rocho

dnia: Grudnia 19, 2018, 18:53:36
Ostatnio żona nie omieszkała mi przypomnieć, że już dokładnie 3 lata jak zbieram to całe barachło i w sumie wtedy też wróciłem na dobre po kilkuletniej przerwie w cyfrowe granie (jeśli granie maks 6 godzin w tygodniu można tak nazwać).

Na razie skromnie zdjęcie zbiorcze ale powoli zamierzam to jakoś uporządkować i zacząć jakoś spisywać bo wkrada się mały chaos. Ogólnie poza małymi wyjątkami typu, że było ekstremalnie tanio lub kupione w jakimś zestawie itp to nie ma tytułów przypadkowych. Są to gry w które kiedyś tam grałem lub słyszałem/czytałem i zagrać chciałem.  Jak tak skromnie oszacowałem to jestem tak gdzieś w połowie tego co chciałbym zebrać i w przyszłości ograć. Na dole konsolowy śmietnik czyli sprzęty które wymagają trochę uwagi by nadawały się do użytku ale zasadniczo poza szarakiem to sprawne.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 19, 2018, 19:06:05
Widzę sporo dobroci, Gamecube konkrecik, SegaMD. Ogarnij plzz bliższe foto, żebym mógł poczytać brzegi, bo mnie oczy bolą, a chętnie bliżej się zapoznam że zbiorem ;)

PS. Przy okazji Świąt ogar też te 200 gier alfabetycznie, bo dostaję choroby lokomocyjnej od skakania w kółko po alfabecie Xd chyba że masz jakiś własny ciekawy klucz ułożenia

Offline Rocho

Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 19, 2018, 19:50:15
Mówisz masz ;)

Na SMD to bez konkretów bo oprócz donalda który jest w konsoli to jeszcze pierwszego sonica, batman i robin oraz pirackich flinstonów ale to taka konsolka co się na giełdzie trafiła z grami za 40 blaszek to głupio było nie brać ale na razie nie zamierzam rozwijać bo segowe składanki na PS2 w zupełności zaspokajają moje pragnienia w tej materii :D

Gry ostatecznie pewnie ułożę alfabetycznie ale to dopiero jak ogarnę półki z książkami.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2018, 19:52:02 wysłana przez Rocho »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 19, 2018, 19:58:41
Bardzo fajna kolekcja, zwłaszcza gier na PS2. Niech rośnie w siłę z roku na rok. :)

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 19, 2018, 20:53:30
Wśród wielu znamienitości namierzyłem takie smakołyki jak Echo Night, RunLikeHell, Ghost in The Shell, czy Aquilla. Nieźle Panie

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 19, 2018, 21:08:11
Fajny regał. Tylko więcej gierek PS1 brakuje. ;)

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 19, 2018, 21:18:47
Mi się bardzo podoba kolekcja na Xboxa. Sam od nie dawna jestem posiadaczem tej konsoli i muszę powiedzieć, że jak nie nawidzę grać w shootery na konsolach tak na Xboxie jest to całkiem przyjemne i na pewno lepiej mi się gra niż na PS2. Małym krokami do celu, ja też zbieram konkretne tytuły pod siebie w to co grałem lub chce ograć. Gry na PS2 również robią wow :) Fajnie, że Twoja połówka nie marudzi nic o kolekcjonowaniu gier :)

Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 19, 2018, 21:23:49
Hoi, lepiej Ci się gra, bo X ma praktycznie każdy FFP jest w wersji superior.

Offline Rocho

Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 19, 2018, 21:40:41
Echo Night, RunLikeHell, Ghost in The Shell, czy Aquilla

Echo Night to taka gra do której mam bardzo mieszane odczucia klimat i pomysł super gorzej z wykonaniem. Graficznie ok ale niestety zagadki oraz straszaki poza małymi wyjątkami średnie ale jest to taki dobry średniak ;) W Ghost in The Shell bolała mnie głównie jedna rzecz słaba animacja poruszania się major zwisającej z krawędzi gdy ma karabin. Bo graficznie jest bomba a i zabawa choć krótka bardzo to przednia.  Aquilla na ps2 niestety do wymiany płyta bo zacina się na 3 misji, na szczęście mam xboxową, która śmiga ładnie.

Na Xboxa jednym z moich celów kolekcjonerskich jest uzbieranie wszystkich fps-ów jakie wyszły co nie jest jakoś wybitnie trudne bo chyba poza painkillerem to tanie gry. I też lepiej gra mi się w strzelanki na x-a do tego na ps2 jest tylko moim zdaniem jeden fps którego brakuje mi na klocku czyli cold winter.

Fajnie, że Twoja połówka nie marudzi nic o kolekcjonowaniu gier

Nie dość, że nie narzeka to jeszcze gra od czasu do czasu. Boli tylko, że w MK 2 lepiej ode mnie :D

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 19, 2018, 21:59:16
To fakt, gry na Xboxa są tanie dlatego i to duży plus takie Halo 1 i 2 po 10zł to jak za darmo ;) Dla mnie konsola 'dość nowa' bo nigdy nie miałem styczności z X'em ale na pewno będę ogrywał. Dawno tak nie zacieszałem z konsoli i samej rozgrywki. Na swojej liście mam 51 gier (4 już mam) także na X'a chyba uda mi się zebrać wszystko w pierwszej kolejności bo na PS2 i PS1 to już gry od 50zł w góre mi zostały (choć czasem jakiś tani cheese zagarnę).

Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 20, 2018, 01:08:46
Siema Rocho,

6 gen to ulubiona generacja, czy na niej stawiałeś większe growe kroki? Bo widać dużo tytułów, w ogóle nieczęste założenia jeśli chodzi o Xboxa :) Moim zdaniem niech konsolka zostanie doceniona nawet po latach ;)

A co dolega Szarakowi? Laser padł na amen?

Offline Rocho

Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 20, 2018, 05:10:42
6 generacja to ta którą zasadniczo pominołem  w czasach jej świetności bo wtedy to PCmasterrace :) ale lata 98-02 to tylko szarak (wcześniej dużo A500 i famiklona u kumpli). Ale gdy po latach wróciłem do grania to wybrałem ps2 z praktycznych powodów bo gry z psx które znam i te z ps2 które dopiero odkryje w jednej maszynie. Xbox, wii smd to takie konsole z przypadku bo się za grosze na giełdzie trafiły ;)

A jak się trafiły to się okazało, że kupę dobroci na to wydali i fajnie to mieć. Szczególnie gc/wii bo jednak nintendo to gry i jakość których u konkurencji się nie uświadczy. A i xbox którego miałem przez lata jako wykkastrowanego pcta ma sporo do zaoferowania.

W szaraku padł laser podkręciłem  ale po czasie znowu odmówił współpracy i to na amen.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 20, 2018, 10:17:34
Szit, niestety laser w Szaraku to zmorą pozbawiająca snu. Ale dobrze, że po hardkorowym PCtowaniu tknęło Cię na retro :)

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 20, 2018, 10:20:00
bo wtedy to PCmasterrace :)

XD

Szit, niestety laser w Szaraku to zmorą pozbawiająca snu.
Na ali mozna kupic, znajomek dostal po 20-paru dniach i lata juz 2 lata. :d
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2018, 10:21:48 wysłana przez Stall »

Offline Rocho

Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 20, 2018, 16:53:12
Na ali mozna kupic, znajomek dostal po 20-paru dniach i lata juz 2 lata. :d
to jednak loteria a w podobnych pieniądzach idzie znaleźć samą konsole z sprawnym laserem

SMF spam blocked by CleanTalk