Aktualności

[Rocho] Moje boje

Rocho · 23064

Offline Rocho

Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 18, 2019, 17:48:47
Tapeta na suficie?

Miał być dywan ale mnie nie stać :D

A to nie ta miękka strukturalna tapeta?

Owszem, ale nic nie uszkodził w takim razie skubany. 

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 91
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 18, 2019, 17:59:01
Norma, mój kot jeszcze jak u brata mieszkał, to potrafił się na karnisze wspinać, pewnie też dzięki tej tapecie :)

Offline SALADYN

Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 18, 2019, 18:27:16

Offline pawloosw

• Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • W co masz zagrać jutro, graj dzisiaj...
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 18, 2019, 18:31:10
Hahaha, ten błysk w oczach. :D :D
Imponująca kolekcja. :)

Offline Rocho

Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 18, 2019, 19:41:20
@Saladyn

Kurde, oplułem ekran :D :D :D

@Vec - Nie klniemy, nie trzeba też cytować obrazków...

« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2019, 19:42:46 wysłana przez VectroV »

Offline Rocho

Odpowiedź #50 dnia: Marca 18, 2019, 21:03:07
W marcu już więcej nie kupię raczej i choć pozycji było mało to raczej konkretnie ;)

Gamecube od alfa nie planowałem i nawet nie potrzebowałem bo wii dość dobrze spełniało swoją rolę, choć muszę przyznać, że konieczność używania wiilota do odpalania gier z gacka trochę mnie denerwował. Ale niska cena, zmodowana  i w dobrym stanie (kolega alf jak zwykle zaniża stan a było moim zdaniem dużo lepiej niż opisywał) szkoda było nie skorzystać. Spotkały mnie niespodziewane przygody w drodze z paczkomatu do pracy ale dzięki temu, że pancernie zapakowana przeżyła. No i mam tym sposobem całą 6 generację konsol stacjonarnych u siebie a jednak fajniej mi się ogrywa gry na oryginalnym sprzęcie.

Ale konsola nie może się obyć bez gier i tu też konkrety.

Twilight princess początkowo planowałem tylko wersję na Wii i pewnie taką ostatecznie ogram bo ostatnio bardzo dobrze mi leży grucha i wiilot, no i uchodzi za tą prawilną bo Link jest mańkutem ;)
Four swords adventures polowałem dość długo bo anglika nie tak łatwo znaleźć poniżej tych 250 zł a szkoda mi było trochę dawać 500 za bigboxa w wątpliwym stanie.
Z gackowych zeld brakuje mi już tylko Wind Wakera w limitowanej edycji.

Na PS2 niby nic szczególnego ale składanaka segowa bardzo fajna i będzie grane szczególnie w golden axa czy outrun. Shadow dużo dobrego słyszałem i po sprawdzeniu czy działa to początek zapowiada się soczyście.

Na szaraka udało się wreszcie dorwać Spyro i tym samym mam komplecik i chyba w tym roku przyjdzie czas sobie przypomnieć przygody fioletowego smoka. Ostatnio ceny jak widzę poszybowały ostro w górę  a tu od jednego kolegi z forum udało się trochę taniej zakupić.  Trójkę uważam za jedną z najlepszych platformówek na szaraka i choć jedynka odbiega poziomem to nadal fajna. Ale i tak płytka demo przywołała najwięcej wspomnień gdy nieraz w kółko się przechodziło te demka bo nic innego nie było. Choć co dziwne to po latach albo mi się coś przestawiło albo Tekken 3 jest strasznie wolny :D
Chuchu niby popierdółka ale całkiem sympatyczna gra logiczna.

Miłości nie dostał w tym miesiącu tylko xbox i wii ale kiedyś to się nadrobi.

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 106
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #51 dnia: Marca 19, 2019, 07:53:34
Tekken 3 może Ci się wydawać wolny po latach jeżeli właśnie odpaliłeś wersję PAL a w przeszłości grywałeś w NTSC. Jest ogromna przepaść w dynamice między tymi wersjami, dla mnie to jak dwie różne gry.

Opowiedz więcej o tej przygodzie w drodze z paczkomatu i o tym jak pancerne zapakowanie paczki pomogło Wam przeżyć  ^-^

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #52 dnia: Marca 19, 2019, 08:39:55
Twilight Princess, bardzo dobry zakup gratki.

Offline Rocho

Odpowiedź #53 dnia: Marca 19, 2019, 16:04:28
Z tym Tekken to nie wiem bo było to prawie 19 lat temu a gry verbatima nie miały oznaczeń regionu ;)
Ale podglądałem co nieco na YouTube i faktycznie jest różnica.

A co do paczki to w skrócie odebrałem z paczkomatu wsadziłem do torby i w drogę do pracy. Po drodze doczepił się jakiś pies i zaczął mi chamrać torbę (widać cięty na Nintendo) no to niewiele myśląc odwinąłem paką aż gruchnęło. Pies sobie poszedł a gacek okazał się nienaruszony.

Twilight Princess odpaliłem i szczęka na podłodze. Ależ to ładne, podobny efekt wow miałem przy Shadow of colossus na PS2, tyle że tam okazywało się szybko, że 20 klatek to maks na co stać grę. Gry zupełnie inne ale może przez konia tak mi się skojażło.

W ogóle Zelda mnie niesamowicie rajcuje, choć w życiu żadnej nie przeszedłem. Lata temu prawie ukończyłem snesową odsłonę na emulatorze ale mi padł sejw, a ostatnio ostro katowałem phantoma na DS ale bateria się posypała w konsolce i musiałem odstawić. No ale na gacka mam nadzieję, że uda się ograć już normalnie wszystko co się ukazało na tą konsole. Pewnie zacznę od Ocarina of Time bo te nesowe mało mnie kręcą.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #54 dnia: Marca 19, 2019, 16:46:05
Po drodze doczepił się jakiś pies i zaczął mi chamrać torbę (widać cięty na Nintendo) no to niewiele myśląc odwinąłem paką aż gruchnęło. Pies sobie poszedł a gacek okazał się nienaruszony.
Dobrze, że Xboxem Classic nie machnąłeś, bo pies by się rozprysł na chodniku i miałbyś wyrzuty sumienia... Dobrze, że wszyscy cali - Ty i konsola. Pies też ma farta, widać był jakimś fanbojem.

Offline Rocho

Odpowiedź #55 dnia: Marca 19, 2019, 16:52:41
Słyszałem, że fanboje Nitendo są fanatyczni ale nie, że aż tak.
Kiedyś wiozłem dwa xboxy z giełdy na rowerze... ciężka sprawa :D

Offline Rocho

Odpowiedź #56 dnia: Października 05, 2019, 12:35:35
Ostatnie miesiąc to miesiąc przegranych licytacji i straconych okazji ale coś tam fajnego wpadło.
UWAGA! Nie będzie tu żadnych unikatów i robię to czysto dla atencji, więc co wrażliwsi niech odejdą  ;)

Taki zestawik gierek na DC, 3 całkiem fajne mordoklepki i chyba czas wreszcie kupić arcade sticka :D
Sonic planuję ostatecznie kupić poprawioną wersję International albo DX na gamecuba ale akurat zmieścił się za mniej niż dolara do zamówienia to szkoda było nie brać.

Kolejne gry na gacka. Metroid to klasa sama w sobie tylko sterowanie na pozór dziwne. Już nie mogę się doczekać jak będę miał więcej czasu i będę mógł przysiąść do gry bo ewidentnie nie jest to tytuł do ogrywania na raty.

Universal to straszny crap i okropna paździerz i tylko filmowy quiz jest w nim fajny. Ale to chyba będzie ważny tytuł w tym moim zbieractwie bo teraz już na serio myślę o zebraniu wszystkich ekskluzywnych tytułów i tych które takie były za życia Gamecuba.

Zebrałem całą serię na szaraka czas zacząć na nową generację. Co prawda przyszło bez instrukcji ale koleś który to sprzedał sam przyznał, że instrukcję zapomniał wsadzić i zwrócił kasę nie chcąc jednocześnie zwrotu. Czyli gratis a to najlepsza cena ;)

I odrobina śmiecia z giełdy. Dawno nie chodziłem ostatnio podjechałem i nic nie było a to wziąłem bo kosztowało mnie 2 dyszki a głupio mi jakoś było wracać z pustymi rękami.

Offline Rocho

Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 21, 2020, 00:52:25
Jak ostatnio patrzę na zakupy to przeważa u mnie Nintendo i chyba trzeba będzie odświeżyć temat i  zrobić małe podsumowanie co fajnego od czasu zakupu gacka wpadło a nie powiem wpadło dużo. I ogólnie muszę powiedziec, że zbieranie gier na kostkę sprawia mi mega frajdę.

Ale ostatnio wpadło coś co gdy kupiłem gamecuba od alfa postanowiłem mieć, a mianowicie bongosy. Trochę czasu minęło ale są na razie sztuk jeden ale czuję że będzie więcej. No i odrazu z grami to jest przy czym na legalu stukać bez potrzeby podpierania się ISO z neta. 

Nigdy nie uważałem się za jakiegoś fana gier rytmicznych ale też po prawdzie to zbytnio w takie gry nie grałem. Ale skłamalbym gdybym powiedział że źle się teraz bawiłem stukając w te bębenki. Choć i tak największy fun miała żona obserwójac moje wątpliwe "sukcesy" w Donkey Konga.

Ogólnie fajna sprawa, ogromny potencjał imprezowy to raczej rzecz oczywista ale nawet solo jest zabawnie.

Za to same bongosy to kawał solidnego plastiku od razu widać że można walić po tym bez zahamowań.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 21, 2020, 09:57:09
No i właśnie tego typu akcesoriów mi brakuje w tej generacji konsol. Zresztą także poprzednia na tym polu kulała. Bongosy są świetne. Bardzo dobrze je wspominam. Pamiętam, że byłem bardzo zaskoczony jak dobrze i sprawnie to działa. Dodatkowo wielki plus za jakoś wykonania. One nie kosztowały chyba majątku podczas premiery, a mimo można w nie walić jak w stół co najmniej. Miałem Donkey Konga, ale jedynie pierwszą część. Fajnie, że masz obie. Zresztą w ogóle Gacek to ciekawa platforma.

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 21, 2020, 10:07:26
Sory, że trochę offtop u Rocha (ps. super fanty), ale na tej generacji sporo się dzieje w temacie akcesoriów. Masz Split Pady, kilkanaście/dziesiąt zabawek z Labo, Ring Fit szał, bębenek też jest (Taiko no Tatsujin), obczaj kontroler do Hatsune Miku Project, MASA dodatków do joyconów (wędki, arcade standy). To są bardzo świeże pomysły, których nie było w poprzedniej generacji.

Co do tematu, to szanuję kolekcjonerów Gamecube. Sam się poddałem, jak mi płytki zaczęły pękać mimo obchodzenia się jak z jajkiem, ale sama platforma bardzo spoko.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2020, 10:09:21 wysłana przez makumator »

SMF spam blocked by CleanTalk