Aktualności

[Rocho] Moje boje

Rocho · 22692

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 20, 2018, 17:06:22
Pewnie, że loteria. Sporo słyszało się o walniętych egzemplarzach. Co do "sprawnej konsoli z laserem na podmiankę" to też jednak loteria, bo nie wiesz jak bardzo taki laser jest wyeksploatowany i jak długo pośmiga.

Online Rocho

Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 20, 2018, 17:27:16
Tyle że nawet konsole z niesprawnym laserem idzie w razie czego opylić jeszcze za 10-20 zł i odzyskać trochę kasy. Niesprawny chiński laser jest wart zero.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 20, 2018, 17:45:34
Dlatego chyba najlepszy sposobem jest kupowanie np przez allegro laserów z gwarą. Ciężko chyba jednak ostatnio o przyzwoite ceny.

Online Rocho

Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 03, 2019, 18:44:24
W tym roku gwiazdka przyszła wyjątkowo wcześnie  ;D 

Pierwszy raz miałem styczność jakoś na początku tego stulecia (obstawiam zimę 99/00) gdy kuzyn kumpla przywiózł na ferie. Jaki to był kur**a skok jakościowy w stosunku do szaraka. Miał tam kilka gierek jak Soul reaver , Slave Zero, Star wars recer i jakieś mordoklepki i o bosze nie powiem, że nie miałem zazdro małego wtedy :D
Potem jakoś jak już DC oficjalnie zdechł to byłem go nawet kupić ale nowe figurkowe hobby rozwinęło się na tyle, że na konsole już kasy brakło.
Minęło już prawie 18 lat po pierwszym kontakcie i wreszcie mam i ja.  Dzięki wielkie alf.

Rocho, też bym się cieszył DC  - ale używaj słowa ku**a :D - hankie

« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2019, 16:31:46 wysłana przez Rocho »

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 03, 2019, 18:50:52
Pierwszy raz miałem styczność jakoś na początku tej dekady (obstawiam zimę 99/00) gdy kuzyn kumpla przywiózł na ferie. Jaki to był ku**a skok jakościowy w stosunku do szaraka. Miał tam kilka gierek jak Soul reaver , Slave Zero, Star wars recer i jakieś mordoklepki i o bosze nie powiem, że nie miałem zazdro małego wtedy :D
Miałem podobnie u kolegi jak byłem w odwiedzinach i zobaczyłem na jakiego kompie NFS Porsche. "To jest ta sama gra?! U mnie jakoś inaczej wygląda" xd

Dla mnie Dreamcast odpadł wtedy bo wszyscy i tak woleli PS2. Niemniej gz zakupu. :d
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2019, 08:38:21 wysłana przez hankie »

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 04, 2019, 08:34:40
Mam odwieczną sra*kę na DC. Miewały się okazje do kupna - np u Alfa, za normalne pieniądze. Dostawałem chwilowej gorączki, kasę dostarczyłbym pod dom - ale chwilę potem odpuszczam, tłumacząc się rozsądkiem. I znowu mam sra*kę.

Niemniej miło, że ktoś z Stefowej ekipy przygarnął sprzęt! Masz Rocho jakąś grową listę życzeń? Wymaga dziad odżółcenia?

Online Rocho

Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 04, 2019, 09:23:13
No ja na makarona się cyklicznie napalałem od dłuższego czasu, zresztą podobnie mam z N64. No ale, że cena to zwykle było 350+ jakoś udawało się powstrzymać. No ale za niecałe 200 to już niewytrzymałem :)

Idealnie biały to nie jest ale też jakaś straszna herbata też nie. Listę już jakąś w głowie mam i głównie multipratformowe tytuły się tam znajdują.

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 04, 2019, 10:01:58
Rocho rozumiem zatem, że wszystko dotarło całe i jesteś zadowolony  C:-) Gratuluje zakupu! Ceny rzędu 350 PLN mogą być okey za kompletną konsolę w boxie, z conajmniej dwoma padami i nietuzinkowymi grami. Ja wyceniłem ten zestaw dość nisko bo to podstawowy set który będziesz już rozbudowywał sobie sam  O:-)

Online Rocho

Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 04, 2019, 10:11:49
Jestem bardziej niż zadowolony... ale choć  pisałeś, że chodzi głośno to nie spodziewałem się, że aż tak. No i cały ten pakiet gier od verbatima ;)

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 04, 2019, 10:29:29
ale choć  pisałeś, że chodzi głośno to nie spodziewałem się, że aż tak.
Dżiza, to ja myślałem, że Xbox głośno chodzi - ale nieraz od Was słyszałem, że przy DC to cicha mysz. Ogólnie napęd tam głośno szumi?

cały ten pakiet gier od verbatima
to jak wiemy wersje testowe, pożyczone. Całość po próbnym ograniu zapewne wejdzie do niszczarki, racja? :)

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 04, 2019, 10:46:33
Dżiza, to ja myślałem, że Xbox głośno chodzi - ale nieraz od Was słyszałem, że przy DC to cicha mysz. Ogólnie napęd tam głośno szumi?

Tak, najgłośniejszy jest napęd. Zaraz po nim na drugim miejscu plasuje się główny wiatrak  ::) (ale wiatraczek wydaje jednostajny szum co jest do zniesienia, w porównaniu ze zgrzytami wydawanymi przez pracujący napęd)

to jak wiemy wersje testowe, pożyczone. Całość po próbnym ograniu zapewne wejdzie do niszczarki, racja? :)

Jeżeli myślisz że jest inaczej to musisz sam się zbanować na tym forum ze względu na regulamin  :-*

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 04, 2019, 10:51:06
Coś pogrzebałem (lubię wykopaliska) i odnośnie wentylatora:
Kawał dobrej roboty ! ja w swoim dreamcascie zmieniłem tylko wentylator na 40mm bo orginalny aż piszczał ze starości ;c
Poza tym sam wentyl często idzie rozebrać i wyczyścić - w wątku PC, robiłem. Niech DC ma dobrze ;)

Online SALADYN

Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 04, 2019, 11:01:56
Mam odwieczną sra*kę na DC. Miewały się okazje do kupna - np u Alfa, za normalne pieniądze. Dostawałem chwilowej gorączki, kasę dostarczyłbym pod dom - ale chwilę potem odpuszczam, tłumacząc się rozsądkiem. I znowu mam sra*kę
Też już stałem z portfelem w zębach pod mieszkaniem alfa (miotłą odganiał). Cały czas chodzi mi po głowie zakup choćby jakiegoś trupa żeby korzystać z GDEmu ale nawet takie złomy są teraz w cenie.

Online Rocho

Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 04, 2019, 11:29:53
Hankie szkoda lasera na te verbatimy, ale gdybym miał DC te 18 lat temu to tak by wyglądała moja ''kolekcja'' gier.

Jak w te wakacje byłem w mieście świętej wieży to w jednym sklepie koleś miał stos niesprawnych makaronów. Ale patrząc po cenach gier to raczej nie tanio :)

Offline JAPONIEC

Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 04, 2019, 11:41:44
Mam odwieczną sra*kę na DC. Miewały się okazje do kupna - np u Alfa, za normalne pieniądze. Dostawałem chwilowej gorączki, kasę dostarczyłbym pod dom - ale chwilę potem odpuszczam, tłumacząc się rozsądkiem. I znowu mam sra*kę
Też już stałem z portfelem w zębach pod mieszkaniem alfa (miotłą odganiał). Cały czas chodzi mi po głowie zakup choćby jakiegoś trupa żeby korzystać z GDEmu ale nawet takie złomy są teraz w cenie.

Kup sobie japończyka i po sprawie*

*chyba, że masz awersję do transformatorów napięcia. Ja pod GDEMU zrobiłem sobie japonca, bo jednak mam ich sporo, a EU traktuję jako dziewiczy rarytas.

SMF spam blocked by CleanTalk