Dobra, była zapowiedź, czas na danie główne

Z góry serdecznie przepraszam za jakość zdjęć i oświetlenie, ale cóż... O normalnej porze dnia nie miałem dostępu do czegoś co robi normalne zdjęcia, a po południu nawet aparat w tym szajsungu średnio sobie radzi ze sztucznym oświetleniem. Może jednak jakość nadrobię trochę ilością

Jako mały bonus mogę dorzucić startup mojego PS2 FAT w takim zestawie:
Co ciekawe, jak widać FATka podczas startu przechodzi całą "animację startową" konsoli zanim uruchomi grę. Natomiast mój slim 90004 odpala grę niemal sekundę-dwie po odpaleniu konsoli. Różnica ta nie jest spowodowana z pewnością stanem lasera, bo w obu laser jest prima sort. Być może FAT, a przynajmniej ten model tak już miał, albo to kwestia tego chipa, który siedzi w środku. On sam w sobie jest dziwny, bo żeby uruchomić grę PSX (oryginał), trzeba zresetować konsolę 2 albo 3 razy. Inaczej wykryje dysk jako PS2 Disc CD, który oczywiście nie wystartuje.
Może mi ktoś przy okazji powiedzieć jak długo wygląda "bootowanie" gier na waszych konsolach FAT/Slim?
I po kilku miesiącach obcowania z LCD, mogę wreszcie wyrazić swoją opinię. Nie wiem czy to ja mam taki specyficzny telewizor, czy inni mają po prostu "inne oczy", ale przynajmniej w moim przypadku, współpraca PS2 z owym telewizorem jest bardzo fajna. Obraz nie wygląda wcale tak źle jak wielu straszy, a wręcz przeciwnie, dla mnie zyskuje nawet nieco, bo na LCD obraz jest wyraźnie ostrzejszy. Fakt, widać przez to z jaką rozdzielczością mamy do czynienia, ale osobiście bardzo podoba mi się wspomniana ostrość obrazu i paleta barw. Wszystko wydaje mi się takie "czyste" i ładne, szczególnie, że mowa tu o konsoli szóstej generacji, nie przystosowanej do rozdzielczości HD. Mój telewizor też do najmłodszych już nie należy, bo pochodzi podobno z 2008 roku, a sam obsługuje najwyżej HD Ready i być może to ma też jakiś wpływ na jakość obrazu, nie wiem, nie znam się na tyle aby móc to stwierdzić. Niemniej jednak, wszystkich którzy boją się połączenia PS2 i LCD zapewniam, że "nie taki diabeł straszny"

Byle nie podłączać konsoli kompozytem, bo to herezja nawet na CRT