[psycho_mantis] Moja kolekcja

Zaczęty przez psycho_mantis, Luty 20, 2017, 15:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

hankie

@psycho_mantis,
a jak to się stało, że masz tyle dubelków? Fajnie mieć powiedzmy model do szafki na pamiątkę + model do używania. Ale np Xboxy u Ciebie się chyba rozmnażały? :) Czy po prostu masz tyle odratowanych konsol / okazji za grosiki?

psycho_mantis

Żle ze mną było... to bardzo smutna historia - kiedyś rozmyliłem się z dobrą zabawą i pogubiłem w tym wszystkim. Straciłem prawie wszystko - te rzeczy zostały ze mną do końca tak jak i kilka bliskich osób. Oddałem hołd, wiele z moich oryginalnych tytułów zostało pożyczonych i... tak, tak. :)

IKSY się rozmnożyły - oczywiście, to wszystko kupowane za grosze nie licząc kilku perełek - szczególnie radia CFD-G70L kupionego za 999zł.

Jestem fanem, żałuje Amigi 500 i całego osprzętu, który oddałem za grosze. Ta nostalgia jednak dodaje uroku temu wszystkiemu.

Chcę to jakoś wyeksponować... może nawet kiedyś oddać do jakiegoś muzeum i tylko podpisać imieniem i nazwiskiem. Ważne żeby dbali o to. Stary chłop to już niezbyt wypada grać. Marzę o sprawnej PS3 czy choćby PS4. Może kiedyś...

Mimo wszystko chciałem to pokazać - zdjęcia na szybko - to tak nie leży codziennie. Każda konsola w woreczku opakowana, gry też. Niestety miejsca dużo w domu nie ma. Pokój to tylko moje królestwo. Trzymajcie się fani ! :)

hankie

Oj... Pełna sentymentu wypowiedź...
CytatStary chłop to już niezbyt wypada grać.
A czy kobiety w Twoim wieku nie oglądają bzdurnych paradokumentów, głupawych filmów po 3,4 razy, nie plotkują z kumpelami o bzdetach - nie 'marnują' czasu w 'bzdurny' sposób? Czy akurat 'starej babie' to wypada?

Sorki, za poruszenie, ale takie wmawianie nam, że jeśli się przysiedzi 2,3 razy w tygodniu dłużej na konsoli - powoduje zanik pierwiastku męskiego, czy coś w ten deseń - to we mnie się gotuje. Jeśli w głowie poukładanie to na wszystko (oczywiście w granicach prawnych ;) ) można sobie po trochu pozwolić.

Powodzenia w realizacji planów Kolego :)

psycho_mantis

@UP

Jesteś Bogiem. Coś w tym jest. Nie skomentuje bo brak mi słów.

PS. Kobiety to mi brakuje... Kiedyś się zakochałem i... zaniedbałem.

hankie

Niestety widzisz - było, ale minęło. Czas naprzód, nie ma co nad starymi błędami już klękać.

A hobby retro growe jest idealnym sposobem na odgonienie brzydkich pomysłów i nową pasję. Będziesz zbierał fajne klamoty, a może jeszcze wpadnie babka, która to będzie akceptować? ;) Bo normalnie ciężko normalnie jest;)

BTW Szanuje podejście ludzi, którzy mimo iż mają/używają starych mało wartych rzeczy - mają je 'jak nowe', lubię poszanowanie dla rzeczy (jeśli nie wbiega w groźne zaburzenia obsesyjne;) ). Ta nokia w pudle robi wrażenie. Masz może jakieś stare komputery?

psycho_mantis

Hohoho, moderator, konsolowiec pyta o stare komputery... ! :D Grzech ciężki ! Piotrek Żyła dziś wybaczy.

Oczywiście, że mam. Kuknij w ten album - http://imgur.com/user/DrOzdzoo

Są dwie retro dzieciny w stanie prawie sklepowym. Mam jeszcze całkiem ładnego IBM'a (niestety to już czasy Pentium - żaden wielki klasyk). Obudowa do renowacji to nie 'cykam' :)

PS. Dzięki za słowa otuchy. :)