[psmaniac] Kolekcja retrogracza wyjadacza

Zaczęty przez psmaniac, Grudzień 31, 2016, 11:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

makumator

Cytat: VectroV w Styczeń 05, 2017, 14:49
Myślę, że nie chodzi o pieniądze tylko o to, żeby ktoś się taką perełką dobrze zaopiekował, a nie sprzedał komuś kto taki karton powiedzmy wywali, a na konsoli pogra z tydzień i wyniesie do piwnicy żeby się kurzyła. Takie eksponaty w takim stanie powinny być traktowane z należytą miłością, a nie chęcią zarobienia jak najwięcej na pierwszym lepszym kupującym.

Temat ocean. Sam z pewnością nie dbałbym przesadnie o karton i folie, tylko ciepnął go w garażu albo w piwnicy. Czy jestem złym zbieraczem? Nie wiem. Co kto woli. Co innego, trzymanie konsolki "na zapas" - to rozumiem, bo mam ze dwie. Wierz mi, że nie jeden super "kolekcjoner" wysępi taki sprzęt ze łzami w oczach, obniżając cenę zakupu, że niby bierze dla: "dziewczyny, pograć we dwoje; dla upośledzonego syna; do domowego muzeum; że zostały mu 2 miesiące życia i spełnia ostatnie życzenie z listy itp.", a na drugi dzień widzisz swój "eksponat" z przebitką 110% na OLX hehe. Co z kolei powoduje, że wystawiasz za wyższą cenę, bo chcesz, żeby ktoś docenił, z tym, że nikt za dużą cenę nie weźmie, bo tacy forumowicze, jak już kupują w PL, to chcą jak najtaniej. Chyba, że jest napał - mogę tak pisać trzy dni, ale wiadomo ocb, bo tu temat wałkowany często i w sumie nic nowego nie wymyślam ;)

hankie

@PSManiac,
2 sprawy - zdrowia i braku komplikacji życzę oraz (druga) nie ma złego co choć w mikronie jakoś na dobre wyjdzie... Powodzenia.

Co do Xboxa - jak masz chwilę to nie spiesz się. Wystaw na aukcji, handlarze pojawią się dając może połowę wartości od ręki, ale to raczej kolekcjonerzy biją się o złotówki. Przytuliłbym NOWEGO Xkloca, przytuliłbym. To byłaby trzecia (wow!) fabrycznie nowa konsola jaką kiedykolwiek posiadałem (nie licząc Pegaklonów) ;).

@In the hunt - ma ślicznie klasyczną okładkę :)

repip

Oj mam zamiar kupić w tym roku X'a a takimi fotkami mnie nakręcasz eheh

psmaniac

Spóźnione paczki od mikołaja. :)

:)

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

psmaniac

CytatMyślę, że nie chodzi o pieniądze tylko o to, żeby ktoś się taką perełką dobrze zaopiekował, a nie sprzedał komuś kto taki karton powiedzmy wywali, a na konsoli pogra z tydzień i wyniesie do piwnicy żeby się kurzyła. Takie eksponaty w takim stanie powinny być traktowane z należytą miłością, a nie chęcią zarobienia jak najwięcej na pierwszym lepszym kupującym. Chyba mi się tryb kapitana oczywistego załączył
No właśnie coś w ten deseń chciałem napisać wcześniej ale mi się nie udało :)

psmaniac

Rozwód przyspieszył porządki w piwnicy i na półkach.
Bardzo cieszy mnie wydanie niemieckie ,fajnie ułożona płytka nie tylko z demami.

psmaniac

To moje najlepsze rozpierduchy samochodowe Twisted to mój faworyt ;)Kocham tę giere :)
szczególnie te rozdziawioną mordę na wydruku :D

psmaniac

No porządków ciąg dalszy niestety nie mam czasu żeby pograć :-\

gumislav

Oh man!!! Mogę przeprowadzić się do ciebie na letni urlop? I tak nigdzie w tym roku nie jadę  ;D
Szacun i zazdro za te wszystkie wspaniałości.
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

ufix

Przypomniałeś mi o World's Scariest Police Chases, moim zdaniem bardzo mocno niedoceniana, świetna gra :) Przez Ciebie własnie kupiłem na allegro :P

psmaniac

CytatOh man!!! Mogę przeprowadzić się do ciebie na letni urlop? I tak nigdzie w tym roku nie jadę  ;D
Szacun i zazdro za te wszystkie wspaniałości.

:) :) :) :) :) :) :) :) :)

CytatPrzypomniałeś mi o World's Scariest Police Chases, moim zdaniem bardzo mocno niedoceniana, świetna gra :) Przez Ciebie własnie kupiłem na allegro :P
Masz racje  super giera pominięta przez masy ,fajnie że sobie przypomniałeś :)
Ale metala nic nie przebije.To moje zdanie .Nie brać do serca :)

hankie

CytatWorld's Scariest Police Chases
Była taka odcinkowa seria  TV, ale sama gra jakoś mnie nie przekonała, taka mocno średnia dla mnie. Plus klatkujące animacje ;)

CytatOh man!!! Mogę przeprowadzić się do ciebie na letni urlop? I tak nigdzie w tym roku nie jadę
Też zaklepuję miejscówę, mam śpiwór i karimatę. Referencje: mam skilla w noszeniu kamieni i koszenia trawników, potrafię całkiem zjadliwie gotować + umiejętność naprawiania wielu rzeczy klejem na gorąco, powoli już boska cierpliwość included.

Te gry na PSX mnie robią :)

psmaniac

Porządków ciąg dalszy :)

Janusz

Aż z ciekawości zapytam, na czym polegają te porządki? :)

psmaniac

Rozwód.
W razie W jak to się mówi .Segregacja i na allegrosza niedługo.Powybieram co sentymentalne i reszta pod młotek :)Za dużo się nazbierało.Najgorsze że wszystko sentymentalne a płytki i pady śmierdzą papierochami ,kiedyś się paliło. :)Niezaglądałem kilka lat aż wstyd.Przeprowadzka ,rzut kartonem i życie. :)