Witam, co mogę powiedzieć, chciałbym zaprezentować moją kolekcję konsol którą buduję od jakichś 2-3 lat. Wcześniej już zbierałem konsole ale niestety musiałem je sprzedać bo przeprowadziłem się do mieszkania z mniejszym pokojem i po prostu nie było na nie miejsca a szkoda, żeby gniły w piwnicy. Zatem najpierw wstawię zdjęcia, potem spróbuję opisać mój zbiór.

Tak więc posiadam obecnie:
- 3 konsole PSX ( z serii SCPH 1000, 5000 i 9000)
- Konsolę PSone SCPH-102 (jeśli się nie mylę)
- 2 kieszonsolki PSP (1003 i 3004)
- Nintendo Gameboy Advance
- Nintendo Gamecube
- Nintendo 64
- Xbox 360 Core
- Playstation 3
Poza tym mam jeszcze niemiecką podróbkę Atari firmy Blackbox oraz PS2 Slim ale pożyczyłem ją kuzynowi.
Za akcesoriów innych niż pady mogę wymienić EyeToy'a do PS2, Playstation Eye od PS3 (który robi obecnie za kamerkę w moim komputerze), Multitap do PS2 Fat, i Namco GunCon do PSX.

Tutaj jest natomiast unikat w mojej kolekcji. Philips CD-i z oryginalnym kontrolerem (serio, nie wiem kto mając tyle wzorców, stwierdził, że to dobre rozwiązanie), Oryginalną płytą Tutorial Disc zawierającą opis możliwości urządzenia i reklamówki kilku gier-starterów, oraz akcesorium zwane Digital Video Cardrige umieszczane w slocie Expansion Bay z tyłu urządzenia rozszerzające jego system o dekoder MPEG-1 pozwalający na odtwarzanie filmów VCD.

I w końcu skromna kolekcja gier (kiedyś była większa ale nie mam już czasu grać tyle co dawniej

). Gry które widać na zdjęciu (na UMD Midnight Club, nie wiem czy widać), oraz Tetris i Mortal Kombat
(Gameboy)
Jeśli kogoś to zainteresuje to przez moje ręce przewinęło się w międzyczasie jeszcze:
- Duużo PSX' ów

- PS2 Fat i inny Slim
- Xbox 360 Elite
- Pierwszy Gameboy
- Gameboy Color
- Pierwszy Xbox
- Nintendo DS Lite
Mam nadzieję, że kolekcja się spodoba

. Chętnie poznam wasze opinie i uwagi