Aktualności

[Pajacykowaty] Moja kolekcja konsol

Pajacykowaty · 4691

Offline Pajacykowaty

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
dnia: Marca 20, 2015, 16:20:18
Witam, co mogę powiedzieć, chciałbym zaprezentować moją kolekcję konsol którą buduję od jakichś 2-3 lat. Wcześniej już zbierałem konsole ale niestety musiałem je sprzedać bo przeprowadziłem się do mieszkania z mniejszym pokojem i po prostu nie było na nie miejsca a szkoda, żeby gniły w piwnicy. Zatem najpierw wstawię zdjęcia, potem spróbuję opisać mój zbiór.

Tak więc posiadam obecnie:
- 3 konsole PSX ( z serii SCPH 1000, 5000 i 9000)
- Konsolę PSone SCPH-102 (jeśli się nie mylę)
- 2 kieszonsolki PSP (1003 i 3004)
- Nintendo Gameboy Advance
- Nintendo Gamecube
- Nintendo 64
- Xbox 360 Core
- Playstation 3

Poza tym mam jeszcze niemiecką podróbkę Atari firmy Blackbox oraz PS2 Slim ale pożyczyłem ją kuzynowi.

Za akcesoriów innych niż pady mogę wymienić EyeToy'a do PS2, Playstation Eye od PS3 (który robi obecnie za kamerkę w moim komputerze), Multitap do PS2 Fat, i Namco GunCon do PSX.

Tutaj jest natomiast unikat w mojej kolekcji. Philips CD-i z oryginalnym kontrolerem (serio, nie wiem kto mając tyle wzorców, stwierdził, że to dobre rozwiązanie), Oryginalną płytą Tutorial Disc zawierającą opis możliwości urządzenia i reklamówki kilku gier-starterów, oraz akcesorium zwane Digital Video Cardrige umieszczane w slocie Expansion Bay z tyłu urządzenia rozszerzające jego system o dekoder MPEG-1 pozwalający na odtwarzanie filmów VCD.

I w końcu skromna kolekcja gier (kiedyś była większa ale nie mam już czasu grać tyle co dawniej ;) ). Gry które widać na zdjęciu (na UMD Midnight Club, nie wiem czy widać), oraz Tetris i Mortal Kombat
(Gameboy)

Jeśli kogoś to zainteresuje to przez moje ręce przewinęło się w międzyczasie jeszcze:

- Duużo PSX' ów :D
- PS2 Fat i inny Slim
- Xbox 360 Elite
- Pierwszy Gameboy
- Gameboy Color
- Pierwszy Xbox
- Nintendo DS Lite

Mam nadzieję, że kolekcja się spodoba :) . Chętnie poznam wasze opinie i uwagi :D

« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2015, 01:04:59 wysłana przez Pajacykowaty »

Offline Młody Szarak

• Starszy kapral
  • *
    • Playstation Planet - W trakcie
Odpowiedź #1 dnia: Marca 20, 2015, 18:01:58
Jeżeli możesz dodać zdjęcia to daj :).

PlayStation SCPH-9002 + PS Controller + 3x MC
PlayStation 2 SCPH-????? + DS2 + 3x MC + 80gb NA
PlayStation 3 CECH-4004C + DS3 + MOVE + EYE

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #2 dnia: Marca 20, 2015, 18:24:46
Wrzuć zdjęcia na imgura bo tam gdzie wrzuciłeś się nie wyświetlają.

Offline Pajacykowaty

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #3 dnia: Marca 21, 2015, 13:19:18
Zdjęcia z imgura wrzucone :)

Offline Młody Szarak

• Starszy kapral
  • *
    • Playstation Planet - W trakcie
Odpowiedź #4 dnia: Marca 21, 2015, 16:20:38
Od razu lepiej gratuluję! :D

PlayStation SCPH-9002 + PS Controller + 3x MC
PlayStation 2 SCPH-????? + DS2 + 3x MC + 80gb NA
PlayStation 3 CECH-4004C + DS3 + MOVE + EYE

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #5 dnia: Marca 21, 2015, 20:18:09
Nie szkoda Ci konsol, że takie choinki z nich tworzysz? :D Rozumiem mało miejsca, ale mi by szkoda było tak jedną na drugą kłaść. Poza tym sprzętowo wygląda to całkiem, całkiem. Dużo gorzej natomiast z grami. Jak na 2-3 lata zbierania to trochę biednie. Jeszcze na PS2 i PS3 jest w co pograć, ale na PSP czy PSX już nie bardzo. Nie widzę gier do GBA, GC, N64 i XBOXa, masz gdzieś pochowane?

Mam nadzieję kolekcja szybko Ci się rozrośnie. Sprzętowo jest ok, ale gier by się zdało więcej. 

Offline Pajacykowaty

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #6 dnia: Marca 22, 2015, 01:02:57
Niestety, uczę się jeszcze i moje jedyne fundusze to kieszonkowe co miesiąc ;) więc konsole kupuję okazyjnie między innymi na targu rupieci co weekend w moim mieście albo takie do skompletowania/naprawy. Do Gamecube'a i xboxa nie mam okablowania i są do sprawdzenia i zrobienia, dla tego nie kupowałem jeszcze gier na nie, poza tym mam kumpla-fana xboxa i mogę sporo tytułów pożyczyć :), a do GBA mam wspomniane Tetris i Mortal Kombat. Natomiast Nintendo 64 jest kompletne, nawet z rozszerzoną pamięcią, ale się nie włącza i przy odrobinie czasu muszę do niego zajrzeć. Gier poza tym ogólnie mam mało bo jak napisałem sprzedałem sporą część (w większości na PS2 bo już mi się znudziły), a gram głównie na kompie, ze względu na raczej tańsze gry. Na konsolach w exclusive'y i gry które z różnych powodów nie działają mi na kompie.

PS: przy najbliższym remoncie pokoju postaram się o jakąś meblościankę, żeby te konsolki uporządkować, bo nie wiem czy ta szafka ich więcej udźwignie ;)
« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2015, 07:11:41 wysłana przez Pajacykowaty »

Offline Schizo

Odpowiedź #7 dnia: Marca 22, 2015, 23:01:31
Faktycznie, sprzętowo fajnie to wygląda :)

Jeżeli mogę coś doradzić - nie zawijaj tak kabli na padach.
Wytłumaczenie od około 9:45:

Mój kanał na Twitch: https://twitch.tv/lubiestaregry

SMF spam blocked by CleanTalk