[next THE flex] My World

Zaczęty przez next THE flex, Sierpień 17, 2016, 17:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Trochę się już tego nazbierało :) Jest w co pograć. Nie wiedziałem nawet, że Medal of Honor zyskało dopisek Platinum w tej wersji na brzegu. To cudo NTSC-J to co to?

next THE flex

Właśnie tez tak pomyślałem, ze nazbierało sie tego trochę a czasu dużo nie minęło :) Medal faktycznie z napisem..nigdy wcześniej nie rzuciło mi sie to w oczy. Pozostałe gry jakie mam nie maja nic na bocznej okładce..nie wiem co to dokładnie z akcja :) Szpil to jRPG, w którym latamy po niebie statkiem (a'la Skies Of Arcadia na DC) gra nazywa sie Daibouken Deluxe: Harukanaru Umi. Tutaj mini recenzja http://www.jrkrpg.pl/gry/psx/daiboukendx_j/
....so....
...who's....
NEXT
       .THE.
               FLEX

SALADYN

Czy tylko mnie, po zobaczeniu tego zdjęcia, przyszła do głowy myśl typu "po kiego grzyba on przykleił te pudełka do spodu półki ???"

next THE flex

Cytat: SALADYN w Październik 23, 2017, 18:57
Czy tylko mnie, po zobaczeniu tego zdjęcia, przyszła do głowy myśl typu "po kiego grzyba on przykleił te pudełka do spodu półki ???"

Chodzi Ci o to, ze stoją poziomo jedna na drugiej a nie pionowo ?
....so....
...who's....
NEXT
       .THE.
               FLEX

hankie

A ja znam rozwiązanie zagadki ;) Ale też pierwsze co - po co to zrobił?!

Jeżeli chodzi o 'dobór' gier to też się identyfikuje, nie jestem premierowym purystą, raczej wspomnienia dla całości i pojedynczych dziwnych czasem tytułów. Raczej nie tyle rasowość chęci wygniecenia tytułu do cna, ale każde pudełko po spojrzeniu na nie jakieś wspomnienie mi przynosi. Nawet taki Alien Trilogy czy Loaded - gry które dla mnie kiedyś stanowiły źródło płaczu - stanowią je do dziś ;)

Ale ciekawe czy masz osobiste wspomnienia z Bubsy - ja tylko w demko z OPSma (o ile dobrze pamiętam grałem). Albo Action Bass :)

zircco

Też mam lub planuję mieć w kolekcji gry, które nie będą zbyt wiele mówić innym graczom a sam mam do nich sentyment ;D

Actua Soccer 3 - dostałem w wersji niemieckiej od wujka
Sport Car GT - bo kolega miał i szarpałem w to dużo czasu
Anna Kournikova Smash Court Tennis - bo ogrywałem z tatą demko
Sled Storm - z tego samego powodu
Centipede - bo bo to była pierwsza gra na płytce z demami i grałem w jakieś urodziny ;D
Speed Freaks - bo był tańszy od CTR i dostałem Value Series (co z tego gra i tak była genialna)
i wiele innych.

next THE flex

Cytat: hankie w Październik 23, 2017, 19:31
A ja znam rozwiązanie zagadki ;) Ale też pierwsze co - po co to zrobił?!

Jeżeli chodzi o 'dobór' gier to też się identyfikuje, nie jestem premierowym purystą, raczej wspomnienia dla całości i pojedynczych dziwnych czasem tytułów. Raczej nie tyle rasowość chęci wygniecenia tytułu do cna, ale każde pudełko po spojrzeniu na nie jakieś wspomnienie mi przynosi. Nawet taki Alien Trilogy czy Loaded - gry które dla mnie kiedyś stanowiły źródło płaczu - stanowią je do dziś ;)

Ale ciekawe czy masz osobiste wspomnienia z Bubsy - ja tylko w demko z OPSma (o ile dobrze pamiętam grałem). Albo Action Bass :)

Bubsy 3D to w sumie bardzo kiepska gra. Mimo, ze jest to platformówka 3D to daleko jej do Mario 64 czy chociażby Crasha. Bardzo drażniące sterowanie, równie drażniące dźwięki. Grafika tez bardzo kanciasta, ogólnie rzecz biorąc jest brzydko i niefajnie ;)
Rok temu jak sie zarejstrowałem na Strefie to opisałem kumpla u, którego widziałem Tekkena i Finala. Ten sam kumpel miał naprawdę dużo gier jak właśnie Action Bass, Bushido Blade czy Excalibur 2555. Wiec sięgnąłem po Action Bass by przypomnieć sobie krótki flashback z 2001. Gra fajna, ma bardzo fajna grafikę naprawdę klawo to wyglada. Jednak...nie udało mi sie nic złowić ;)
....so....
...who's....
NEXT
       .THE.
               FLEX

alf

Goofy's Fun House - pamietam to! To chyba byla gra typowo dla dzieci, gdzie rozwiazywalo sie jakies zagadki w jego domu :)

SALADYN: Zagadka z półkami u flexa rozwiązana będzie, gdy zdjęcie gier jego o 90 stopni w prawo przekręcisz.

SALADYN

Cytat: alf w Październik 23, 2017, 20:33SALADYN: Zagadka z półkami u flexa rozwiązana będzie, gdy zdjęcie gier jego o 90 stopni w prawo przekręcisz.

Wiem wiem, ale przez moment pomyślałem że to jakieś czary albo źle widzę ;)

Janusz

Hehe, myślałem że tylko mi to zdjęcie tak w głowie namieszało. Na początku myślałem, że te gry u góry sa na kleju jakoś przytwierdzone do szafki. ;)

Bubsy 3D mimo że podobno niezły crap to chciałbym mieć u siebie i przekonać się kiedyś na własnej skórze czy jest aż tak źle. Kiedyś byłem fanem gier Disneya, ale w Goofiego przyznam nie grałem.