Nasze najnowsze zdobycze

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 29, 2014, 17:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

retron67

Quake96

Szok! Quake robi konsolowe zakupy w okresie letnim! :D

To takie dzisiejsze zakupy na ten weekend. Wiesio 3 GOTY kupiony nówka sztuka w folii za 85 zeta, do tego standardowo jak co miesiąc gazetka i 1tb dysk do PS4, bo konsola znów przywitała mnie komunikatem "zwolnij mi miejsce na dysku" :D

Aaa no i zapomniałem o jeszcze jednym zakupie z bodaj poprzedniego weekendu. Kupiłem w CeXie Red Dead Revolver na PS2 za 4 dyszki. Może te westerny to nie moje klimaty, ale obok takiej kultowej pozycji nie mogłem przejść obojętnie, bo nie trafia się zbyt często :)

ojciec-gracz

Z VATEM około 160 zł. Opłacało się bardzo zwłaszcza, że jest mini artbook - grafiki koncepcyjne z opisami o co chodzi jakby. Jest wywiad z twórcą oraz sylwetki najważniejszych członków zespołu. Każda gra jest osobno - Cedeki mają unikalne tylko dla tej wersji grafiki. Każda gra posiada również kolorową bogatą instrukcję. Tektura ma tłoczone napisy. Jak za 160 zł to jak najbardziej warto mieć to w swojej kolekcji

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

hankie

Cytat: Quake96 w Sierpień 07, 2021, 20:54Red Dead Revolver na PS2 za 4 dyszki.
Może mieszkam w minimieście, ale w ogóle rzadko w naturze widzę tą grę. Spoko cena :) A w tych nowych gazetkach piszą coś o grach na PS4 jeszcze, czy tylko już current gen? ;) Bo może będę sobie pozwalał, najchętniej w formie elektronicznej.

alf

Cytat: hankie w Sierpień 10, 2021, 08:48
A w tych nowych gazetkach piszą coś o grach na PS4 jeszcze, czy tylko już current gen? ;)

Oczywiście, że tak.
Wiele recenzji konkretnych gier jest multi systemowa - PS4 / Xbox One / Xbox Series / PS5, z zaznaczeniem że wersja na current-gen ma lepsze to i tamto. Są też recenzje PS5/XboxSeries only oraz PS4/Xbox One only. Znajdziesz tam również recki gier na Switcha i sporo bardzo ciekawych artykułów o szeroko pojętej rozrywce elektronicznej - o filmach, serialach, wywiady, wrażenia z targów, dział retro wspominek, oraz listy od czytelników i zdjęcia ich game-roomów.
Kup jeden numer na próbę, ja tak zrobiłem w 2017 roku. Od tamtego czasu kupuje to pismo co miesiąc.

hankie

O kurka to już szeroko piszą ;) Chociaż, jak wiemy - coraz więcej gier jest wydawanych na wszystko. Jednak pamiętając ich gazetki koło 2000 roku - byli mocno Plejakowi. Ale kupię - luknę, bez uprzedzeń. O, na Publio są elektroniczne: -8,99 zł, Prenumerata już od 5,83 zł / egz., dla mnie epapier, please ;)

Mitsu

Cytat: hankie w Sierpień 10, 2021, 09:37
O kurka to już szeroko piszą ;) Chociaż, jak wiemy - coraz więcej gier jest wydawanych na wszystko. Jednak pamiętając ich gazetki koło 2000 roku - byli mocno Plejakowi. Ale kupię - luknę, bez uprzedzeń. O, na Publio są elektroniczne: -8,99 zł, Prenumerata już od 5,83 zł / egz., dla mnie epapier, please ;)
2000 to trochę dawno, czasopismo w międzyczasie przeszło liczne transformacje i zaliczyło kilka naczelnych i wydawnictw . Na początku tylko pisali o Psx, potem doszły inne konsole, handheldy itd. Na szczęście PC / mobilki do dziś nie ma miejsca w magazynie (no chyba ze w felietonie albo w jednorazowym artykule). Jest za to miejsce na małe gierki niezależne i wszystkie remastery czy reedycje starych gier. Często sobie spisuje w ktore wersje warto pograć itd. Moim ulubionym działem jest ohayo nippon gdzie mamy porcje growych newsow z Japonii i statystyki sprzedaży gier. Szkoda że ma tylko 1 stronę. Kupuje co miesiąc i regularnie czaje się na aukcjach na archiwalne numery ale powoli już godzę się z myślą że nigdy wszystkich nie zdobędę . W dobie internetu fajnie jest poczytać opinie ludzi beznanych w temacie a nie same clickbaity... aktualnie nie boja się pisać że ten rok jest tragiczny i wszystko poprzesuwane wiec trzeba nadrabiać zaległości, a np na ppe.po już całkiem inna atmosfera, gdzie możliwość zainstalowania dysku w ps5 ma 5 różnych artykułów i wielka sensacja xD.

For The Players

Druga PS Vita wpadła ostatnio, stan w miarę fajny, więc niech leży na zapas, a pierwsza Vita jest u mnie eksploatowana dosyć mocno i nie wiem jak długo jeszcze pożyje  ;D. W zestawie była też gra Rayman Origins i karta 16GB, więc gdybym chciał to sprzedać, to obniżyłbym cenę konsoli, ale jak już jest, to niech będzie.
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

2 ładne Sixaxisy. Nie wiem nawet po ile takie teraz chodzą, kupiłem po 50 zł za sztukę z wysyłkami.

zenq

Sixaxisy ładne i cena bardzo dobra. za 5 dyszek tez bym bral.

SALADYN

Sixaxisy nie są popularne bo brakuje wibracji, wynikającą z tego faktu znacznie niższa waga jest bardzo często brana za cechę podróbek co sprawia że jeszcze trudniej to sprzedać przeciętnemu kowalskiemu. Paradoksalnie nie pamiętam żebym kiedykolwiek widział podrobionego sixaxisa. Warto je kupować póki są jako tako dostępne, o zadbaną sztukę będzie z czasem jeszcze trudniej niż z dualshockiem.

hankie

Cytat: For The Players w Sierpień 10, 2021, 20:1750 zł za sztukę z wysyłkami.
Kurka to cena chinola DSa. A mi powiem szczerze wygodnie gra się na sixaxisach i częściech ich do grania używam ;)

SALADYN

U mnie odwrotnie, muszę czuć wagę pada i z takim chucherkiem jak sixaxis to jakbym nic nie trzymał.

zenq

aaa no tak, to bez wibracji, zgubilem sie, bo ds3 tez ma ten napis :p
mimo wszystko, dobra cena bo w ladnym stanie, musze sobie sprawic, bo nigdy nie gralem, a starego lekkiego pada cyfrowego od psxa bardzo lubie.

For The Players

Trzeba mieć na uwadze to, że nie we wszystkie gry da się grać bez wibracji. Np w takim Amazing Spider-Man kiedy ganiamy jaszczura po kanałach, to wibracja wskazuje nam drogę, gdzie mamy się udać w pościg.

psmaniac

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!
===================================================