Nasze najnowsze zdobycze

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 29, 2014, 17:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

meres

Janusz

Odwiedziłem swoją piwnicę i wyczaraoałem z niej kolekcję magazynu "Play" oraz takie cudo :) Ciekaw jestem czy ktoś to pamięta? Dla osób, które w tamtym czasie nie miały internetu był to praktycznie odpowiednik, tyle że w wersji CD :D

Poza tym dotarł do mnie kurier z książeczką od Reboota, której sprzedawca nie dołączył do gry i jest już cały komplet :)

eloiasia1

Ostatnio przytargałem ze sobą, uwielbiam shmupy tak więc jest w co grać, troszkę ciężko cokolwiek znalezć na tę platforme, jako że nie ukazała się oficjalnie w europie, a nawet w stanach trzeba słono za gierki zapłacić.
pod spodem TurboDuo czyli ostatnie tchnienie marki w stanach, łączy ze sobą moc Turbografx z mocą Turbo CD :) które dodatkowo jest wyposażone w 1,5 mb of extra power, tak więc można grać na tym w Hucards i Super CD

A tutaj zwykłe TurboGrafx jakie ukazało się W " Launch Day ", minusy to jeden port na kontroler, i RF w zestawie, żeby odbierać sygnał przez AV trzeba było dokupić Turbo Buster, porażka

Janusz

Jakoś nigdy nie miałem okazji poznać historii tego sprzętu. Aż poczytam z ciekawości co to za cudo.

bms

Świetna zdobycz. Tania pewnie nie była...

zircco

Do mnie przyszła dzisiaj dość rzadka gra (przynajmniej w komplecie i w angielskiej wersji językowej):

D

loompy100

Meres zazdro level max. Takie graty wyrwać za takie psie pieniądze to mistrzostwo świata :P

gumislav

Cytat: eloiasia1 w Sierpień 23, 2016, 11:39
Ostatnio przytargałem ze sobą, uwielbiam shmupy tak więc jest w co grać, troszkę ciężko cokolwiek znalezć na tę platforme, jako że nie ukazała się oficjalnie w europie, a nawet w stanach trzeba słono za gierki zapłacić.
pod spodem TurboDuo czyli ostatnie tchnienie marki w stanach, łączy ze sobą moc Turbografx z mocą Turbo CD :) które dodatkowo jest wyposażone w 1,5 mb of extra power, tak więc można grać na tym w Hucards i Super CD

A tutaj zwykłe TurboGrafx jakie ukazało się W " Launch Day ", minusy to jeden port na kontroler, i RF w zestawie, żeby odbierać sygnał przez AV trzeba było dokupić Turbo Buster, porażka

Oj, zazdraszczam  ::) Miałem okazję sprawdzić kilka gierek na emu na XBOXie (podpiętym pod CRT) i graficznie te same gry są dużo bogatsze w detale niż ich odpowiedniki z NES (np. Galaga). Warto dodać, że swojego czasu w Japonii ta konsola prześcigała sprzedażą Famicoma!
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

gumislav

Dzisiaj odwiedził mnie listonosz i przyniósł FFVII kupione od forumowicza loompy100 za 87 zł z przesyłką.

Gra kompletna, pudełko nie popękane, instrukcja i okładki jak nówki, płyty w dobrym stanie (pierwsza z minusem).

Hycuś

Moje ostatnie zdobycze. W dodatku naprawdę ostatnie bo zawieszam na czas nieokreślony kolekcjonerstwo.

PSP 3004 w edycji Gran Turismo w pełni kompletne w przyzwoitym stanie o raz GT5 Prolog w wersji amerykańskiej.

gumislav

Cytat: Hycuś w Sierpień 24, 2016, 15:13
Moje ostatnie zdobycze. W dodatku naprawdę ostatnie bo zawieszam na czas nieokreślony kolekcjonerstwo.

Zawiesić to można, ale tylko na czas określony. Kolekcjonerstwo jest jak alkoholizm - można przestać kupować, ale kolekcjonerem się pozostaje do końca życia. Nawet ja sprzedaż kiedyś wszystko to co masz, to albo będziesz żałował i wrócisz, albo zaczniesz zbierać coś innego żeby zapomnieć  ;D

Hycuś

Cytat: gumislav w Sierpień 24, 2016, 15:23
Cytat: Hycuś w Sierpień 24, 2016, 15:13

Zawiesić to można, ale tylko na czas określony. Kolekcjonerstwo jest jak alkoholizm - można przestać kupować, ale kolekcjonerem się pozostaje do końca życia. Nawet ja sprzedaż kiedyś wszystko to co masz, to albo będziesz żałował i wrócisz, albo zaczniesz zbierać coś innego żeby zapomnieć  ;D
Zajrzyj do mojego tematu w naszych zbiorach to się dowiesz dlaczego ;). Zawieszam zbieranie gier gwoli ścisłości :)

eloiasia1

Gumislav# No Turbografx (Pc Engine ) w Japonii osiągnął całkiem spory sukces, nawet SEGA wydawała na to gierki, konsola naładowana setkami exclusiveów, zwłaszcza pod względem ilości strzelanek zarazem wertykalnych, jak i horyzontalnych.
Zresztą konsola ma całkiem ciekawą historię, jako pierwsza użyła nośnik CD i chyba jako jedyna tak naprawdę maszynka z ery 8 bitowej potrafi się zamienić w sprzęt pokroju ARCADE za pomocą tej oto karty.

co prawda wiele gier ARCADE nie powstało ale jest kila ciekawych konwersji z NEO GEO, a do tego bardzo popularna wśród kolekcjonerów Ginga Fukei Densetsu Sapphire, właśnie staram się oryginał sciągnąć z Jap.

d o o m

Chcialem ostatnio wrocic do Digital Devil Saga, niestety braklo czasu na dluzsze siedzenie przed tv, wiec kupilem Breath of Fire III na PSP, żeby grać w komunikacji miejskiej. Gra ma mega klimat - oldschool graficzny i calkiem fajny, troche jazzowy(?) soundtrack. W ogole czuc tu taki fajny feeling starego Capcom ze swietnymi ilustracjami, concept-artami, projektami postaci. Wlasnie czytam ze Tatsuya Yoshikawa jest za nie odpowiedzialny, propsiki dla tego pana! Na Allegro jest taki wtpasiony zbior artworków z calej serii BoF, drogi, fajnie byloby kiedys obczaic na papierze. Odnosnie samej gry - pierwsze 15 minut superanckie.

Aha, tak w ogole myslalem zeby zaczac zbierac cala serie na PSX'a, ale jak zobaczylem okladke PALowskiej wersji trzeciej czesci i porownalem ja do tej z PSP, to wybór byl oczywisty  ::)

Dalej: smieszna rzecz, na OLXie od jakiegos czasu wisialo ogloszenie o sprzedazy miniaturowych, metalowo-plastikowych figurek z serialu o Justice League ktory kiedys lecial na Toonami - byl swietny; figurki metalowe i calkiem fajnie wykonane, 30zl z przesylka, wiec w koncu wzialem :) mają ruchome tułowia i odczepiane peleryny, do zestawu niestety brakuje Flasha i Green Lantern. Druga dziwaczna figurka lizardmana kupiona na jarmarku, jakis klub przyjaciol dziecka robil wyprzedaz starych zabawek i kupilem tego typonga za 2zl. Co ciekawe, zabawka wzieta z McDonalda, wyprodukowana z okazji jakiejs akcji promocyjnej Segi. Ktos kojarzy z jakiej gry moze byc ta postac?

Ostatnie to dwa komiksy zbierajace pierwsze zeszyty Madmana od Mike'a Allreda ktorego ostatnio pokochalem. Amerykanskie wydania w znosnej cenie, fajnie zobaczyc ewolucje stylu artyty, te komiksy to rok chyba 1995, a mam tez na polce takie z 2004 - mega skok w jakosci pod kazdym wzgledem

Pij piwo, obserwuj gości.

Janusz

Fajne te figurki, Superman dopakował widzę ;)