Nasze najnowsze zdobycze

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 29, 2014, 17:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rocho

No EAbig spoko te gry ogarniało. Z sportówek Mario to tenis i golf więcej pograłem i obie spoko. Piłka nożna tylko trochę i ta z GC taka średnia jak dla mnie.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

12step

Nie no, akurat Mario Tennis i Golf to akurat są te serie które się sprawdziły i się ciągną tam gdzieś od gameboya czy n64.
ore ore szabadabada amore

killy9999

Nowy nabytek:

Po przeczytaniu recenzji miałem nie kupować, ale trafił się tani egzemplarz na OLX.

Morden

Cytat: killy9999 w Marzec 08, 2026, 20:49Po przeczytaniu recenzji miałem nie kupować, ale trafił się tani egzemplarz na OLX.

Ja czekam aż trafi mi się tania wersja na Switch 2, i chociaż pustynia, motor i te nowe dziwactwa zupełnie mi nie leżą, to nadal na pewno godny następca Prime'a w bardziej zamkniętych lokalizacjach. Po prostu szkoda, że nie mogli sobie darować kombinowania, bo klaustrofobiczny projekt poziomów idealnie oddawał ducha wcześniejszych gier 2D.
Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

killy9999

Najgorszy jest ten cały MacKenzie, czy jak mu tam. To była spokojna, prawie że medytacyjna gra, a ten koleś zmienia ją w doświadczenie dla osób z ADHD.

12step

A pomyślcie jakby Metroid był dziewczyną.

alf

Dzisiaj jest dzień wyjątkowy, dzięki uprzejmości kolegi @Rocho  do mojej miejscowości dotarł PSX który dostałem na komunie w roku 99.

Został z najwyższym szacunkiem podjęty z paczkomatu

@Rocho to człowiek z klasą, zapakował całość elegancko i zwrócił mi dokładnie wszystko co 2 lata temu ode mnie kupił. Każdy kabel, każdą płytę, każde akcesorium, każdą ulotkę i instrukcję.

Jestem mu niezmiernie wdzięczny, bo ten PSX wiele dla mnie znaczy. Błędem było sprzedawanie go 2 lata temu. Prawie się popłakałem gdy mój syn pomagał go rozpakować i wypytywał co to dokładnie jest, jak się na tym grało, co to jest memory card. Dziękuję @Rocho , nie pozostanę Ci dłużny bracie.

12step

Mam pewien pomysł na zarobienie znacznych pieniędzy, ale już spaliłeś  >:(

Kirby

@alf czyli sprzedałeś PSX, a teraz odzyskałeś to co straciłeś.

A można poznać kulisy tej sprawy? Czy to objęte tajemnicą? 😃

Ruszył Ciebie sentyment i poprosiłeś kolegę @Rocho o możliwość odsprzedaży? Czy jak to się stało, że konsola ponownie znalazła się w Twoich dłoniach?

zenq

Cytat: alf w Marzec 10, 2026, 20:50Został z najwyższym szacunkiem podjęty z paczkomatu
Jebłem z tej foty ;D dobre, dobre!

alf

Cytat: Kirby w Marzec 11, 2026, 07:42Ruszył Ciebie sentyment i poprosiłeś kolegę @Rocho o możliwość odsprzedaży? Czy jak to się stało, że konsola ponownie znalazła się w Twoich dłoniach?

Sprzedałem konsole do @Rocho 2 lata temu, a teraz zrozumiałem że to był błąd bo ma ogromną wartość sentymentalną, więc ją odkupiłem (tak jakby, bo kolega @Rocho miał gest i oddał mi ją nie chcąc nic w zamian, ale i tak jest w drodze do niego coś co wynagrodzi mu stratę)

Kirby

@alf czyli odezwał się sentyment. Super, że udało się odzyskać konsolę! :) A koledze @Rocho należą się duże brawa i kufel piwa! :) Zachował się więcej niż w porządku, wręcz jak dobry kumpel! :)

12step

Teraz tak kilka razy i można zostać bogaczem.

Alf, więc dlatego sprzedawałeś tego GB Colour, żeby kupić PSX!

Rynceusz

W sumie nie takie świeże bo sprzed 3 tygodni, po prostu zapomniałem wstawić (jak coś teraz nie mają etykiet, zdjęcie też z przed 3 tygodni)

Jesteśmy tak blisko, a jednak daleko
Piszemy do siebie, a w lodówce jest mleko

Morden

Wpadł konwerter Digital AV -> HDMI od Bitfunx. Co tu dużo gadać. Działa jak należy. Cyfrowy sygnał konwertowany jest na HDMI, a wszystko napędzane jest najnowszą wersją GCVideo. Rozwiązanie nie różni się w żaden sposób możliwościami od wewnętrznych modyfikacji HDMI, które używają tego samego softu.

Mamy (beznadziejną) opcję scanlines, mamy line doubling dla 240p, 288p, 480i, i 576i, ale ponieważ nie jest to wysokiej jakości scaler, dyblowanie 480i i 576i można sobie darować z uwagi na przeplot z którym takie tanie urządzenie średnio sobie radzi.

Jeśłi ktoś kiedykolwiek rozważał zakup Carby lub podobnego urządzenia, bierzcie Bitfunx. To dokładnie to samo za o wiele mniejszą kasę. I tym sposobem zbudowałem ostateczną formę kostki. GCLoader zamiast napędu, FlipperMCE czyli nieskończona karta pamięci, bezprzewodowy kontroler i czysty cyfrowy obraz. Lepiej być nie może jeśli gramy na oryginalnym sprzęcie.
Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu