Nasze najnowsze zdobycze

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 29, 2014, 17:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

12step

Trochę taki samograj ten Diablo. Kupiłem sobie na działkę ;d

Były jakieś gry w MM na promocji? Pamiętam, że Splatoon 2 bywał po 159 o ile to cię interesuje?
ore ore szabadabada amore

CyborgDE

Diablo na Switcha to złoto. Jak miałem jeszcze Switcha bo była to w sumie jedyna gra jaką odpalałem na serio długie godziny. Szczególnie sterowanie bardzo podeszło mi do gustu. Gdybym miał znaleźć jeden powód dla którego mógłbym żałować sprzedania Switcha, to właśnie Diablo III. Niby mogę sobie pograć na PC, ale na Switchu z jakiegoś powodu grało mi się najprzyjemniej.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Quake96

Cytat: 12step w Marzec 02, 2024, 22:48Były jakieś gry w MM na promocji? Pamiętam, że Splatoon 2 bywał po 159 o ile to cię interesuje?

W sumie nie przeglądałem dokładnie co tam jest, bo szedłem typowo po Diablo, ale było dosyć sporo gierek w podobnych cenach :D

Cytat: CyborgDE w Marzec 02, 2024, 23:08Diablo na Switcha to złoto.

No właśnie też tak uważam. Switch póki co nie robi u mnie wielkiej kariery, ale takie Diablo czy Gothic to świetny pomysł na przenośne granie. Diablo III znam już ze stacjonarnych konsol, więc fajnie mieć je teraz w kieszeni 8)

Rocho

Ostatnie nagrania naszego forumowego guru handlu wybrałem się na lokalną giełdę i nawet coś kupiłem. Sympatyczny dziadek kusił gratisami przy wielosztukach ale i tak za dużo badziewia nabrałem by brać więcej. 9 zł za sztukę czyli przepłaciłem ale zadowolony i tak jestem. Komplety po angielsku.

Za piątka wpadł jeszcze taki rozdzielacz AV. Brudny ale skusiła mnie solidna metalowa obudowa.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

hankie

@Rocho
może odkryłeś jedne z ostatnich jam tanich staroci. Może nie sztosy, ikony - ale z chęcią się spojrzy, pogra, nawet podmieni  pudełka. Dobrze, że są poszukiwacze - bo niedługo serio ludzie będą wywalać trwale takie rzeczy. A potem sie okaże, że np masz2 crapy, których na świecie zostało 7 sztuk ;)

Sam nigdy nie wyrzucałem nawet kiblowych gier - jak był komplet, płytka latała - to choćby do sprzedawanego komplety moich przeszłych dubli konsolowych dorzucałem. Jeśli płytka zaorana, albo papierologia ze śladami kupy/pleśni - to np pudełko było dobre do podmianki. I tak się toczy los grzebacza. Nie wyrzucajmy pochopnie gierek!

Daj znak jak sprawuje się switch, bo widzę po part numberze, że dostępny:
https://pl.aliexpress.com/item/1005001317721040.html?gatewayAdapt=glo2pol

Rocho

@hankie no wiadomo. Część z tych pozycji i tak chciałem spróbować i mieć na półce. A reszta póki co mam gdzie składować i jeść nie woła.

Co do switcha AV to no działa. Obraz taki sam jak na Hammie od @bodzia nic nie szumi i nie widziałem zakłóceń gdy podłączone są dwa urządzenia.  Jest mały i ciężki zarazem co mi się podoba będzie idealny pod mniejszy TV gdzie pewnie przeniesie się część najstarszych sprzętów.

Ciekawe czy ten z Ali to taki sam czy tylko wygląda bo z chińczykami to nigdy nie wiadomo.

Janusz

Wieki nic nie wrzucałem w temacie zakupowym, więc pora wrzucić kilka świeżych nabytków oraz inne z tego roku.

Postanowiłem wreszcie zaznajomić się z Call of Duty na PS2. Jako fan MOHa i potem CoD na PC zobaczymy czy było warto się wykosztować na takie wydanie. Niby zwykła obwoluta, ale zawsze coś innego, choć minus taki, że muszę płytę "dwójki" dokupić gdzieś luzem bo tutaj brakuje.

Przy okazji wpadła inna trylogia i tę to pewnie ogram dopiero na emeryturze bo jakoś wielkim fanem skradanek nigdy nie byłem.

No i wreszcie pozostałe łowy. Kurde, tak teraz patrzę, że jeszcze jakiś tytuł z PSX i Vity i byłby pełen rozstrzał :)

Że zacytuję klasyka "PS for the win" czy jakoś tak :D

Rocho

Fajne te trójpaki ale na półkę bo do grania to nie 😉

LittleSerpent

...aby bawić się na całego!

Mali ambasadorzy plastikowego piękna prosto od zaprzyjaźnionych ze Strefą sprzedawców w osobach Yukidesana oraz Japońca. Dwa tytuły na SMD/Genesis to raczej wyjątki w mojej kolekcji, bo od jakiegoś czasu wszystko co oryginalne wymieniam na repro z Chin. Jednakże wersje gierek z USA w bardzo artakcyjnych cenach kusiły, kusiły, aż się zdecydowałem. To w ogóle moje premierowe nabytki w przypadku sprzedawcy z Sosnowca. Zwlekałem z nimi około 10-11 lat, ale w końcu się odważyłem. Fantasia rzekomo słaba ale mam sentyment z czasów szkuta i podejmę to ryzyko. Primal w fajnym, nietypowym dla SMD/Genesis kartonie, chociaż jak to z reguły bywa - solidnie nadwątlonym przez czas.

Japoniec z kolei dostarczył japońską wersję chyba pierwszej części Point Blank. To pierwszy tytuł na PS1, na którym przetestuję strzelanie do tv. Wcześniej korzystałem z niego między innymi w Vampire Night na PS2, ale w przypadku Pierwszej Plejki chciałem liznąć coś lżejszego klimatycznie. Po pierwszych testach stwierdzam, że mocno pode mnie.

Dzięki za gierki i serdecznie polecam zakupy u obu zajawkowiczów/sprzedawców. Pozdro.

Kirby

A oto mój nowy nabytek. Gra na GameBoy.
Trochę już sobie pograłem. Póki co dotarłem do 10 poziomu. Gierka jest przyjemna.
Rzekomo 2 i 3 część są najlepsze z serii. Rozwinęły koncepcję pierwowzoru, urozmaiciły nieco rozgrywkę.
Natomiast 4 podobno jest mocno przesadzona i bywa frustrująca. Jak czytałem przejście niejednej planszy zajmuje nawet i ponad 10 minut, przy czym można zginąć otwierając skrzynię losującą "skuchę". Tak więc wybrałem 3 i możliwe, że w przyszłości sięgnę po 1-2.

Janusz

Może nie w temacie gier, ale za dzieciaka cholernie chciałem obejrzeć Fantasię i jakoś mi nie było dane. Fanem Myszki Miki nie byłem nigdy, zawsze wolałem Kaczora Donalda, ale ten koncept graficzny z Myszką w czapce czarnoksiężnika mi się zawsze podobał. Swoją drogą ta bajka dość szybko została poddana korekcie kulturowej, co obecnie jest już standardem.

https://www.youtube.com/shorts/sA3GS_QuokY?feature=share

Co do Crazy Castle to wygląda to całkiem ładnie, jak na GBC @Kirby. Te gry z uniwersum Looney Tunes miały szczęście do fajnych gierek w erze 2D czy to na GB, czy na NES. Potem jakoś już nie było tak dobrze, poza świetnym Sheep Dog 'n Wolf oczywiście.

alf

Cytat: Janusz w Marzec 08, 2024, 16:07
Potem jakoś już nie było tak dobrze, poza świetnym Sheep Dog 'n Wolf oczywiście.

Bugs Bunny Lost in Time
Bugs Bunny & Taz: Time Busters

Janusz

No tak, choć tym bym dał takie 7/10, choć nie miałem okazji ograć do końca. Niemniej faktycznie, jeszcze PSXa by można pod to podpiąć. Zresztą na nim też gry Disneya trzymały poziom.

12step

Miałem Bugs Bunny in Crazy Castle na Pegazusie, jak byłem mały, ale nie przepadałem za tą gra.
ore ore szabadabada amore

alf

Cytat: 12step w Marzec 08, 2024, 17:01
Miałem Bugs Bunny in Crazy Castle na Pegazusie, jak byłem mały, ale nie przepadałem za tą gra.

How dare you.

Crazy Castle to top gra logiczno zrecznosciowa od Kemco. Najmilsza gra z ery pegasus jaką wspominam - dało radę ją przejść bez wiekszego stresu i dobrze sie bawić.