Aktualności

Nasze najnowsze zdobycze

Janusz · 2109524

Offline Rocho

Odpowiedź #13890 dnia: Listopada 06, 2025, 11:40:17
Akurat obie gry w wersji remasterowanej zyskują może i klatek ale też tracą sporo jeśli chodzi o wizualia. Brak blooma i trochę inne kolorki mocno zmieniają wizualny odbiór całości.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline 12step

Odpowiedź #13891 dnia: Listopada 06, 2025, 11:46:17
Miałem na myśli ten remake (?) na PS4, bo po drodze obie wyszły na PS3 czy coś takiego. Jak próbowałem grać w ICO na PS2, to wyglądało jakbym ekran wysmarował wazeliną, ale na RP3+ z chyba widescreen patch i na małym ekranie wyglądało dobrze.

ore ore szabadabada amore

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 91
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #13892 dnia: Listopada 07, 2025, 20:22:22

U mnie święta przyszły w Listopadzie 8)

Coś mnie ostatnio ruszyło i odpaliłem Allegro. Zobaczyłem i od razu się zakochałem :D

Piękne PS2 FAT SCPH-55000 GT i to w pudle! :D Nie było tanie, bo za dobre rzeczy trzeba zapłacić, zwłaszcza jak kupuje się jak frajer na Allegroszu zamiast szukać bezpośrednio u pana Japończyka. No, ale o pieniądzach dżentelmeni nie rozmawiają, więc skupmy się na tym co widać na zdjęciu ;)

Ogólnie zestaw trochę nie spełnił moich oczekiwań, no niestety :/ Znaczy jestem finalnie zadowolony, ale próbuję wywalczyć od sprzedającego rekompensatę finansową, bo opis aukcji trochę rozminął się z rzeczywistością. Nie są to jakieś rażące mnie różnice, ale jestem pewien, że jakby kupił to ktoś bardziej wyczulony i "szczegółowy" w swoim zbieractwie to byłby przynajmniej "niezadowolony". Ja po namyśle stwierdziłem, że jak już ją mam to zostanie, ale mimo to zgłosiłem reklamację i jak pisałem, oczekuję rekompensaty.

Odpowiem też na niezadane pytania. Tak, to wersja NTSC-J, więc nie dość że działa na 110v to jeszcze czyta tylko gry z tamtego regionu, bo nikt jej nigdy nawet nie otworzył. Na problem napięcia chwilowo poradziłem sobie konwerterem, ale docelowo myślę wsadzić do środka europejski zasilacz, bo te zabawy ze zmianą napięcia jakoś nie budzą mojego zaufania.

A co do gier to powiem tylko tyle, że nie otwierając konsoli poradziłem już sobie i z tym. Tekken 5 w PALu z oryginalnej płytki działa aż miło!

Offline 12step

Odpowiedź #13893 dnia: Listopada 07, 2025, 20:25:00
ile dałeś

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #13894 dnia: Listopada 07, 2025, 20:26:32
Ja wiem, że niektórzy tutaj mogą mieć o mnie nienajlepszą opinię, ale jak mówiłem:

Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają

I na razie wolę zostawić to dla siebie żeby się całkiem nie skompromitować 8)

Offline LittleSerpent

Odpowiedź #13895 dnia: Listopada 07, 2025, 20:38:08
A jak coś odda to się przyznasz? Kaman, raz się żyje, bro. Nie zawsze mamy dobry dzień.

Zasilacz w PS2 wymienia się tak łatwo jak w PS1?

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 9
Odpowiedź #13896 dnia: Listopada 07, 2025, 20:43:23
Mnie bardziej ciekawi, co okazało się niezgodne z opisem? Czy o tym też dżentelmeni nie rozmawiają? :-)

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
  • SCEE™
Odpowiedź #13897 dnia: Listopada 07, 2025, 20:57:24
A jak coś odda to się przyznasz? Kaman, raz się żyje, bro. Nie zawsze mamy dobry dzień.

Zasilacz w PS2 wymienia się tak łatwo jak w PS1?

Znaczy ja uważam mimo wszystko że dzień zakończył się dobrze, bo konsola finalnie działa i mimo wszystko mi się podoba. Cena aż tak nie boli jak człowiek przestaje się przejmować ile wydaje na przyjemności, póki go na nie stać :) Powiem tylko, że na Allegro o dziwo są jeszcze ze dwie takie dostępne, stety/niestety też od tego sprzedawcy.

Zasilacz generalnie wymienia się podobnie jak w PS1. Nie jestem tylko pewny czy seria 5xxxx ma taki sam jak późniejsze 3xxxx, bo taki zasilacz gdzieś mi się chyba poniewiera. Jak nie, to zamienię miejscami z którejś mojej 3xxxx z półki i tyle :P

Mnie bardziej ciekawi, co okazało się niezgodne z opisem? Czy o tym też dżentelmeni nie rozmawiają? :-)

Już nie chciałem pisać litanii jak na Instagramie, ale pokrótce powiem tylko, że pudełko ładne, ale nie od tego egzemplarza (a było napisane że od niego). Konsola i pudełko na pewno te same co na aukcji więc błąd nie wchodzi w grę, a raczej niedopatrzenie albo celowe działanie sprzedawcy. Trochę się na początku wpieniłem, ale jak sobie uświadomiłem że to i tak dla mnie a samo pudełko ogólnie naprawdę dobrze zachowane to mogę jakoś to znieść i tyle. Oprócz tego stan wizualny minimalnie odbiega od zdjęć, ale tu mam wrażenie, że zadziałała magia oświetlenia i odpowiednich kadrów ;) Nadal, konsola nie wygląda źle, a o stanie pada zostałem akurat poinformowany i go zaakceptowałem.

A wisienką na torcie jest fuckup w postaci skserowanej instrukcji obsługi >:D

To wszystko tak naprawdę detale, ale z ceną powinna iść jakość i rzetelność. Dlatego mówię, jestem za tym żeby zostawić konsolę bo i tak mi odpowiada, ale dobrze by było jakby gość oddał trochę kasy za te niezgodności z opisem i zdjęciami.

Offline 12step

Odpowiedź #13898 dnia: Listopada 07, 2025, 21:22:48
Miałem kiedyś że sklep na allegro wysłał mi sprzęt po zwrocie który był opisany jako nowy i jak im napisałem to nawet o nic nie pytali, tylko przeprosili i oddali część kasy. No ale to wystawca prywatny i sprzęt używany.

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
  • SCEE™
Odpowiedź #13899 dnia: Listopada 12, 2025, 21:07:45
Akcja z zakupem na Allegro skończyła się ugodą i zwrotem części wydanej kasy, więc teraz mogę już z czystym sumieniem powiedzieć, że finalnie konsola wyniosła mnie okrągły 1000zł. Dużo? Mało? Średnio? Nie mi oceniać bo o ile czasem wypływają te konsole na sprzedaż w różnych cenach, tak na ten moment cena wydaje mi się jak najbardziej atrakcyjna.

No, ale skoro to wątek zakupowy to nie wypada pisać i nie pochwalić się kolejnym zakupem 8)

Co prawda mam już Xboxa One i w sumie do tej pory jeden był dla mnie wystarczający, no ale ten ma pudełko :P Może nie najpiękniejsze pudełko, ale całkiem przyzwoicie zachowane i w komplecie z papierkami, kabelkami i tak dalej. Brakowało tylko pada w zestawie, ale za to do kompletu dostałem widoczne LEGO Hobbit i ten dziwny pakiet z grą "Starlink" o której nie mam zielonego pojęcia i wiem tylko tyle, że CeX sprzedaje to po 20zł, więc nawet nie opłaca mi się tego pogonić dalej. Jak już za 100 lat zaktualizuję i zresetuję konsolę to może sprawdzę o co z tym kaman bo ten dziwny "stateczek" to nie tylko fikuśny kawał plastiku nakładany na pada, ale także podłączany do niego w jakimś celu.

PS: RDR2 to odrębny zakup. Miejsce pochodzenia i cena widoczne na zdjęciu ;)

Offline SCPH-1002

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 6
Odpowiedź #13900 dnia: Listopada 14, 2025, 20:05:08
Jak by co to mam pudełko do xbox one, w którym dostałem mojego 360 :)

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
  • SCEE™
Odpowiedź #13901 dnia: Listopada 26, 2025, 19:51:57
Ale tu ostatnio posucha, ło matko. Pewnie w święta się zlecicie 8)

A ja wjeżdżam na GRUBO :D

Tym razem to nie mój zakup, a prezent od żony :) Okazja nie byle jaka, bo małymi krokami zbliżają się moje... 30ste urodziny :P Co prawda przypada to dosłownie chwilkę po nowym roku, ale moja żona też jest niecierpliwa i nie byłaby w stanie tyle czasu tego kisić :D Poza tym urodziny wypadają mi w zasadzie pod koniec tego całego "świąteczno-noworocznego" okresu urlopowego, więc nie zdążyłbym się nim nacieszyć wtedy, gdy będę miał na to najwięcej czasu. Jasne, ktoś powie że z takim prezentem powinno się poczekać do urodzin, ale ja tam jestem zdania, że skoro można kogoś uszczęśliwić tu i teraz to dlaczego nie? ;)

No a tak słowem więcej o samym prezencie... Moja pani wie doskonale, że mam tzw. "pierdolca" na punkcie growych pudełek. Wiedziała też, że od dawna po cichu śliniłem się na zakup NESa, bo zawsze chciałem poznać tego "oryginalnego pegazusa" osobiście. Połączyła więc kropki i tak długo szukała aż znalazła po prostu najlepszy zestaw pod słońcem.

Nie dość, że jest to chyba jeden z najbardziej wypasionych, fabrycznych zestawów NESa to jeszcze jest w nim absolutnie wszystko. Są pady, pistolet, gra w oryginalnej obwolucie, okablowanie a nawet komplet oryginalnych papierów! W kwestii stanu można śmiało powiedzieć, że jak na sprzęt starszy nawet ode mnie to jest rewelacja! Pady wyglądają i działają rewelacyjnie, zapper klika jakby był niemalże nieużywany, a cieszą mnie nawet takie smaczki jak ta tekturowa obwolutka na kartridż z grą :D

Jako maniak nie tylko konsol i gier samych w sobie, ale i oryginalnych kompletów jestem nie tylko usatysfakcjonowany, ale i wręcz zachwycony! :D

PS: Dostałem nawet małego CRTka do pogrania w kaczki. Żona sprytnie wyciągnęła gdzieś ode mnie informację, że zapper nie zadziała na LCDku :)

Offline 12step

Odpowiedź #13902 dnia: Listopada 26, 2025, 20:03:11
Eeee nie ma robota i Power Glove...

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #13903 dnia: Listopada 26, 2025, 20:34:45
Jeśli kiedykolwiek spojrzysz na inną kobietę, to pamiętaj, że masz od nas tu na forum zbiorowy wpierdol, bo trafił Ci się prawdziwy skarb ;)
Prezent wspaniały i witam (wkrótce) w gronie 30-latków, kiedy kolana tracą określenie lewe-prawe, a nabierają imion: to dobre i to bolące

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 9
Odpowiedź #13904 dnia: Listopada 26, 2025, 21:31:57
@Quake96 Gratuluję - i prezentu, i małżonki ;-) Jako posiadacz oficjalnych lightgunów do Saturna i Dreamcasta powiem ci jedno: dostałeś najlepszy lightgun jakikolwiek powstał. Bardzo lekki, przez co nie męczy i można grać na nim naprawdę długo. Przy wynalazkach Segi niestety ręce zaczynają opadać - dosłownie - po niecałych 10 minutach gry. No i strzelanie do kaczek, pomimo swej pozornej prostoty, po prostu wciąga. Jak tylko trafiam na NESa z Duck Huntem na jakiejś imprezie, to przepadam na co najmniej 20 minut.

SMF spam blocked by CleanTalk