Moje PSX-owe graty

Zaczęty przez SCPH-1002, Czerwiec 30, 2020, 09:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

SCPH-1002

Cześć i czołem, przedstawiam wam moje PSX-owe graty wyciągnięte z czeluści garażu  :D

Jest to zestaw z grą Tekken 2 kupiony w Niemczech za ~450 marek niemieckich z drugim joypadem za ~50 marek niemieckich, który dostałem na gwiazdkę w 1996 roku (nie był to '98 jak pisałem w innym wątku!). Płyta demo1 była w białej papierowej kopercie.

Konsola SCPH-1002 made In Japan
Karta pamięci SCPH-1020 made in Japan
Kontroler SCPH-1080 made In Japan
(były dwa kontrolery, ale jeden został zniszczony przez kumpla o pseudonimie ,,Siekiera", gdy grał w Boost-a-Groove-2  >:D taka dygresja)

Nie mam niestety już pudełka, ale i tak było popisane flamastrem po niemiecku z dedykacją, że niby używane, żeby nie płacić cła na granicy.
Instrukcje też przepadły.
Potem dokupiłem Soul Blade.
Ktoś kiedyś zostawił u mnie DualShocka, którego teraz będę naprawiać.
Kontroler analogowy SCPH-1200 made In China [M] chwilowo bezprzewodowy  :D
Znalazłem jeszcze kilka gier luzem, ale niestety oprócz pierwszej płyty Driver 2 stan nie nadający się do użytku, Shame On Me  :(

Wygrzebałem Oficjalne PlayStation Magazyny i okazało się dziadostwo straszne, kumple z osiedla pożyczyli i nie oddali, a płytek demo nie znalazłem ani jednej, nad czym ubolewam, bo jeszcze teraz sobie przypominam, jakie gry na której były.
Tutaj informacja dla Bodzia odnośnie tych magazynów, numer 1 polskiego magazynu ze srebrną płytką demo nr 15 UK był już w sprzedaży na przełomie października/listopada '96, a numer 2 od tej pory już z czarną płytką demo w grudniu '96, co zresztą jest w nim na 3 stronie napisane. W roczniku '97 były jeszcze numery do 9 włącznie, które wychodziły nieregularnie. Numer 3 faktycznie wyszedł w marcu '97.

Znalazłem też PlayStation Magazin UK no.34 z July 1998, który miał ponad 150 stron i jeszcze pachnie angielską farbą.
Kupiłem go, bo się nie mogłem doczekać na polski numer, który okazał się dla mnie rozczarowaniem, miał prawie 2 razy mniej stron!
Znalazłem jeszcze PSX extreme nr 93 z maja 2005 roku, nie pamiętam do czego mi był potrzebny, ale ma jeszcze nieruszony plakat z Tekkenem 5 i Snakem z Metal Gear Solid.

Muszę przyznać, że to grzebanie w kartonach wprawiło mnie w naprawdę nostalgiczny nastrój  O:-)
Kiedyś to kurde było!
To tyle, teraz chcę ogarnąć Dual Shocka i kabel RGB, mam jeszcze parę gierek na oku, ale bez ciśnień, na razie ogrywam kinecta z dzieciakami.
Pozdro 1002!  :)

hankie

Fajne gierki na początek, można z kumplem pograć :) Zazdroszczę ludziom jak mają sprzęty z dzieciństwa/małoletności jeszcze. Wtedy nostalgia jest namacalna.

Udanego rozrostu życzę!
PS Muszę zapytać - ma czipka?

SCPH-1002

Cytat: hankie w Czerwiec 30, 2020, 11:40PS Muszę zapytać - ma czipka?

Nie, nie ma, nigdy nic w niej nie było grzebane  :)

SCPH-1002

Za kwotę mniejszą niż jest wart bilet do kina w mieście mniejszym od Warszawy kupiłem dualshocka z bonusowym adapterem USB  :D
Teraz możemy grać na 2 playerów.

alf

Fajny wpis, aż czuję się tę nostalgię. Konsola przetrwała przez te wszystkie lata i działa - to najważniejsze  C:-) wartość sentymentalna większa niż rzeczywista. Nigdy jej nie sprzedawaj  8)

SCPH-1002

Wpadłem ostatnio do starego kumpla i zaczęliśmy gadać o PSX.
Okazało się niestety, że podczas remontu domu bez sentymentu oddał na elektrozłom stare kompy i konsole  >:D
Przykro mi się zrobiło, że po prostu to wyrzucił, ale rok temu dzwonił do mnie i zapraszał, żebym sobie wybrał co chcę, więc pozostało mi pluć sobie w brodę  :-\
Aaaale zajrzeliśmy do kartonów i dostałem w prezencie taki oto set:

Arcade pak raczej nie zagrzeje u mnie długo miejsca, bo poza portem Rampage na 3 playerów nie ma tam dla mnie nic atrakcyjnego.
Może komuś do kolekcji będzie brakować.
Z ciekawości porozkładałem pudełka i okazało się, że w pudełku z Tekkenem 2 jest ukryta druga płyta z demo Point Blank nigdy nie wyjmowana, bez jednej ryski  ;D
Do kompletu wziąłem Tekkena pierwszego od kolegi z forum i będę jedynym gościem na osiedlu z trylogią  :D
Tak sobie myślę, że kiedyś to by było +100 do szacunu  :))

hankie

Przekazanie klamotów w geście przyjaźni zawsze na plus! :) Mój kumpel w zamian, że coś mu w kompie zrobiłem, albo coś odświeżyłem - po przeglądzie garażu zawsze dawał mi jakąś siatkę z 'czymś'. Wiedział, że klamot będzie objęty z troską.