Pytacie mnieczęsto w mailach, czy mam coś jeszcze. Otoż mam, ale niewiele. Będę wrzucał w urlopowe dni, więc przestańcie bombardować mi skrzynkę. Dzisiaj idzie moja półka gier z
Segi Saturn.
Do tego, co ponizej, mam jeszcze
Lost Vikings 2 i
Shinobi X, z instrukcjami, ale niestety bez pudełek (z chęcią przygarnę, jak ktos ma na wydanie). Saturna wyhamowałem już dawno temu do zera, czasem ze 2 sztuki na rok wpadną. Do pełni szczęscia brakuje mi 3 tytułów (Whizz, Frankenstein i Guardian Heroes), kiedyś mam nadzieję, że je posiądę i zamknę Saturnowe wieko na kłódkę... no może jeszcze Deed Fear, jak będzie przypływ chęci...
Okładki mam w stanie różnym, za to jest trochę mięty (głównie pudełka z obwolutą i 'wyjmowalnymi' okładkami). Generalnie fajne stany płyt. Miałem kiedyś większy zbiór, sporo gunów, bijatyk, dziwolągów typu 'Z' itp, ale tak jak większość kolekcji, zostało to poddane solidnej destylacji. Wszystko to wersje angielskie, Myst, Slam n jam oraz Dark Savior nie mają jeszcze instrukcji.
Poniżej, jak zawsze krótkie uzasadnienie, czemu to zostało.
Bug! - urocza pikseloza i ciekawy świat robali do tego Saturnowskie 3D w 2D
Baku Baku - świetna logiczna gierka na multi z bratem w przerwach od Super Puzzle Fighter
Mystaria - wpadła przy okazji zestawu, jedyny kandydat do wylecenia kiedyś do kogoś, kto to bardziej doceni
Casper - grałem na PS1 i lubiłem ten film
Doom - kiedyś zbierałem różne wydania Doomów
Hexen - i Hexenów
Quake - top 3 zazdro z czasów, gdy wybrałem PSXa zamiast Satka
Myst - tanio wpadł, a wzdychałem do wersji PCtowej za czasów 386, niestety ma przedartą trochę okładkę
Crypt Killer - super pikselowy celowniczek
House of the dead - kultowa część, dużo w to grywałem swojego czasu
Hulk - szajs, ale też był tanio + mam słabość do kwadracików i 3D w 2D
Crow - sama okładka i instrukcja, wrzuciłem bo robiłem zdjęcia 4kami
Street Fighter the Movie - super sztroc oparty na prze-kultowym filmie
Golden Axe the Duel - młucę to w multi, jak przychodzi ktoś kumaty (1 raz w roku), naprawdę ciekawa gra w serii Golden Axe
Battle Monsters - (jedna z tych sztuk to sama okładaka z instrukcją) - wykręcona jak chiński pierożek bijatyka, obczajcie sobie, jak wyglądają plastusiowe postacie z tej gry (bliźniaki,
gostek z obciętą głową przy jajach, meduza, frankensztajn)
WWF Wrestlemania - świetna biajtyka, ciurlałem w to całymi dniami
WWF in your House - już nie tak dobra jak jedynka, ale zawsze to coś
Ultimate MK3 - wyjątkowo mam dwie kopie, bo mają słabe okładki, ale dobre bebechy, do tego jedna z płyt jest troszkę pęknięta, stąd mam na zapas
Discworld - grałem na PS1, a tu było łatwiej zdobybć
Blazing Dragons - podobnie, jak Discworld
Torico - zaprawdę, nie wiedziałem, jaki to kozak, dopóki trochę nie poczytałem o tym hidden gemie
Blam! - tania byłą i podobała mi się jej reklama w starym PSM, gdzie synek szedł na żółwiu z kiełbasą na patyku
Spot goes to Hollywood - schludnie rysowana izometryczna platforma, lubię kapsla od czasów Amigi
Johnny Bazookatone - podobał mi się styl tej gry, render przypominał mi Donkey Kong Country, sama gra też dobra jest
Clockwork Knight 1 i 2 - częściowo zapomniana seria stylowych platform na Satka
Saturn Bomberman - najlepsze multi bombermana
Dark Saviour - sequel Landstalkera, którego pamiętam z Mega Drive, props za izo-2D
Story of Thor 2 - znowu sequel z SMD, tym razem pięknego Beyond Oasis + wyborne dwa wymiary w klimacie actionRPG
Swagman - miałem na PS1 bo podobał mi się styl, wpadło na Satka
Fighters Megamix - zostawiłem, bo jest dużo zawodników
Rayman - jedyna wersja, która mi została, na Jaguara za drogo, na PS1 miałem platynę
Sonic Jam - jedyny Sonic w true 3D na satka (Sonic World), warto zobaczyć, jak mogło to wyglądać
Sonic 3D - lubiłem werjsę na SMD, a tu taki, swoisty remaster jest
Manx TT - spoko ardace, ale wpadło po taniości i nie ma co tego dalej pchać, bo płyta słaba
Slam n Jam - ma klimat starych arcadówek
NBA Jam Tournament - grywam z kumplem, grałem dużo w barakowozie na arcade
Last Bronx - Saturnowy Soul Blade, przypadł mi bardziej do gustu niż Virtua Fighter
Panzer Dragony 1, 2 Saga - zadrościłem Saturnowcom do szpiku kości tych gier, jak w końcu je dosiadłem, okazało się, że moja zazdrość byłą jak najbardziej uzasadniona
Die Hard Arcade - super bitka, akurat wpadła niedawno od niezawodnego psmaniaca, miałem dwójkę na Dreamcasta, jedynka bardzo klimatyczna, króciutka, w sam raz na bezstresowne pykanie. Też miałem zazdro w czasach PSXa
Crusader No Remorse - możliwe, że da się zauważyć, że mam słabość do staroszkolnego rzutu izometrycznego