Aktualności

[makumator] Trudne sprawy

makumator · 20580

Offline gumislav

Odpowiedź #15 dnia: Listopada 24, 2016, 21:00:34
Gumisłav niechcący mi dorzucił do paczki i tak mu się zostało.
Pewnie mu się z Manhunt pomyliło, okładka podobna i tak wpadło :)

Maku, Maku, ty łajdaku. Co mi tu opinię rzetelnego wysyłkowca psujesz?  ;)
Chłop się wstydzi przyznać jak mnie męczył o ten zacny tytuł  8)

Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

Offline SALADYN

Odpowiedź #16 dnia: Listopada 24, 2016, 21:26:43
Na PS2 też wg mnie jest ok,  ale ja mało od goer wymagam,  mogę być nieobiektywny. Mam wersję na Wii w drodze,  więc się wypowiem konkretnie. MS zawsze mulił,  przy dużej ilości eksplodujących korpusów.
Racja, Metal Slugi nawet na automatach potrafiły zgubić worek klatek i tak też zostały przeniesione do zbiorczego wydania. Jak napisano wyżej, Arcade Perfect ale sama gra technicznie niestety nigdy nie była dopracowana. Antologia jest więc warta tych pieniędzy którą sobie sprzedawcy życzą bo lepszych wersji póki co nie ma (muszę kiedyś cyfrówki z PSN obadać) a to nadal kawał genialnego szutera.

Offline Gregulec

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
  • PSN ID: Gregulec
Odpowiedź #17 dnia: Listopada 25, 2016, 08:33:14
Zauważyłem nawet kilka pozycji ze stajni NINTENDO. Gdyby mi się dziecko nie urodziło to pewnie bym sobie kupił też tą zabawkę bo strasznie napaliłem się na XENOBLADE. Story i gameplay przypadł mi do gustu i jeśli graliście w to chętnie wysłucham waszych własnych opinii bo święta już blisko i kto wie... :)

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #18 dnia: Listopada 25, 2016, 08:51:27
Zauważyłem nawet kilka pozycji ze stajni NINTENDO. Gdyby mi się dziecko nie urodziło to pewnie bym sobie kupił też tą zabawkę bo strasznie napaliłem się na XENOBLADE. Story i gameplay przypadł mi do gustu i jeśli graliście w to chętnie wysłucham waszych własnych opinii bo święta już blisko i kto wie... :)

Jak masz małe dziecko w wieku do lat 2-3 to z Nintendo polecam na początek 3DSa XL i Xenoblade Chronicles na niego właśnie. Będziesz mógł grać przy potomku, jak śpi, wskoczyć na chwilę przed snem po męczącym wychowaniem go/jej dniu. Wygodne, przenośne granie na zawołanie w każdym miejscu. Potem, jak już podrośnie do wieku 4+, kup tanioszkę Wii i grajcie razem w masę pięknych produkcji.

Piszę z autopsji - mam dwójkę takich małych stworków.

Offline Gregulec

• Szeregowy
  • *
  • PSN ID: Gregulec
Odpowiedź #19 dnia: Listopada 25, 2016, 10:33:01
Młody ma 2 latka lada chwila i na granie za bardzo nie ma czasu bo jak nie praca to się człowiek z nim bawi. Ale temat do przekalkulowania. Podziękował :)

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 29, 2016, 22:41:12
<... >
« Ostatnia zmiana: Października 28, 2018, 10:36:03 wysłana przez makumator »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 29, 2016, 23:16:49
Ile takie cudeńko jak Ikaruga kosztuje na Gacka? Łupy konkretne choć część tytułów mi niewiele mówi ;)

Offline gumislav

Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 30, 2016, 06:19:56
Superanckie łupy!

Gry na Wii mają w sobie coś takiego, że ich wydania zachęcają mnie do gry, choćbym nie znał żadnego tytułu. Sporo wieje na kilometr przaśnym platformówkowym klimatem Nintendo. Zainteresowałeś mnie tym strażakiem na PS2. Fatal Frame'ów nie będę nawet komentował, bo wiadomo... ogień!

obczajcie: koleś urodzony w koparce niechętnie przejmuje budowlankę po zmarłym ojcu i szkolony przez dźwigowego dziada, uczy się tajników szarpania drążka

Za czytanie takich rzeczy mógłbym płacić. Przypomina mi się klimat CD-Action i OPSM końca lat 90-tych.

Lubię pobawić się klockami i jajami.

A znasz coś, gdzie można powywijać pałką?

Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 30, 2016, 10:04:51
@bodzio
Wysłałem to interesujące info na pw :D

@gumislav
Daj Pan pisiont groszy ;)
Strażak jest fajny, obczaj gameplay.
@pałka - poszukam w zbiorach, w międzyczasie zajmując się robieniem mitologicznych smutas lodów w temperaturze poniżej zera na N64.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 30, 2016, 11:15:36
@Maku,
powiem szczerze, tak jak przedmówca, że wiele tytułów nie znam. Ale wiem, że słyniesz też z prezentowania porządnych średniaków lub gier skazanych na kupę np przez wydawcę - a będących perełkami. Dlatego (tak jak w wątku ze spiną FFVII) napiszę, że aż gameplaye tych gier zalukam.
Nie wiedziałem nawet, że Mumia miała rysunkową wersję? Grałem za czasów PC tylko w filmową.
@Wii,
w sumie jakby nie patrzeć - dużo tytułów o dziwnych tytułach mogłoby spokojnie być na komórki :) Ale to jest magia Wii dla każuali i odkrywców (w ww aspekcie :) ).
@N64,
chcę już hamować z cartami, ale widzę że wciąż kąski zapodajesz :)
@GC,
Gacola masz, czy może Wiijacza wykorzystujesz do grania?

Niezłe zestawienie - multi-kulti :)

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 30, 2016, 14:35:53
wiem, że słyniesz też z prezentowania porządnych średniaków lub gier skazanych na kupę np przez wydawcę - a będących perełkami.
lol

Nie wiedziałem nawet, że Mumia miała rysunkową wersję? Grałem za czasów PC tylko w filmową.
Na PS2 masz 2x Filmowe wersje + spinoff Król Skorpion, do tego ta 1x animowana.

@N64,
chcę już hamować z cartami, ale widzę że wciąż kąski zapodajesz :)
Ee tam, hamować. Zawsze coś tam ciekawego się znajdzie :D

Gacola masz, czy może Wiijacza wykorzystujesz do grania?
Mam czarną kostkę oklejoną nalepkami z Wind Wakera, 1 pad i 2x memorka.

Offline SALADYN

Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 30, 2016, 15:13:15
Ooo, moje klimaty. Gry z kosza na które ludzie nawet nie spluną ale obecnie jedyne tytuły które można samemu odkryć. Widząc takie cuda na półce za parę złotych brałbym jak leci choć nad tytułami od Midas chwilę bym się zastanowił. Nie mniej, kiedyś to będą poszukiwane gry.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 30, 2016, 15:27:03
@Gumislav,
A znasz coś, gdzie można powywijać pałką?

Ja kojarzę, ale na GBA - Kuru Kuru Kururin - kolowa pałeczka, ale ma 2 końce :O Chyba nawet cały cykl był, ja tylko ten pierwszy na emu (sic!) ogrywałem, wciągnął bardziej niż myślałem :P

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
Odpowiedź #28 dnia: Lutego 28, 2017, 11:23:14
<... >
« Ostatnia zmiana: Października 28, 2018, 10:36:51 wysłana przez makumator »

Offline Sergio

• Starszy kapral
  • *
  • PSN ID: s4rgiothor
Odpowiedź #29 dnia: Marca 02, 2017, 23:09:42
Smieszna sprawa z tym NIER na Xbox 360 i PS3, sam tez mam wersje na Xbox 360 z powodu cen

SMF spam blocked by CleanTalk