Aktualności

[majzok] to-nie-muzeum

majzok · 4492

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 02, 2023, 07:37:10
Fajny przekrój gralni :) Też zwracam uwage na Altusy - chociaż na moje ucho grają mocno konturowo/rockowo, ale po prostu nie ma człowieka, który jakichś wspomnień z nimi nie ma. Na początku chciałem napisać, że ten XSX jest potężny na tle Altusa - a to niespodzianka :))

Co do TV - pamiętaj że na Strefie masz analityków z wiedzą, jak się dobrze gra na tym TV to serio by nie mieć nerwicy, bym nie drążył tematu :)) Osobiście w zakresie audio i wideo człowiek jest świadomy kompromisów/braków na moim podwórku - ale macham ręką - bo jak mi jest dobrze, to git, o to przecież chodzi ;) Mimo, że jak kilka razy widziałem stare konsolki na PVM to osłupiałem, ale po prostu nie tworzę sobie już w głowie kolejnego levelu do przeskoczenia.

No i fajnie mieć biurko operacyjne, bo sam korzystam ze stołu kuchennego, cały pierdolnik musze wyciągać i chować po zakończonych operacjach. A najbardziej analityczne i zimne światło w domu daje mi okap nad płyta kuchenną, dlatego często robie na tej płycie zdjęcia z działań xD Orajt, przyjemności i funu w budowaniu kolekcji życzę!

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 12
  • Ambroży Kleks Junior
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: CyborgDoge
Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 14, 2023, 12:22:40
Jako pierwsze chciałem tylko powiedzieć, że nazwa tematu zachęciła mnie do kliknięcia. Sam jestem zwolennikiem cieszenia się z kolekcji i korzystania z niej w pełni, aniżeli przesadnego dmuchania i chuchania.  ;D

Podoba mi się kącik z TV, szczególnie ta szafka, która formą i kolorem przypomina mi meble sprzed 15stu lat, pasuje idealnie do sprzętu.  ;D W odbiciu telewizora widzę worek do siedzenia. Jak Ci się sprawuje? Ja swój po bodajże roku eksmitowałem, bo poza tym że się trochę ubił, to jednak przy dłuższym posiedzeniu brakowało mi jakiegokolwiek stabilnego podparcia w odcinku lędźwiowym i czułem że leżę wygięty jak pałąk z kręgosłupem wygiętym w drugą stronę, także musiałem ciągle sobie pod plecy podkładać jakieś poduszki czy zwinięte koce. No i mój mimo tego, że był materiałowy, to słabo oddychał i plecy pociły się jak cholera, gdzie nawet na skórzanym fotelu biurowym nie mam z tym problemu.

Plakaty na ścianie klasa, chyba dałeś mi pomysł jak wykorzystać swoje zajechane płytki z grami, których żaden napęd ani polerka już nie przyjmie, ale przód dalej wygląda dobrze.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Offline majzok

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 5
Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 19, 2023, 13:58:57
Jako pierwsze chciałem tylko powiedzieć, że nazwa tematu zachęciła mnie do kliknięcia. Sam jestem zwolennikiem cieszenia się z kolekcji i korzystania z niej w pełni, aniżeli przesadnego dmuchania i chuchania.  ;D

Podoba mi się kącik z TV, szczególnie ta szafka, która formą i kolorem przypomina mi meble sprzed 15stu lat, pasuje idealnie do sprzętu.  ;D W odbiciu telewizora widzę worek do siedzenia. Jak Ci się sprawuje? Ja swój po bodajże roku eksmitowałem, bo poza tym że się trochę ubił, to jednak przy dłuższym posiedzeniu brakowało mi jakiegokolwiek stabilnego podparcia w odcinku lędźwiowym i czułem że leżę wygięty jak pałąk z kręgosłupem wygiętym w drugą stronę, także musiałem ciągle sobie pod plecy podkładać jakieś poduszki czy zwinięte koce. No i mój mimo tego, że był materiałowy, to słabo oddychał i plecy pociły się jak cholera, gdzie nawet na skórzanym fotelu biurowym nie mam z tym problemu.

Plakaty na ścianie klasa, chyba dałeś mi pomysł jak wykorzystać swoje zajechane płytki z grami, których żaden napęd ani polerka już nie przyjmie, ale przód dalej wygląda dobrze.
Ciesze się, że Ci się podoba!

Taki właśnie jest zamysł - wszystko do pomacania, do pogrania! Szafka fakt może mieć już z 15 lat albo lepiej, od nowości u mnie :D
Co do worka - sprawiał się dobrze, bo to taka "łezka" - można sobie całkiem nieźle uformować. Jednak jest nisko i czasem muszę dobrze pokombinować by jak się rozwalę była podpórka - chociaż u mniej najgorzej jest z szyją - po paru godzinach jak sobie dobrze nie wysiedzę, to boli. Dużo pomogło kupienie kilku kilo nowych kulek na allegro - stare się "wysiadują".

Plakaty polecam, na żywo jeszcze lepiej wyglądają - zwłaszcza do zajechanych płytek. Jak będziesz potrzebował podpowiedzi co i jak to pisz :)

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 19, 2023, 14:01:36
Pijacki zakup, ale jestem zadowolony
3xA, okładki stan idealny, instrukcja okładki gorzej, ale w środku spoko, płytka lekkie ryski, ale nie głębokie - wsio śmiga pierwsza klasa.
Szkoda, że już po świętach, ale na pewno będzie grane :D

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 19, 2023, 14:04:14
Zadziwiająco się przyjemnie grało u kumpla, chociaż ja sam grałem w Diablo na ekhem.. PSP. Pamiętam, jak Diablo 2 miało wychodzić, to mokrym snem Plejkarzy była koncepcja PSXowego portu, ale to bardzo szybko pamiętam wykluczono, co bym szkodziło to wydać nawet potem np na PS2 :> Ale Resurrected po latach na otarcie łez ;)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 19, 2023, 16:31:43
Też dobrze wspominam Diablo na PSX. Kto by pomyślał że się w to będzie całkiem dobrze grało bez myszki.

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 19, 2023, 19:51:48
Na dodatek na PSX można grać z kumplem na jednym ekranie!

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 86
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 19, 2023, 20:09:28
Powiedz jeszcze, że kupiłeś to za normalne pieniądze to chyba oszaleję. Marzy mi się ta gra, ale ceny nawet nie zwalają z nóg ale wy**** z kapci :/

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 19, 2023, 20:13:06
Powiedz jeszcze, że kupiłeś to za normalne pieniądze to chyba oszaleję. Marzy mi się ta gra, ale ceny nawet nie zwalają z nóg ale wy**** z kapci :/
Nie, za normalne nie. Zapłaciłem 470zł, stwierdziłem, że robię sobie prezent na nowy rok. Kiedyś brałem udział w licytacji wersji holenderskiej (gra była po angielsku) bez przedniej okładki i doszła ona do 380zł (odpadłem po drodze), to 3xA wydawało mi się całkiem nawet opcją za 470.

Online Rocho

Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 19, 2023, 20:16:03
Dobry deal.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #25 dnia: Marca 05, 2023, 19:59:47
Najnowsza zdobycz: B&O MX8000 w super stanie. Ale chyba teraz będzie trzeba na chwilę przystopować  :))

Offline animare

• Wsparcie
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 30
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #26 dnia: Marca 05, 2023, 21:06:33
To nie był ten z Rybnika ;)? Pamiętam jak trafiały się za 1/3 tej ceny ale człowiek był wtedy głupi. Osobiście zajechałeś po tego bydlaka? Gratulacje  :)

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #27 dnia: Marca 05, 2023, 21:09:11
Dokładnie ten - wczesniej zmieniłem auto i korciło mnie by pierwsza trasę nim zrobić, a jeszcze sprzedający zrobił dobra cenę ;)

Fakt, kiedyś to były dobre ceny, teraz ludzie potrafią sam pilot do niego za kilka stow wystawiać :P

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #28 dnia: Marca 06, 2023, 07:12:16
@majzok
ta cena wywoławcza nie była jakoś kosmiczna jak w naprawdę dobrym stanie, a tu jeszcze mówisz o negocjacji. Fajne pudło :O

Offline majzok

• Kapral
  • *
Odpowiedź #29 dnia: Lutego 25, 2025, 14:04:56
Powpadało sporo nowych rzeczy, to wypadało by zrobić aktualizację.

Dołożyłem nową szafkę i wpadło trochę zmian, aktualnie pokój wygląda tak:

Nie chwaliłem się chyba jeszcze, ale w końcu skończyłem mojego Rexa od Kotobukiya:

Wpadło też kilka PSOne, które sprawne, ale miały brzydkie obudowy, więc wleciały zamienniki z Ali, "transparent" - wyszły super moim zdaniem:

Mam jeszcze jedną, ale zastanawiam się czy zrobić "oczojebny" żółty, czy fioletowy :)

Dodatkowo wpadło wiele gier, z tych ciekawszych:

LoD bez okładek, ale się wydrukuje ;)

No i coś na co polowałem dłuuuugo, zestaw "Kompendium Playstation" + "Kompendium Horrory" - wiem, że kilku jeszcze brakuje, ale te miałem za małolata i najbardziej mi na nich zależało :)

SMF spam blocked by CleanTalk