[loompy100]Kolekcja sentymentalna

Zaczęty przez loompy100, Luty 11, 2016, 00:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

loompy100

Witajcie. Postanowiłem, że trzeba w końcu siąść i zebrać do kupy to co udało mi się zdobyć. Nie jest tego dużo, z racji tego, że niedawno zacząłem zabawę w zbieranie większej ilości gier. Kupuje głównie to w co grałem za dzieciaka, ale i chętnie poznaje nowe gry na Szaraka. Bo jak się dojrzeje do tego, że zarąbistość gry nie kryje się w jakości grafiki to człowiek lepiej się bawi przy grach retro niż tych współczesnych, ale bez zbędnego gadania.

Na pierwszy ogień idą konsole:

- Playstation SCPH-9002 i SCPH-5502 oba w bardzo dobrym stanie, szczególnie starszy model. Dwa pady, jeden analog, drugi zwykły i czerwona karta. Co do memorki to będę się musiał wyposażyć w dodatkowe sztuki.

- Playstation 2 Satin Silver z jednym padem i kartą pamięci w boxie, kupiony w dobrej cenie. Stan dość dobry, jedynie tacka do wymiany.

Teraz pora na gry. Zacznę od popierdółek i ciekawostek, poprzez ciekawsze tytuły, aż po ozdoby kolekcji :)

- Pierwsze i najważniejsze, bo od niego wszystko się zaczęło : Demo One

- A tutaj z braciszkami ;)

- Zestaw kilkudziesięciu demówek z Playstation Magazine, które udało mi się kupić za grosze

I to na razie tyle. Gdy przybędzie coś nowego, będę aktualizował temat :)
Pozdrawiam i w razie jakichś pytań chętnie odpowiem :)

Qdi

Na prawdę ładna kolekcja :) Jest kilka wisienek, których Tobie zazdroszczę.

SALADYN

Ten Tombi to prawdziwa perełka, zazdroszczę ale też gratuluje takiego okazu.

retron67

Świetna kolekcja,kilka rodzynów jest min Blazing Dragons

Janusz

Jest tego całkiem sporo :) Poza wiadomym moje oko przykuł Rollcage II. Szkoda, że bez instrukcji, ale w sumie od dawna szukam tej gry. Kurushi i Tombi! pięknie wieńczą całość.

loompy100

Bodzio, przyjrzyj się dokładnie, a zobaczysz coś dziwnego ;)  Otóż kupiłem samą płytkę za kilka zyli, a okładki dodrukowałem. Z daleka nieźle to wygląda, z bliska gorzej, ale w planach mam kupienie w dobrym stanie 1 i 2 bo to na prawdę superowe gry i troszkę niedoceniane moim zdaniem.

Janusz

A widzisz, myślałem że może od słońca wypłowiało. Na zdjęciu nie wygląda źle :)

AdrianKonin

Kurde masz grę którą chciałbym zdobyć i 1 demówke euro demo 28 i Toy Story 2 w które grałem na demówce poprzechodziłem ją nawet po kilka razy na dzień ;pp

loompy100

Ostatnio wpadło kilka gier na Ps2, to może wrzucę tutaj wszystko, co mam na ten czas :)