[Kubaaaa] Droga do odkupienia | Update 2022

Zaczęty przez Kubaaaa, Grudzień 10, 2017, 22:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

makumator

Droga do odkupienia zwykłego, szarego człowieka przez lata wyrzeczeń nawożona  jest łzami wysiłku i niepowodzeń. Tylko poprzez największe poświęcenie można odzyskać lub zdobyć to,  co dla nas najcenniejsze. Widzę po tytułach,  że z pewnością wiesz,  o czym piszę ;) są absolutnie nieprzypadkowe. Chirurgiczna precyzja przy killerach, brak padaki, ale i docenienie ulubionych serii oraz dobrych-tanich gier odpowiednim miejscem na półce. Oj, nie jest łatwo zdobyć takie zasoby. Spocone licytacje wieczorami,  natychmiastowe wyrzuty sumienia po impulsywnym kliknięciu w "Buy it Now", śmiettelna sraczka na widok licytacji instant-bonera kiedy w portfelu szaleje orgia ciem.
Nie wiem czy tak miałeś,  być może to tylko projekcja moich własnych emocji zainspirowana Twoimi fotkami.

Acha,  Nie zgadzam się że Blood will Tell jest tanie ostatnio widziałem w okolicach  200 zł, a jestem pewien że cena jeszcze pójdzie w górę. Choć oczywiście podlega to pod indywidualną definicję "drogiej" gry, gdzie u mnie jest to od 150 zł w górę.

Szczere brawa za najfajniejszy zbiór PS2, jaki widziałem w tym roku.

Kubaaaa

Cytat: makumator w Styczeń 11, 2018, 20:34
Droga do odkupienia zwykłego, szarego człowieka przez lata wyrzeczeń nawożona  jest łzami wysiłku i niepowodzeń. Tylko poprzez największe poświęcenie można odzyskać lub zdobyć to,  co dla nas najcenniejsze. Widzę po tytułach,  że z pewnością wiesz,  o czym piszę ;) są absolutnie nieprzypadkowe. Chirurgiczna precyzja przy killerach, brak padaki, ale i docenienie ulubionych serii oraz dobrych-tanich gier odpowiednim miejscem na półce. Oj, nie jest łatwo zdobyć takie zasoby. Spocone licytacje wieczorami,  natychmiastowe wyrzuty sumienia po impulsywnym kliknięciu w "Buy it Now", śmiettelna sraczka na widok licytacji instant-bonera kiedy w portfelu szaleje orgia ciem.
Nie wiem czy tak miałeś,  być może to tylko projekcja moich własnych emocji zainspirowana Twoimi fotkami.

Acha,  Nie zgadzam się że Blood will Tell jest tanie ostatnio widziałem w okolicach  200 zł, a jestem pewien że cena jeszcze pójdzie w górę. Choć oczywiście podlega to pod indywidualną definicję "drogiej" gry, gdzie u mnie jest to od 150 zł w górę.

Szczere brawa za najfajniejszy zbiór PS2, jaki widziałem w tym roku.

<3<3<3

Szczera prawda ! :D Wielkie dzięki ! Co do zbioru to w sobotę postaram się o update wszystkiego :)

Co do Blood Will Tell to widziałem i za 120 i za 200 i za 20 nawet ostatnio (ale ktoś mnie ubiegł :D)

makumator

Eee no za 20zł to już złoty strzał i bezsenna  noc.

Kubaaaa

Cytat: makumator w Styczeń 11, 2018, 20:50
Eee no za 20zł to już złoty strzał i bezsenna  noc.

Bywały już i lepsze okazje więc i pewnie jeszcze nie raz będą :) Biblioteka PS2 jest na szczęście obszerna.

Kubaaaa

Update w pierwszym poście :) Tym razem uzupełniłem stan gier na PS2, dodałem kolejną część gier na PS3, Steelbooki i kilka limitek :)

Hoipolloi

Zazdroszczę tytułów na PS2, a zwłaszcza Blood Will Tell, Metal Slug Anthology i Rule of Rose.. :) jest na czym oko zawiesić, fajnie widzieć, że na kilka platform budujesz swoją kolekcję. Tytuły na PS3 robią wrażenie. Fajnie widzieć pasjonatów. Wyselekcjonowana zacna kolekcja :)
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Angrama

Rzeczywiście bardzo fajna kolekcja PS2. O ile ta platforma to w moich oczacz czarna owca (zepsucie rynku przez postawienie na gry akcji i tylko akcji), to w tytuły zebrane przez Ciebie chętnie bym zagrał.

makumator

Cytat: Angrama w Styczeń 14, 2018, 11:13
PS2 to w moich oczacz czarna owca (zepsucie rynku przez postawienie na gry akcji i tylko akcji)

Lol. Chyba Ci się z ps3/ps4 pomyliło. Tyle gatunków co na PS2 było,  próżno szukać gdzie indziej. Gry muzyczne, eye toy,  karaoke,  akcesoria,  gry logiczne,  platformowe 2D i 3D, eksperymenty typu mr moskeeto, symulatory sprzętów bojowych, horrory,  slashery,  konwersje z Dreamcasta,  bijatyki,  wyścigi - i wiele więcej  w ilości NA KOPY. Zobacz  u kolegi z tego tematu choćby. Gdzie Ty w bibliotece PS2 masz gry akcji i tylko akcji,  to dla mnie teraz wielka zagadka.

xzer0

Zgadzam się z kolegą powyżej. Jako posiadacz ps2 od 2003, wsiadając na ps3 lub ps4 czujemy pustkę. Coś tam nie gra dla mnie, co sprawia że ciężko się odnaleźć. Wszystko robione na jedno kopyto. Na ps2 było wszystko i to wszystko w bardzo ambitnych produkcjach.

hankie

Po apdejcie - holly szajs! Oprócz wybranych tytułów nie wiedziałem, że tyle steelboków do tego posiadasz :) Czasem jak patrzę na moje pasztety i na Strefę to czasem czuje mrowienie w kąciku oczka. Ale zaraz potem moje wnętrze mówi - 'Krzysztofie, te gry zginęłyby w czeluściach śmietnika, Ty je uratowałeś' - i serce me cieplejsze.

Żaden z Twoich tytułów nie wymagałby uratowania ;) I super, że trafiły do kogoś takiego.

Kubaaaa

Cytat: hankie w Styczeń 15, 2018, 08:45
Po apdejcie - holly szajs! Oprócz wybranych tytułów nie wiedziałem, że tyle steelboków do tego posiadasz :) Czasem jak patrzę na moje pasztety i na Strefę to czasem czuje mrowienie w kąciku oczka. Ale zaraz potem moje wnętrze mówi - 'Krzysztofie, te gry zginęłyby w czeluściach śmietnika, Ty je uratowałeś' - i serce me cieplejsze.

Żaden z Twoich tytułów nie wymagałby uratowania ;) I super, że trafiły do kogoś takiego.

Dzięki! :) trochę się tego uzbierało, jeszcze w najblizszym czasie postaram się wrzucić resztę gier na PS3.

Kubaaaa

Kolejny update :) tym razem już do samego końca mojej kolekcji na PS3. Wśród gier min. takie perełki jak fizyczne wydanie Lost in The Rain (z napisami ang), Okami HD, Ra One (indyjski exclusive), fizyczne wydanie Pixel Junk (nadal w folii) czy Railfan (z napisami ang)

bms

Hurtownie obrabowałeś? ;)
Widzę sporo ciekawych tytułów. O Hindusie nigdy nie słyszałem. Skąd go masz?

Kubaaaa

Cytat: bms w Luty 21, 2018, 20:20
Hurtownie obrabowałeś? ;)
Widzę sporo ciekawych tytułów. O Hindusie nigdy nie słyszałem. Skąd go masz?

Dostałem w prezencie od kolekcjonera z Australii :) Gra mało znana bo wyszła tylko w Indiach, będąc adaptacja marnego filmu Bollywood (gra jest jeszcze gorsza).

Z tego typu ciekawostek mam tam też Singstara którzy wyszedł tylko w Afryce ?