[Kubaaaa] Droga do odkupienia | Update 2022

Zaczęty przez Kubaaaa, Grudzień 10, 2017, 22:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kubaaaa

Witam Wszystkich

Skąd taka nazwa tematu? Już wyjaśniam! Za czasów studiów kupiłem pierwszą konsolę za własne pieniądze - PlayStation 2. Sprzedałem kilka lat później i żałuję do dziś. Kilka miesięcy temu udało mi się ustrzelić na allegro PS2 Fat Satin Silver w boxie i od tamtej pory miłośc do PS2 odżyła.

Póki co kolekcja nie jest jakaś wielka ale staram się zbierać tylko wybrane tytuły :)

Z czasem postaram się o zdjęcia reszty kolekcji z innych konsol.

EDIT: Postanowiłem wyedytować 1 post, tak aby nikt nie musiał szukać po dyskusji kolejnych zdjęć, które wrzucam :)

Aktualny stan gier na PS2:

Aktualny hardware PS2:

PSP Hardware - staruszek FAT 1004, pudełko już mocno zmęczone, kiedyś zrobię upgrade.

Pozostały hardware warty pokazania

Wydania premierowe na PS4:

Press Kity

Gry na PS3:
Największa perełka w kolekcji jaką posiadam - Aquanauts Holiday, Wydanie Chińsko-Angielskie (jest jeszcze koreańskie, japońskie, azjatyckie/malezja). Gra uważana aktualnie za jedną z najrzadszych i najdroższych gier na system (w tym konkretnym wydaniu).

Steelbooki !

Na koniec kilka edycji "limitowanych" jakie posiadam:

Desdinova

Widzę że kolega lubi aHorror  ;) och takie Project Zero 3 muszę sobie w końcu załatwić. Kolekcja na razie nieliczna ale za to same perełki. Absolutnie nie ma się czego wstydzić  8)

Janusz

Same konkrety i chyba zero przypadkowości, lubię to i to bardzo ;)

Yuki

Bardzo mi sie to podoba. Malo sie wypowiadam w temacie kolekcji innych, ale tutaj pomimo zbierania gier na totalnie masową konsole PS2, masz drogie gry.

Po tym co widze na zdjeciu wnosze, ze wolisz kupic jedna gre droga za pare stow ktora ckezko kupic, niz 10 gier, ktore zawsze kupisz za pol darmo, jak cie najdzie chec zagrania, i ktore bezsensu zalegałby by na regale, jakosc wazniejsza niz ilosc !

Blood Will Tell, Rule of Rose, Project Zero 3, Resident Dead Aim, Yakuza 2, Metal Slug...Same te pozycje to bardzo ładny zestaw za konkretne pieniadze :)

Manifesto

Cytat: Yuki w Grudzień 10, 2017, 23:29

Po tym co widze na zdjeciu wnosze, ze wolisz kupic jedna gre droga za pare stow ktora ckezko kupic, niz 10 gier, ktore zawsze kupisz za pol darmo, jak cie najdzie chec zagrania, i ktore bezsensu zalegałby by na regale, jakosc wazniejsza niz ilosc !

Hehe, dokładnie to samo napisałem parę dni temu w temacie innego kolekcjonera :) Popieram.

Masz naprawdę spoko gry, no i jest rodzynek Rule of Rose, chyba najdroższa gra na PS2. Inne tytuły również zacne.

hankie

Łoj, tytuły konkretne!

I tutaj wrodzona skromność zbieraczy - za dużo gier niby nie ma - myślałem, że to znaczy 10 pozycji, ale taka ilość przy jakości jest godna podziwu. Czasem tak patrze na moje paszkwile i tak dumam - kurka trzeba było zapolować na 15 konkretów a nie 45 klamotów - aaale każdy cieszy się ze swojego zbioru z takiego jaki jest :)

repip

No i spoko, zbieraj gry na PS2 póki jeszcze handlarze tego rynku używek nie zarżnęli.

Dr Muto widzę masz, sam chciałbym pograć ale na Xboxie, ponoć fajny platformer.

Sama kolekcja dobra jak każda inna, bo każdy ma "swoją" i mam nadzieję, że tym się każdy kieruje - zbiera dla siebie, nie internetowych "speców".

Kubaaaa

Dzięki za wszystkie miłe słowa. W planach jest jeszcze sporo ale to jak się będzie kolekcja rozwijała zależy w dużej mierze od szczęścia bo staram się jednak nie przepłacać za gry :) Moje podejście do kolekcjonowania zmieniło się dość mocno, kiedy zaczynałem zbierać gry na PS3 to kupowałem tyle ile mi się udało tanio znaleźć przez co dzisiaj ta część mojej kolekcji jest największa. Teraz moim priorytetem jest jakość i kupowanie tylko tego w co chce grać lub z czym wiąże mnie jakiś sentyment.

Co do pobudek kolekcjonowania to racja jest gdzieś po środku bo mimo że kupuję to w co chce grać a nie to na co akurat jest hype to z drugiej strony z jakiegoś powodu również powstał choćby ten wątek :)

Kubaaaa

Kilka ostatnich zakupów do kolekcji PS2:

Aktualny hardware PS2:

Tu z kolei mój cały zbiór na PSP. Nie ma tego za wiele ale póki co zakochany jestem w PS2

A tak wygląda całość, upchana do jednej szafy w domu.. póki co niestety nie mam warunków na lepszą prezentację. Może za jakiś czas uda się coś zorganizować:)

meres

Bardzo wiele ciekawych tytułów na PS2. Rule of Rose to wydanie pełne brytyjskie? Blood will Tell, nie mogę dorwać tej gry od długiego czasu nie pojawia się zbyt często choć nie jest bardzo droga. Pokaż co masz na ps3 bo sam zbieram też na tą platformę gry :-)

Kubaaaa

Cytat: meres w Grudzień 21, 2017, 11:54
Bardzo wiele ciekawych tytułów na PS2. Rule of Rose to wydanie pełne brytyjskie? Blood will Tell, nie mogę dorwać tej gry od długiego czasu nie pojawia się zbyt często choć nie jest bardzo droga. Pokaż co masz na ps3 bo sam zbieram też na tą platformę gry :-)

Na wydanie UK Pal ROR mnie nie stać :D
Co do PS3 to może wrzucę tylko co ciekawsze rzeczy z kolekcji za jakiś czas :) a mam tam kilka ciekawostek.

SALADYN

O, jajo batman. Tak mnie śmieszą te naganiające klientów promocje z maskotkami a sam przygarnąłem kilka z tesco. Tylko że nie odwalałem cebuli z naklejkami a zanurkowałem w koszu jak były po 2zł :D

Podoba mi się ten twój zbiór ale też domagam się tytułów, często po takich oględzinach odkrywam na nowo coś co dawno temu już planowałem kupić.

hankie

Też jestem ciekaw listy, bo niezła biblioteczka się pręży. I zapewne też dużo rodzynków, patrząc na wyższe fotki. Widzę także rolkę do odkłaczania ubrań w specjalnej PS4 edycji :D

Kubaaaa

Cytat: SALADYN w Grudzień 21, 2017, 13:34
O, jajo batman. Tak mnie śmieszą te naganiające klientów promocje z maskotkami a sam przygarnąłem kilka z tesco. Tylko że nie odwalałem cebuli z naklejkami a zanurkowałem w koszu jak były po 2zł :D

Podoba mi się ten twój zbiór ale też domagam się tytułów, często po takich oględzinach odkrywam na nowo coś co dawno temu już planowałem kupić.

Hah, kupilem je na promocji po 2-3 zł za sztuke :D Są tak brzydkie, że aż fajne.

Cytat: hankie w Grudzień 21, 2017, 13:44
Też jestem ciekaw listy, bo niezła biblioteczka się pręży. I zapewne też dużo rodzynków, patrząc na wyższe fotki. Widzę także rolkę do odkłaczania ubrań w specjalnej PS4 edycji :D

Pomyśle jak to jakoś Wam zaprezentować i będę sukcesywnie wrzucał :)

Edit. To żeby nie być gołosłownym - wydania premierowe na PS4. Za jakiś czas wrzucę edycje "limitowane" i steelbooki :)

meres

Co do za edycja Residenta 7? Mam wrażenie że to jakaś limitka w kartonie