Jest pełno tematów opisujących i przedstawiających naszą kolekcję gier i sprzętów. Nie wiem jak u Was, ale jak z chęcią bym sprawdził kto z nas ma największego... eeee to znaczy największą kolekcję gier i sprzętów

Może nawet zrobimy krótki ranking kto jest najbardziej masakrycznym kolekcjonerem?
Po coś przecież zbieramy te gry, po coś aktualizujemy nasze zdobycze przecież co nie? Oczywiście rozumiem że jest to hobby, sam zbieram te gry, bo sprawia mi to potężną satysfakcję, ale również chcę się tym chwalić

Co o tym sądzicie? Żeby nie było, zaproponowałem to i wypada zacząć przedstawiać jakieś liczby:
Zasady:
1. Podajemy tylko oryginalne gry, sprzęty itd. Urządzenia które miały błogosławieństwo Sony to również można zaliczyć.
2. Uczciwość - No raczej.
3. Ranking - jak do takowego dojdzie, będzie w dwóch kategoriach: A. Ilość gier i B. Ilość sprzętu
Proponowany wzór: (w nawiasach zamieściłem podpowiedzi

)
Strefa Szarakowa XXX: (XXX - ksywa właściciela)
Gry: (Pojedyncze gry, nie licząc powtarzających się, ale liczą się różne wydania)
Konsole: (PS1 każdej wersji oraz PSone)
Kontrolery: (Pady podstawowe do PS1, zwykłe, Dual Analog i Dual Shock)
Inne kontrolery: (pady dodatkowe, kontrolery lotów, kierownice, myszki, pistolety itd.)
Karty pamięci: Urządzenia dodatkowe: (Multitapy, GameSharki, Action Replaye itd.)
Szczegółu: (Podaj link do Twojego tematu w
Nasze zbiory)
Strefa Szarakowa Qdiego: Gry: 349
Konsole: 6
Kontrolery: 12
Inne kontrolery: 9
Karty pamięci: 4
Urządzenia dodatkowe: 5
Szczegóły:
Moja kolekcja - Stan do aktualizacji