Aktualności

[SALADYN] i jego graciarnia

SALADYN · 41543

Offline animare

• Wsparcie
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 30
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 27, 2024, 16:54:01
Bardzo ładna ta figurka. Sal, każdym swoim wpisem o Shantae przekonujesz mnie coraz bardziej, żebym ograł jaką kolwiek część.

2 lata czekania to szmat czasu, ale w porównaniu do zdobycia licencji przez JPF na wydanie Sailor Moon w wersji Eternal to i tak drobiazg, w tym wypadku ile to trwało? Chyba 10 lat lub więcej  ;)

Offline SALADYN

Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 27, 2024, 17:09:20
Ładne ale mnie osobiście by te łączenia drażniły.
Zdjęcie mocno wyolbrzymia problem, jako całość tak nie kłuje w oczy.

... każdym swoim wpisem o Shantae przekonujesz mnie coraz bardziej, żebym ograł jaką kolwiek część.
Warto spróbować, cyfrówki na pstryka i konsole sony regularnie trafiają na spore przeceny. Na spróbowanie poleciłbym zacząć od końca, Half Genie Hero albo Seven Sirens, najmniej archaiczne.

Offline 12step

Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 27, 2024, 20:20:13
Gram, ale ten konkretny tytuł i jego fenomenu po prostu nie ogarniam.

Ładna platformówka, dobra animacja, chyba dobrze zrobiona, w dodatku cała seria. To chyba nie jest żadna gra dla wtajemniczonych, too deep for you itd  ¯\_(ツ)_/¯

ore ore szabadabada amore

Offline SALADYN

Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 27, 2024, 20:51:18
Ale mimo wszystko niszowa, starczy powiedzieć że pierwsza część na gameboya przeszła bez żadnego echa i sprzedała się na tyle słabo że kontynuacje na Gameboy Advance skasowali. Wrócili do niej po latach z indykiem na DSi a potem równie niszowym tytułem na 3DS. Potem epizod z kickstarterem i w końcu normalna kontynuacja. Pewnie współpraca z limited run i boom na indie mocno pomógł Shantae w zdobyciu popularności w ostatnich latach.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 28, 2024, 08:08:41
Ładna platformówka, dobra animacja, chyba dobrze zrobiona, w dodatku cała seria. To chyba nie jest żadna gra dla wtajemniczonych, too deep for you itd  ¯\_(ツ)_/¯

To pasuje do większości kultowych platformówek, a jednak jakoś inne mimo że popularniejsze jakoś nie dostają tyle limitowanych bajerów, więc zawsze mnie ciekawił ten fenomen.

Offline SALADYN

Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 28, 2024, 11:58:10
Limited Run ma limitowane bajery w nazwie, gdyby mieli w portfolio crasha to już pewnie też wypuścili masę reedycji, kolekcjonerek itp. Muszą też kuć żelazo póki jest gorące i nie mogą sobie pozwolić żeby seria gier która przynosi zysk leżała odłogiem. Pewnie dlatego postanowili wskrzesić Shantae Advance i jak znam życie to kwestia czasu aż dostaniemy kolejną, pełnoprawną odsłonę i oczywiście kolejne kolekcjonerki, gadżety itp. Ja tam nie narzekam.

SMF spam blocked by CleanTalk