Aktualności

[Hoipolloi] PS1 Update [02.06.2024]

Hoipolloi · 18057

Offline Hoipolloi

dnia: Listopada 26, 2017, 21:26:45
Mały update tego co się udało uzbierać przez te parę lat. PS2 wrzucę jak uzbieram ostatnie 23 gry, których szukam. Joł

PlayStation 1
Spoiler

[Zamknij]
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2024, 08:59:24 wysłana przez Hoipolloi »

Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Offline gumislav

Odpowiedź #1 dnia: Listopada 26, 2017, 21:46:39
Piękne zbiory PS2!  :) U mnie "tylko" coś koło 130 tytułów. Parę poszło ostatnio na sell, w tym SotC, który mi się absolutnie nie spodobał. Ale tobie gratuluję, że masz ten tytuł i ICO, a także wszystkie części "kanonicznych" dzieł PS2 jak GoW, Jak, Ratchet & Clank, Sly i wiele innych. Zazdro Shadow of Memories - od dawna szukam tej gierki w dobrych pieniążkach, ponieważ w zbieractwie na PS mam dwa kryteria: dobre gry oraz gry z okresu premiery konsoli i krótko po. Wiem, że z PS2 łatwo przecholować, bo gry są dobrze dostępne i stosunkowo tanie. Jest masa okazji o ile się wyczeka. Ja na szczęście się w porę "opamiętałem" ;)

Czy masz już Twisted Metal: Black, bo nie mogę wypatrzyć? Mam na zbyciu ładny kompleciek 3xA jakby co (i nie jest to ta shitowa wersja online).

Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

Offline Manifesto

Odpowiedź #2 dnia: Listopada 26, 2017, 22:37:49
Co Wy tak z tą "ilością"? Przecież nie ilość się liczy, a jakość, a przynajmniej ja tak uważam. Bardzo fajna kolekcja, cieszę się, że znalazło się miejsce dla gier jRPG, jak Shadow Hearts czy Grandia II. Do tego Project Zero (dzisiaj nie tak łatwo kupić te gry w rozsądnych cenach) i inne horrory.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #3 dnia: Listopada 26, 2017, 22:55:29
Ilość nie ilość, kolekcja robi super wrażenie! Łyknąłbym całą i to ze smakiem. Widzę zbierasz chyba seriami, sam tak swego czasu rozbudowywałem kolekcję na PSX. Wszystko w premierze i bez przypadkowych chyba tytułów. Ciekawi mnie co skrywają te pudełka bez okładek?

Przy okazji fajnie, że do nas wpadłeś. Polecam przejrzeć dział strefowiczów i napisać coś więcej o sobie tutaj http://strefapsx.pl/forum/dzial-strefowiczow/przedstaw-sie/435/  Dział PS2 na forum czeka na zastrzyk nowej energii. ;)

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #4 dnia: Listopada 26, 2017, 23:18:09
Ilość nie ilość, kolekcja robi super wrażenie! Łyknąłbym całą i to ze smakiem. Widzę zbierasz chyba seriami, sam tak swego czasu rozbudowywałem kolekcję na PSX. Wszystko w premierze i bez przypadkowych chyba tytułów. Ciekawi mnie co skrywają te pudełka bez okładek?

Przy okazji fajnie, że do nas wpadłeś. Polecam przejrzeć dział strefowiczów i napisać coś więcej o sobie tutaj http://strefapsx.pl/forum/dzial-strefowiczow/przedstaw-sie/435/  Dział PS2 na forum czeka na zastrzyk nowej energii. ;)

Co do czarnych pudełek bez okładek są to niestety puste opakowania, które mi przypominają że coś jeszcze brakuje, by daną serię zakończyć u siebie. Niektórych tytułów długo jeszcze będę szukał z racji ceny i dostępności. No ale nic, może jakaś trafiejka się znajdzie :)

Co Wy tak z tą "ilością"? Przecież nie ilość się liczy, a jakość, a przynajmniej ja tak uważam. Bardzo fajna kolekcja, cieszę się, że znalazło się miejsce dla gier jRPG, jak Shadow Hearts czy Grandia II. Do tego Project Zero (dzisiaj nie tak łatwo kupić te gry w rozsądnych cenach) i inne horrory.

Oj tak, takie gry to po prostu must have w kolekcji. RPGami zaraziłem się przy szaraku (FF IX / FF VII) i to jest jeden z moich ulubionych gatunków, obok platformówek, skradanek, itp. :)

Piękne zbiory PS2!  :) U mnie "tylko" coś koło 130 tytułów. Parę poszło ostatnio na sell, w tym SotC, który mi się absolutnie nie spodobał. Ale tobie gratuluję, że masz ten tytuł i ICO, a także wszystkie części "kanonicznych" dzieł PS2 jak GoW, Jak, Ratchet & Clank, Sly i wiele innych. Zazdro Shadow of Memories - od dawna szukam tej gierki w dobrych pieniążkach, ponieważ w zbieractwie na PS mam dwa kryteria: dobre gry oraz gry z okresu premiery konsoli i krótko po. Wiem, że z PS2 łatwo przecholować, bo gry są dobrze dostępne i stosunkowo tanie. Jest masa okazji o ile się wyczeka. Ja na szczęście się w porę "opamiętałem" ;)

Czy masz już Twisted Metal: Black, bo nie mogę wypatrzyć? Mam na zbyciu ładny kompleciek 3xA jakby co (i nie jest to ta shitowa wersja online).

Szczerze Twisted Metal kojarze, ale nigdy nie grałem. U siebie na liście tego akurat nie mam.

Offline SALADYN

Odpowiedź #5 dnia: Listopada 27, 2017, 10:40:05
Co Wy tak z tą "ilością"? Przecież nie ilość się liczy, a jakość, a przynajmniej ja tak uważam.

Patrząc na tytuły w kolekcji to widać że u kolegi jakość idzie w parze z ilością. Niewiele w tym zbiorze jest gier które by mnie nie zainteresowały.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #6 dnia: Listopada 27, 2017, 10:51:50
Wow! Ilość i wydaje mi się stan (dobry!) tytułów przykuwa oko. Jaki klucz w kolekcjonowaniu obierałeś? Z góry zbierałeś serie, czy uzupełniałeś potem sentymentalną kolekcję? A jaki sprzęt posiadasz? :)

Offline Namingway

• Kapitan
  • *
    • Reputacja: 27
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • Instagram
  • PSN ID: Namingway_PL
Odpowiedź #7 dnia: Listopada 27, 2017, 12:01:10
Konkretna kolekcja! I z tego co widać wszystko w super stanie, masa świetnych tytułów. Tylko pozazdrościć ;)

P.S. Piękne te wydanie God of War :)

Offline Manifesto

Odpowiedź #8 dnia: Listopada 27, 2017, 13:01:24

Patrząc na tytuły w kolekcji to widać że u kolegi jakość idzie w parze z ilością. Niewiele w tym zbiorze jest gier które by mnie nie zainteresowały.

Nie twierdzę, że tak nie jest, chodziło mi o to co napisał Gumislav (że ma "tylko" 160 tytułów), nie żebym się czepiał, ale dla mnie ważniejsze jest to co jest w danej kolekcji, a nie ile gier ona liczy. Sama ilość nic nie znaczy.

Bardzo fajnie prezentuje się tutaj kolekcja horrorów, brakuje tylko Project Zero III i SH :SM do pełni szczęścia ;)

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #9 dnia: Listopada 27, 2017, 18:08:38
Co Wy tak z tą "ilością"? Przecież nie ilość się liczy, a jakość, a przynajmniej ja tak uważam.

Staram się zbierać takie tytuły, które mnie interesują. Wiadomo, że na aukcjach często można kupić jakieś 'chłamy' za 3zł i upychać na półki, ale po co? Może jak kiedyś uzbieram to co chce mieć, to się głęboko zastanowię czy nie powiększyć kolekcji o jakieś 'cheese' tytuły :)

Wow! Ilość i wydaje mi się stan (dobry!) tytułów przykuwa oko. Jaki klucz w kolekcjonowaniu obierałeś? Z góry zbierałeś serie, czy uzupełniałeś potem sentymentalną kolekcję? A jaki sprzęt posiadasz? :)

Ogólnie myślę, że na tyle tytułów co mam obecnie, to tak 90% jest w stanie bdb, 5% db i 5% średnim. Ciężko mieć wszystko w stanie idealnym. Ja też patrzę pod kątem tego czy gra działa płynnie i się nie zacina w trakcie. Jak ma jakieś rysy widoczne, a nie przeszkadza to w graniu, to mi to szczerze lotto :P Czym się sugerowałem? Wikipedią :D Obadałem listę tytułów jakie wyszły w wersji PAL, skleiłem z tego to co chce mieć u siebie i tak zbieram okazyjnie jak mi się coś nadarzy. Zdarzyło mi się kupić parę pełnych serii, ale większość tych lepszych tytułów zbierałem pojedynczo, aż w końcu udało się zebrać wszystko. Jeszcze długa droga przede mną ale zawsze w miesiącu coś mi dochodzi z mojej listy, więc jakiś progres jest :)

Konkretna kolekcja! I z tego co widać wszystko w super stanie, masa świetnych tytułów. Tylko pozazdrościć ;)

P.S. Piękne te wydanie God of War :)

Na to wydanie polowałem na allegro ale nigdzie go nie widziałem, a udało mi się je w końcu zdobyć na ebayu za 45zł z wysyłką, gdzie wysyłka kosztowała dychę. Także jestem zadowolony zwłaszcza z bonus disc gdzie jest making of :) Pomimo tego, że już GoW 2 miałem u siebie, taki kartonowy box zawsze cieszy.

Nie twierdzę, że tak nie jest, chodziło mi o to co napisał Gumislav (że ma "tylko" 160 tytułów), nie żebym się czepiał, ale dla mnie ważniejsze jest to co jest w danej kolekcji, a nie ile gier ona liczy. Sama ilość nic nie znaczy.

Bardzo fajnie prezentuje się tutaj kolekcja horrorów, brakuje tylko Project Zero III i SH :SM do pełni szczęścia ;)

Dokładnie, ilość się nie liczy a jakość. No chyba, że ktoś chce zebrać całą kolekcję to nie mam obiekcji :P Z horrorów, właśnie mi brakuje Resident Survivor 2, Dead Aim (udało mi się kiedyś kupić za 40zł na ebayu z wysyłką, ale nie dotarła - zwrot dostałem), Silent Hill Collection, Shattered Memories, Origins, Fatal Frame 3, no jest tego sporo, a niestety na aukcjach słono one kosztują, także liczę na trafienie jakiejś okazji kupna.

Offline VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Odpowiedź #10 dnia: Listopada 27, 2017, 20:02:20
Piękna, starannie wyselekcjonowana kolekcja. Takie wrażenie robi na mnie że się napatrzeć nie mogę, serio! Nic tylko życzyć powiększania kolekcji...i większego regału na nie ;D

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline Sergio

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 0
  • PSN ID: s4rgiothor
Odpowiedź #11 dnia: Listopada 30, 2017, 03:02:59
Czasami ilość, czasami jakość, a tutaj wszystko, świetna kolekcja

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #12 dnia: Listopada 30, 2017, 21:05:26
Piękna, starannie wyselekcjonowana kolekcja. Takie wrażenie robi na mnie że się napatrzeć nie mogę, serio! Nic tylko życzyć powiększania kolekcji...i większego regału na nie ;D
Z tym powiększaniem kolekcji to staram się każdorazowo coś w miesiącu kupić by ją poszerzyć i tym samym zmniejszyć liczbę brakujących tytułów. Co do regału, to na pewno będzie on większy jak już mnie będzie stać na zakup własnego mieszkania, wtedy sobie stworze 'pokój gracza' taki jaki bym sobie widział u siebie:)

Czasami ilość, czasami jakość, a tutaj wszystko, świetna kolekcja
Dzięki. Staram się zbierać wybrane tytuły jakie mam na swojej liście must have. Jeszcze ok. 200 tytułów i mam wszystko co bym chciał mieć na tą konsolę :) wish me luck :)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #13 dnia: Listopada 30, 2017, 21:21:47
Gry grami, a jak ze sprzętem stoisz? Też zbierasz?

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 17, 2017, 21:49:35
Jeżeli chodzi o sprzęt to na tą chwile posiadam nowo-zakupionego PSXa i PS2, na które w głównej mierze opieram swoją kolekcję. Może kiedyś jeszcze zaopatrzę się w Dreamcasta, Gamecuba i Gameboy'a starego ale to dalekie plany jak na razie dla mnie.

SMF spam blocked by CleanTalk