Co Wy tak z tą "ilością"? Przecież nie ilość się liczy, a jakość, a przynajmniej ja tak uważam.
Patrząc na tytuły w kolekcji to widać że u kolegi jakość idzie w parze z ilością. Niewiele w tym zbiorze jest gier które by mnie nie zainteresowały.
Staram się zbierać takie tytuły, które mnie interesują. Wiadomo, że na aukcjach często można kupić jakieś 'chłamy' za 3zł i upychać na półki, ale po co? Może jak kiedyś uzbieram to co chce mieć, to się głęboko zastanowię czy nie powiększyć kolekcji o jakieś 'cheese' tytuły

Wow! Ilość i wydaje mi się stan (dobry!) tytułów przykuwa oko. Jaki klucz w kolekcjonowaniu obierałeś? Z góry zbierałeś serie, czy uzupełniałeś potem sentymentalną kolekcję? A jaki sprzęt posiadasz? 
Ogólnie myślę, że na tyle tytułów co mam obecnie, to tak 90% jest w stanie bdb, 5% db i 5% średnim. Ciężko mieć wszystko w stanie idealnym. Ja też patrzę pod kątem tego czy gra działa płynnie i się nie zacina w trakcie. Jak ma jakieś rysy widoczne, a nie przeszkadza to w graniu, to mi to szczerze lotto

Czym się sugerowałem? Wikipedią

Obadałem listę tytułów jakie wyszły w wersji PAL, skleiłem z tego to co chce mieć u siebie i tak zbieram okazyjnie jak mi się coś nadarzy. Zdarzyło mi się kupić parę pełnych serii, ale większość tych lepszych tytułów zbierałem pojedynczo, aż w końcu udało się zebrać wszystko. Jeszcze długa droga przede mną ale zawsze w miesiącu coś mi dochodzi z mojej listy, więc jakiś progres jest

Konkretna kolekcja! I z tego co widać wszystko w super stanie, masa świetnych tytułów. Tylko pozazdrościć
P.S. Piękne te wydanie God of War
Na to wydanie polowałem na allegro ale nigdzie go nie widziałem, a udało mi się je w końcu zdobyć na ebayu za 45zł z wysyłką, gdzie wysyłka kosztowała dychę. Także jestem zadowolony zwłaszcza z bonus disc gdzie jest making of

Pomimo tego, że już GoW 2 miałem u siebie, taki kartonowy box zawsze cieszy.
Patrząc na tytuły w kolekcji to widać że u kolegi jakość idzie w parze z ilością. Niewiele w tym zbiorze jest gier które by mnie nie zainteresowały.
Nie twierdzę, że tak nie jest, chodziło mi o to co napisał Gumislav (że ma "tylko" 160 tytułów), nie żebym się czepiał, ale dla mnie ważniejsze jest to co jest w danej kolekcji, a nie ile gier ona liczy. Sama ilość nic nie znaczy.
Bardzo fajnie prezentuje się tutaj kolekcja horrorów, brakuje tylko Project Zero III i SH :SM do pełni szczęścia 
Dokładnie, ilość się nie liczy a jakość. No chyba, że ktoś chce zebrać całą kolekcję to nie mam obiekcji

Z horrorów, właśnie mi brakuje Resident Survivor 2, Dead Aim (udało mi się kiedyś kupić za 40zł na ebayu z wysyłką, ale nie dotarła - zwrot dostałem), Silent Hill Collection, Shattered Memories, Origins, Fatal Frame 3, no jest tego sporo, a niestety na aukcjach słono one kosztują, także liczę na trafienie jakiejś okazji kupna.