Aktualności

[Hoipolloi] PS1 Update [02.06.2024]

Hoipolloi · 18055

Offline Kubaaaa

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #31 dnia: Września 11, 2018, 17:28:05
Dzięki. Teraz będę miał pod górkę bo zostały mi z listy tytuły do uzbierania od 50zł w górę więc łatwo nie będzie :D ale damy radę. Ostatnio bardziej jakoś na szaraka przeszedłem nie wiedząc czemu, gdzie to PS2 u mnie "króluje" na półce.

Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Offline Mr.Q

Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 11, 2019, 17:24:44
Wchodzę do tego wątku od paru dni, patrzę patrzę z niedowierzaniem i nie wiem co mógłbym napisać. Teraz to już chyba tylko tyle że gratuluję, bo nic więcej powiedzieć się nie da. Gdyby tak wyglądała moja kolekcja, spałbym spokojniej. Ukończone serie a nawet kilkukrotne egzemplarze (np. GTA) robią wrażenie. Sly'e, Rachety, Jaki, Silenty, Spyro etc. - kawał dobrej roboty. Żałuję że sam tak późno zacząłem.

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 11, 2019, 18:08:55
Tak naprawdę to te kolekcjonowanie samo z siebie wyszło. W 2014 roku zachciało mi się zagrać w ICO i SotC, potem GTA itp., i powoli gry się kupowało, aż zauważyłem że "ej" trochę tego już mam, fajnie by było zebrać konkretną gamę gier na PS2 i poszło już z górki. Obecnie 432 tytuły na liczniku, ale z racji tego że obiecałem sobie w tym roku pofolgować z zakupami, raczej nie dobije pięćsetki. Śmieje się jedynie, że od pół roku ciągle mówię, że zostało 200 tytułów do ogarnięcia z wishlisty, a przez ten czas mi jakieś tytuły wpadały, których wcześniej nie znałem i dalej jak było 200, tak dalej 200 jest na liście. Dzięki za miłe słowa. Od PS2 się zaczęło, ostatnio jakoś większą satysfakcję czerpię z szaraka i gier na niego, ale to jednak PS2 dominuje u mnie w kolekcji i niech tak zostanie. Na 'zbieractwo' nigdy nie jest za późno, ludzie zbierają i kolekcjonują gry latami, także wszystko przed Tobą. Dużo fajnych gier kupisz po taniości, te lepsze i droższe tytuły kupisz w miarę sensownych pieniądzach, ale to musisz szukać i trafić na okazje. Powoli małymi krokami, ja już też się trochę nauczyłem nie kupować pod wpływem emocji, bo nie raz niejedna pensja poszła w miesiącu na gry, więc trzeba z rozsądkiem podchodzić do tematu.

Offline ndl

• Starszy szeregowy
  • *
    • Reputacja: 17
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku.
Odpowiedź #34 dnia: Lipca 27, 2019, 10:07:55
Hoi, zawsze zerkałem co tam dobrego zakupisz z ciekawością na forumku ixtrimowym. Na konsolę Sony masz już potężne zbiory, sporo roboty i konsekwencji włożone w tę bibliotekę. Powiedz mi tylko, masz zamiar wlecieć w coś poza soniakami? Nintendo? Sega? I czy skupiasz się wyłącznie na PAL, czy powoli zaczynają kusić inne regiony? Świetna robota i trzymaj tak dalej.

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #35 dnia: Lipca 27, 2019, 13:24:00
Mam jeszcze PS3 ale tam mało tytułów. Ogólnie zbierałem samo PS2 docelowo, potem trochę PS1 i tak się zaczęło. Miałem Xboxa Classic ale wyprzedałem gry i konsole, bo stwierdziłem że jednak za dużo siana idzie w miesiacu na to wszystko i muszę z czegoś zrezygnować. Bardziej palowskie wydania, choć czy to na PS2 czy PS1 to planuje zakupić kilka tytułów które się nie pokazały w EU. Chodzi mi po głowie zakup switcha, ale cenowo na razie mnie nie przekonuje i poczekam trochę jeszcze, przyjdzie czas że kupie, bo idealnie taki pstryk mi by pasował do łóżka.

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 01, 2020, 20:16:25
Prawie półtora roku minęło od ostatniego update'u, więc wrzucam odświeżone zdjęcia w pierwszym poście. Trochę zmian przeprowadziłem w kolekcji PS2 i uszczupliłem ja o ponad 120 tytułów, ale nie żałuje tej decyzji. Z PS1 doszło mi wiele tytułów w tym trochę "rzadszych" gier. Jak tak czytałem swoją pierwszą wypowiedź w tym wątku, to wtedy mi "brakowało" 200 gier i nic w tej kwestii się nie zmieniło do teraz  :-X  :-\

Offline Mr.Q

Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 02, 2020, 13:50:58
Świetna jest ta kolekcja. Dobrałbym od Ciebie sporo tytułów do siebie i miałbym mojego full seta marzeń :)
Mam nadzieję że PS5 będzie miało pełne wsparcie dla PS2 i zacznę odświeżać moje ulubione gierki bo jakoś ciężko mi idzie z podłączaniem kabli, padów i graniem na 65 calach na PS2 - a chciałbym. A gdyby doszło wsparcie trofeów ? Ło matko.

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 02, 2020, 15:12:13
No nie wiem, czy zrobią kompatybilność, bo to jednak SONY  C:-), ale na pewno byłoby to na plus. PS5 to nie dla mnie, prędzej PS4 sobie sprawię i ogram te must have'y, ale to pewnie gdzieś pod koniec roku. Ja trochę teraz żałuję, że odsprzedałem Tobie Silent Hill 2 w zwykłym casie bo teraz mi brakuje, a ciężko o jakąś kopie xd

Offline Mr.Q

Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 02, 2020, 17:28:59
No ta kopia w zwykłym wydaniu to chyba największy kąsek w mojej kolekcji. Bardzo jestem rad z jej posiadania ale mi to wiecznie wszystkiego mało i widzę tylko to co Ty masz, a masz bardzo dużo rzeczy które chciałbym mieć :) Ja jednak mocno obecnie wystopowałem z kolekcjonowaniem.
Pomimo tego że to na PS2 mam najwięcej przegranych godzin, wciąż na tej platformie są gry które chciałbym ograć a na pewno ze wsteczną kompatybilnością było by to dla mnie wygodniejsze.
Niemniej seta PS1 też gratuluje, nie wyobrażam sobie jakie pokłady gotówki musiało to pochłonąć.

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 02, 2020, 18:16:28
Trochę poszło i jeszcze pewnie pójdzie. Zbiera się latami to też tego aż tak się nie czuje, choć jakby zsumować, to by sumka ładna wyszła. Noo z tym SH2 w casie to ciężki temat teraz, no nic może się jeszcze uda zdobyć.

Offline ndl

• Starszy szeregowy
  • *
Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 02, 2020, 19:05:52
Holi kolekcja jak na barona PSX i PS2 przystało, miazga. Chyba wszystko co człowiek zapragnąłby na te platformy. Wiedziałem, że cały czas konsekwentnie pracujesz nad nią, ale aż tyle dobra to się nie spodziewałem!!

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 02, 2020, 19:58:55
Dzięki, doceniam ;-) PS2 to moje oczko w głowie, choć i PS1 nie jest takie złe jak się popatrzy, ale do takiego optymalnego stanu co chce to jeszcze daleko. Choć przy PS2 coraz bliżej mi do zebrania wymarzonego seta. Najbardziej kłuje brak możliwości pozyskania ar tonelico pierwszej części. Dawno nie widziałem nigdzie wydania 3xUK, gdzie jeszcze 2 lata temu w folii na allegro poszło za 160zł i mnie ktoś przebił o 5zł, eh.. :D Ja mam taką typową kolekcje, tytuły najbardziej pospolite/znane, raczej nic szczególnego w porównaniu do kolekcji innych retromaniaków tu na forum, którym mogę buty czyścić z tym co posiadają ^^; Wiadomo że każdy zbiera pod siebie, każda kolekcja jest inna i chyba to we wszystkim jest najfajniejsze. Ja często powracam wieczorami i sobie przeglądam tematy forumowiczów z ich kolekcjami. Nie wiem jak wy, ale mnie zawsze cieszy oko jak widzę czyjeś zbiory, wtedy pojawia się ta myśl 'wow', 'najs', 'kurrrła skąd on to wziął' :D

Offline ndl

• Starszy szeregowy
  • *
Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 02, 2020, 20:18:08
Mam to samo, temat na forumku ixtrima i tematy tutaj przewertowałem z tysiąc razy i chyba nigdy się to nie znudzi, zawsze uważałem że taka fotka potrafi sporo zdziałać w rekonesansie gierkowym i często nie znałem gry nawet, którą ktoś wrzucił w zakupach albo w zbiorach i zaraz się sprawdzało, a potem już naturalnie baza gier i tych, które wpadną kiedyś do kolekcji rośnie. Także nigdy nie rozumiałem zarzutów do ludzi, że to wyłącznie zdjęcia aby podnieść swojego epenisa w internecie, wiadomo często to się nie wyklucza, ale komu się nie pochwalić uzbieranymi sztosami albo w końcu dorwaną po polowaniach gierką jak nie ludziom, którzy też się tym jarają.

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 02, 2020, 20:34:41
No dokładnie, zgadzam się. Ja jak zaczynałem raczkować powoli z grami na PS2, to w dużej mierze np. sugerowałem się kolekcją makumatora, który chyba ze strefy ma najlepszy dobór gier na tą platformę wg mnie (ale to tylko moje skromne zdanie). Wiadomo, że miłe jest jak ktoś docenia kolekcje i ego idzie lvl up, ale w większości dzięki takim tematom, ja sam ile gier poznałem tu na forum to nie zliczę. I w dużej mierze na podstawie kolekcji strefowiczów, też tworzyłem swoją wymarzoną wishliste (a miało się to skończyć na 100 grach ;-)). Mam nadzieję, że wątek 'naszych kolekcji' trochę bardziej ożyje, bo faktycznie ostatnio wieje stypą. Sam czekam z niecierpliwością, aż w końcu Manifesto wrzuci update gier PS1, które swoją drogą wrzuca od roku i dodać nie może (haha) :P

SMF spam blocked by CleanTalk