Aktualności

[Quake96] Kłejkowe zbiorowisko, głównie SONY :)

Quake96 · 88019

Offline Quake96

Odpowiedź #600 dnia: Listopada 16, 2025, 22:34:30
Widzę gazetka też tematyczna nad tym PS2

Lubię mieć pod ręką tematyczną lekturę, gdy trwa u mnie "faza" na jakiś sprzęt :)

Kuriozalna jest perspektywa tego pierwszego zdjęcia. Gdybyś nie napisał, że wszedłeś w próg 1000 gier na półce to rzekłbym, że masz ich co najmniej 400-500 przez pozostałe niewykorzystane miejsca w segmentach półek, jak i wielkość mebla.

Perspektywa robi całą robotę. Jeden taki regał to ponad 200 gier na PS2. W standardowym ułożeniu wchodzi około 38 pudełek DVD/BD plus to co się upchnie na górę. Inaczej by to wszystko wyglądało w moim poprzednim pokoju, na mniejszym metrażu :P Mimo wszystko całą ściana gier robi wrażenie w rzeczywistości.

Niechaj tylko wartość i ilość tego wszystkiego Ci rośnie

W zupełności wystarczy ilość ;) Wartość nie ma dla mnie żadnego znaczenia, no chyba że sentymentalna.

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 106
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #601 dnia: Listopada 17, 2025, 06:36:53
@Quake96 ciesze sie że C64 poszło w odstawke kosztem ps2! Miło popatrzeć że faktycznie będziesz tej białej FATki używał, bo ja bym pewnie się bał zużywać w niej laser i pyknąłbym ją na półkę na wieczne leżakowanie.

Czekam na fotki tego game roomu w stylu świątecznym - pamiętam jak magicznie potrafiłeś udekorować ten poprzedni - licze na to że i tu coś fajnego wymyślisz  O:-)

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #602 dnia: Listopada 17, 2025, 10:29:58
Schludna ścianka @Quake96 ! A biała PS2 FAT wygląda cudnie!

Że tak powiem - filozoficznie zapytam - masz jakiś próg, przy którym powiesz - już OK, mam wszystko, dziękuję, nie kupuję?

Offline zenq

Odpowiedź #603 dnia: Listopada 17, 2025, 10:58:55
no to gratki, 1000 to duzo pudeł :)

co do ps2, to brales ja z allegro od retro_fanatic? bo glownie u niego od dlugiego czasu przewijaja sie rozne biale 55000GT. Powiesz co z nią bylo nie tak? kiedys miałem sporą ochotę, wymienić ps2 na białą, zeby się zgrała z ps3 i ps4

Offline Quake96

Odpowiedź #604 dnia: Listopada 17, 2025, 12:17:09
ciesze sie że C64 poszło w odstawke kosztem ps2!

Spokojnie, komoda dalej na biurku gotowa do działania 😀

Że tak powiem - filozoficznie zapytam - masz jakiś próg, przy którym powiesz - już OK, mam wszystko, dziękuję, nie kupuję?

Nie mam :) No chyba że kiedyś uznam że nie mam już miejsca, ale spokojnie... przez 10 lat mi nie zabrakło i na razie się nie zapowiada 8) Nie jestem żadnym kolekcjonerem, nie mam z góry ustalonego celu ani żadnych wymagań. Zbieram to co po prostu chcę :D

co do ps2, to brales ja z allegro od retro_fanatic? bo glownie u niego od dlugiego czasu przewijaja sie rozne biale 55000GT. Powiesz co z nią bylo nie tak?

Tak, właśnie od tego gościa. Swoją drogą niby kisi te konsole już 2 lata, aż dziwne ze wszystjie nie znalazły jeszcze nabywców.

Historia wygląda mniej-wiecej tak, że wybrałem najładniejszą z tych tańszych. Bodaj na drugi dzień dostaje wiadomości ze zdjęciami pozolkietego pada i telefon od sprzedawcy, że pad niestety wygląda gorzej niż na aukcji bo to leży u niego dwa lata i teraz jak wziął się za pakowanie to wyszło że pad zzolkl. Mówię, dobra przeżyję to jakoś, ślij pan mimo wszystko. Tu zdecydowanie plus że gość sam się odezwał i zapytał czy nadal chcę to kupić.

No ale po odebraniu paczki wyszły kwiatki. Numer seryjny pudełka i konsoli rozbieżny (a w opisie jak byk że zgodny). Front konsoli lekko zaciągnięty żółcią, choć nie na tyle aby mnie to bolało, tyle że znów na aukcji wyglądał zupełnie inaczej. Z padem potrafił zadzwonić i zdjęcia wysłać a z konsolą przez telefon się zarzekał że taka jak na aukcji. No nic, przełknąłem to jakoś i tyle.

Na deser instrukcja obsługi... Wydawała mi się jakaś dziwna. Szybki rzut oka i wyszło że to kserokopia. Oczywiście o tym wzmianki brak w opisie. To dla mnie kolejny nieistotny detal, ale zarazem trzecia niezgodność z opisem.

O tym że zdjęcia moim zdaniem zrobione były tak żeby nie pokazać pewnych mankamentów jak na przykład trochę popisane pudełko na jednym boku to już nie ma co wspominać. Z jednej strony było jak byk napisane że na życzenie może zrobić więcej dokładnych zdjęć, ale z drugiej te które były wrzucone były na tyle sugestywne że nikt by nie podejrzewał że coś jest ukryte, a ja tam nie czułem potrzeby oglądać pudełka z każdej strony na fotkach jak front i cały zestaw prezentowały się świetnie.

Rzecz jasna wystąpiłem o częściowy zwrot pieniędzy. Konsoli nie chciałem oddawać bo i tak mi odpowiada, ale chciałem żeby gość odpłacił się za te niezgodności z opisem i zdjęciami. Parę złotych na tym ugrałem, sprzedawca oczywiście narzekał coś że po opuście wychodzi na zero i sprzedaje za tyle ile sam wtedy kupił.

A mógł podejść rzetelnie do sprawy. Niby zagranie z tym padem było spoko, ale z resztą się nie popisał. Oczywiście niezgodność z opisem tłumaczył tym, że to z automatu wystawiane i widocznie opis nie do końca pasował do tej konsoli. Tak jakby miało mnie to obchodzić... Facet trochę tego sprzedaje więc niech podchodzi do ogłoszeń z większą rzetelnością

No, ale finalnie jestem z zakupu zadowolony. Cena wyszła całkiem przyjemnie, sprzęt wygląda całkiem nieźle a te drobiazgi typu drukowana instrukcja to akurat dla mnie totalnie pomijalne detale. Jak wyżej pisałem nie jestem kolekcjonerem, więc nie muszę mieć wszystkiego "tip-top" i nawet taki boxowy "składaczek" jest u mnie mile widziany ;)

Offline 12step

Odpowiedź #605 dnia: Listopada 17, 2025, 12:38:38
Ważne, że jesteś zadowolony, fajnie, że udało się stargować tą zniżkę, ogólnie myślę, że jesteś do przodu.

A to o czym piszesz, z allegro/olx kupowałem bardzo małą ilość starych konsol, Wii i dwa PSXy, no i miałem to przy każdym. Zdjęcia, tak żeby nie było widać, że Wii brakuje tej zaślepki na porty, PSX inny model niż w aukcji, dodany pad to niedziałający śmieć skręcony na 2 śrubki, opisy w ogóle nie zgadzające się z tym co przyszło. No ale ja kupowałem "tanie" rzeczy, wydawałoby się, że przy droższych i rzadszych sprzętach powinno być inaczej. Najwyraźniej nie jest i liczą na nieuwagę kupująceo.
« Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2025, 12:40:11 wysłana przez 12step »

ore ore szabadabada amore

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #606 dnia: Listopada 17, 2025, 13:08:10
Parę złotych na tym ugrałem, sprzedawca oczywiście narzekał coś że po opuście wychodzi na zero i sprzedaje za tyle ile sam wtedy kupił.
Co za głupie gadanie :P a wystarczyło tylko rzetelniej pakować/konfekcjonować/opsiywać i tyle :P

Ale dobrze, że finał jest pozytywny.

Offline zenq

Odpowiedź #607 dnia: Listopada 17, 2025, 13:20:51
Swoją drogą niby kisi te konsole już 2 lata, aż dziwne ze wszystjie nie znalazły jeszcze nabywców.

bo pewnie kazdy czeka na to magiczne:
! Obniżka cen raz w miesiącu !

;-)

zerkam do niego co jakis czas bo jak pisalem - mialem ochote na białą. Raz byla z pogryzionym kablem na padzie, raz prawie zolta, raz ladny komplet byl taniej, niz ta z wadami, ale raczej kazda miala indywidualne fotki. No nic, choc nie zalezy mi na pudelku, papierach czy padzie, to raczej nie zacheciles mnie do zakupu, wolal bym gołą konsole w sensowniejszej cenie, niz takiego skladaka.

Offline Quake96

Odpowiedź #608 dnia: Listopada 17, 2025, 19:04:08
Raz byla z pogryzionym kablem na padzie

To moja! :D Te uszkodzenie zewnętrznej izolacji jest tak nieistotne, że nawet nie zwracam na to uwagi. No, ale ja kupiłem po prostu konsolę do grania i cieszenia mojego oka a nie sprzęt kolekcjonerski jako taki. 1000zł to jak dla mnie uczciwa cena, zważywszy że rok temu kupiłem "standardowe" PS2 FAT w boxie za bodaj 850zł.

Najwyraźniej nie jest i liczą na nieuwagę kupująceo.

To nawet myślę nie jest liczenie na nieuwagę co bylejakie podejście do samej sprzedaży. Sprzeda się to spoko, jak wróci to też luz ot wystawi się ponownie. Nie lubię po prostu tłumaczenia w stylu "nie zauważyłem że instrukcja jest kserokopią, tak już kupiłem". Okej, jestem w stanie w to uwierzyć, ale jeśli sprzedajesz coś za no, niemałe mimo wszystko pieniądze to uważnie sprawdzaj co sprzedajesz. Zwłaszcza że ta instrukcja od razu wydaje się podejrzana i będąc rzetelnym sprzedawcą trudno to przeoczyć.

No a zdjęcia to jak dla mnie celowe działanie. Te super ładne fotki, specjalnie w wysokiej rozdzielczości co jest szczególnie podkreślane, są zrobione właśnie tak aby pokazać to co ładne, aby potem móc się zasłaniać gadka w stylu "mógł Pan prosić o więcej zdjęć".

SMF spam blocked by CleanTalk