Aktualności

[hankie] Growe klamoty w Krzychowej pieczarze

hankie · 55688

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #30 dnia: Maja 18, 2018, 01:56:16
LUTY-wczesny MAJ 2018

SONY

Może w końcu ukończę Finala VIII (serio, nigdy do końca) - w końcu mam swój egzemplarz w bardzo dobrym stanie. Wersja platynowa mnie nie boli ;)

PSX SCPH-9002 i PS2 FAT 30003R - za przysłowiową paczkę fajek miałem wziąć PS2 (właściciel zarzekał się, że nieprzerabiana i laser chodzi super) wraz z podróbką karty, lichym padem, zwykłem kablem AV i kilkoma grami. A tu gadka szmatka i mu mówię, że by się PSX przydał do kompletu. A kolo nagle wyjmuje z biurka zakurzonego PSXa i mówi - "a miałem sobie zostawić, ale widzę że trafi w dobre ręce" (bo jak zwykle się rozgadałem) "nie będzie mi Plejak obok XONE pasował". I przypadkiem za drobną opłatą wziąłem Szarego. Nie spodziewałem się cudów - konsolki przykryte warstwą 'patyny' (wiórki, kurz, dawka zylcu), lecz po szybkim przetarciu z zewnątrz (nawet przed 'liźnięciem' oczek laserów) - ładowały giery od strzała. A te w komplecie nie były w stanie kolekcjonerskim :P

Na zdjęciu widać jak Super Szczupła PS3 chowa się za CRTkiem, za którym prawilnie powinny stać dwa starsze Grubasy. Ku mojej uciesze, konsole palą od strzała, nie mogę wyjść z podziwu. Konsole ofkors bez czipów - może dlatego tak ładnie żyją?

Nic takiego - ale w wyjałowionym juz u nas OLXie - i allegro już powoli cenami retro, to takie 'nic niewarte' znajdy za pięć groszy chyba zaczną mnie cieszyć coraz bardziej :P

Risen, Samurai oraz Reckoning od starego znajomka za kilka złociszy, a Uncharted z pobliskiego Loombardu za 2 dyszki. Cena za godziny grania w przeliczeniu spoko :)

INNE

Android Box Nexbox A95X - dzięki któremu mój CRTek będzie Sprytny (Smart  ;D) i uwolni mi PS3 (najczęściej oglądarkę Netfliksa). Poza tym to takie moje pierwsze ustrojstwo i będę się nim bawił co nieco ;) Chciałbym czyściocha na nim śmignąć i może nawet spróbować go użyć jako konsolka - ale to po studiowaniu kilkudziesięciu stron.

« Ostatnia zmiana: Maja 20, 2018, 01:46:36 wysłana przez hankie »

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 20, 2018, 23:03:24
CZERWIEC 2018

Powolutku trzeba gromadzić ulubione gry na PS3, jak wiemy ceny tych popularnych i póki co - exów w premierze - jest niska i zaraz będzie jeszcze niższa, ale za jakiś czas odbije. Nabyłem w zeszłym miechu Uncharted 3 w ładnym 'tekturowym' wydaniu, i teraz też wpadły poprzednie części. Powolutku będę kompletował ulubione serie, albo exy, które powodowały opad szczeny - nie mam Killzone'a 2, wróciłbym też do Ressistance, czy starego Motorstorma... A na CoDy dałem się namówić. Faktycznie gram jeszcze tylko na siglu (serio) więc to raczej interaktywny serial - ale lubię ogólnie dzieła political-fiction. No i te epickie kadry ;) Zresztą każdy wie, czym są ww Cody ;)

Dil z kolegą, który nazywa się jak kosmita jedzący koty ;) Ogłoszenie wszyscy widzieli. I wiecie co? Uwielbiam trend, który utrzymujemy - tzn raczej surowej oceny naszych itemów, które sobie sprzedajemy :) Te nabyte od A. - pewnie w komisach i allegro zeszłyby jako db, bdb albo ewentualnie db- w najgorszych przypadkach. Serio - większość z nich po zgrubnym czyszczeniu płyt i pudełek (płynem do szyb, izo znowu brak na stanie, chyba będę brał w kanistrach), zerwaniu naklejek i kleików maści wszelkiej - wygląda zaskakująco dobrze ;) Poza tym sporo fajnego materiału do "kolekcyjnego dobrania" - rotacji płyt, pudełek, dobrania zapasowych dubli.
Niechcący wpadła pierwsza gra piłkarska na Wii.

Poza tym biorąc pod uwagę czas, który poświęcam ostatnio na granie (buahuahua) i przygotowania do kolejnego projektu mieszkaniowego - serio zastanawiam się nad zawieszeniem kupowania gier na 6 gen w dół i Wii, które odpalałem ostatnio chyba kwartał temu :P Nie wiem, czy czasem nie dopiszę kolejnego rozdziału w epokach zbierania :P
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2018, 10:53:02 wysłana przez hankie »

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #32 dnia: Lipca 23, 2018, 23:41:07
LIPIEC 2018

Gry tylko na Sony. Mówiłem, że praktycznie stopuję na czas nieokreślony odnośnie kupowania gier niżej niż na VII gen i Wii - i gromadzenie exów na PS3, aż do czasu przyszłej wiosny, przeprowadzki i najprawdopodobniej nowego sprzętu.
Ale w lombardzie, w którym wspomniałem zawarłem pakt ze sprzedawczynią - była szansa na skompletowanie trylogii Diabła Mogącego Płakać - i wpadła trójeczka. Wraz z Heavenly Sword kosztowały umiarkowane 25 PLN ;) A Advance Warfare z racji mojego ostatniego profilu grania - wpadło też z tego źródła z dyszkę... I od tego momentu już raczej będę trzymał podwórka SONY - oprócz raczej ostatniego gifta na N64:

części zamienne do analogów we wszystkich 3 padach... Dałem sobie na luz pomysł z kupnem zamiennego pada, który ma tanie jak barszcz zamienne analogi 'na 2 kabelki' - oraz wrzucenie flaków do ori obudów. Miał być taki fejk na moje potrzeby, bezproblemowy pad z normalnym w końcu analogiem. Ale Alfik dał mi cynę i w wolnym czasie jak zwiozę sprzęty to zamieniam i ożywiam pady. Do okazyjnego pykania na N64 będzie jak znalazł. Albo na prezent Gwiazdkowy poproszę Mikołaja o zamienny pad, ot tak dla zapasu :> By uspokoić nerwicę sprzętową :))
« Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2018, 23:45:50 wysłana przez hankie »

Offline VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Odpowiedź #33 dnia: Lipca 23, 2018, 23:53:52
Heavenly Sword jest nadal moim wielkim zaskoczeniem jeśli chodzi o exy na PS3. Osobiście w dobie ciulowych remasterów, nie powiem że z chęcią bym przygarnął ten tytuł w lepszej jakości, mimo że już nawet na poczciwej trójce wygląda obłędnie.

Sam zauważyłem że CoDy są świetne na odmóżdżenie, co wiąże się z tym że są idealnie na moment kiedy nie mamy na nic czasu, ale gaming is life. Sam to przerabiałem, MW2 FTW!

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline ojciec-gracz

• Kapitan
  • *
    • Reputacja: 148
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku.
    • moja strona na facebooku
  • PSN ID: forest122
Odpowiedź #34 dnia: Lipca 24, 2018, 00:25:19
fajne. Dobrze, że mało platyn jest w kolekcji.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #35 dnia: Lipca 24, 2018, 00:44:53
@Vectrov,
pamiętam, że kiedyś miałem HS, ale go.. sprzedałem, za psi grosz. Ale to było wtedy jak wychodziło Uncharted2, ja skończyłem ledwo jedynkę i byłem w kolejce u kumpla do odkupu U2 (które potem też pogoniłem). HS wtedy okrutnie drewniane i mało okazałe się wydawało. Ale z czasem człowiek lekko zmienia nastawienie (ogólnie na PS3 chciałem mieć na początku tylko ostatnie części serii, stare gry goniłem) i za takim HS się stęskniłem. @CoDy - tak tak tak. Trochę czasu, chcesz postrzelać, powybuchać, uciekać przed walącymi się wieżowcami - oł je. I też myślę, że MW2 jest dla mnie akcyjnie i wątkowo najlepszy. Ogólnie 'fabularnie' najbardziej mnie poruszył (jak na liniową strzelankę) - pokazał bezsens/motywację brutalnych ataków siłowych. Jak się wczuć to misja na lotnisku daje moment do rozkminy. Ale takiej mikro-rozkminy ;)

@Ojcze-Graczu,
akurat na PS3 tak jakoś pilnuję premier. Tylko z Essentials mam Wolfa - ale tak w sumie to porównując to Platinum - nie jest to tak szpetne. Ale jeśli chodzi o starsze Plejki - to już tam totalnie odpuściłem, ale to też z racji takiej, że w ówczesnych czasach miało się bardzo mniej kasy na gry i nie gardziłem i stąd nie przeszkadzają mi one - bo takie gry pamiętałem ;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2018, 00:47:53 wysłana przez hankie »

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #36 dnia: Września 21, 2018, 20:49:47
Dobrze Ci się ta PS2 rozwija. Patrząc jeszcze przez pryzmat faktu, że wydajesz zapewne grosze (projekt "mieszkanie"), to taki Baldur's Alliance, czy SFEx3 są naprawdę smacznymi i godnym spożycia kąskami.

@Heavenly
Również szanuję mocno tą gierkę, jak i całe Ninja Theory. Umieją goście robić siekanki z fabułą.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #37 dnia: Września 21, 2018, 21:41:32
wydajesz zapewne grosze (projekt "mieszkanie")
Nie kop leżącego ;) Żartuję, ale to kolejny tego typu projekt - i wiem że nie ostatni. Ehh, pod koniec życia - pewnie zamknę się w pieczarze i będę grał na Game Boyu - Classic, w pełnym czarnobiałym secie gier :D

Jak pewnie się domyślasz (nawiązując do poprzednich zastrzyków gier;) ) giery też zdobyte za grosze, albo grupowym zakupem (siatką). Ale funu kasą nie mierzymy!
@HS - oo tak - po latach docenia się jeszcze mocniej ten tytuł. Niestety wcześniej jakoś mniej mi leżał, ale człek starszy - zazwyczaj mądrzejszy ;)

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #38 dnia: Listopada 09, 2018, 22:49:11
LIPIEC-PAŹDZIERNIK-LISTOPAD 2018

Wow, szał ciał. Elementy eksploatacyjne trzeba było kupić, i talerzyki chociaż 3 (bo tyle kolega miał na stanie) metalowe - do staroci, a izopropanolu nigdy za wiele. Polecam metalowe talerzyki - zmęczone plastikowe, z wyłamanymi 'sekcjami' oraz gubiące kulki to przy nich szrot. Przydadzą się do obróbki konsol, które w sumie kupiłem od Adiego, bo wpadł na wieś i dila uczyniliśmy. Tzw. szrocik, którzy wymaga miłości:
2 PSXy, 1 PS2 Slim i PSOne.
Zrobimy co możemy, w totalnej ostateczności oddadzą organki. Jeśli chodzi o rzeczy growo poboczne to także zestawik pudełek i instrukcji do PS2 od Hoipolloi'ego.

Do kilku pudeł wlecą płytki, zrobi się roszady a papiery też znajdą miejsce :) A co do gierek - to na razie kilka i o dziwo się trzymam PS3 exów. Resistance - jedna z pierwszych gier na PS3 w jakie grałem, a potem coop grany z kumplem, zabawa przednia. Co prawda już dzisiaj technicznie nieco robi inne wrażenie - ale kiedyś bardziej rozdziawiałem oczy.
Killzone 2 - no, teraz mam w końcu trylogię :)
GoW: Wstąpienie - zobaczymy naocznie, czy spodoba mi się tak jak trójka - czy raczej syndrom lekkich popłuczyn odczuję.

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #39 dnia: Listopada 09, 2018, 23:11:04
Przytuliłbym tego Goda Wstąpienie jak reksio tuli szynkę :D

Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #40 dnia: Listopada 09, 2018, 23:17:50
Oj Wstąpienie w porównaniu do innych starszych gier za dwie dychy zatrzymało się na jakieś cenie i trzyma, ogólnie OLX i lomby - ten sam poziom cenowy. Tam gdzie piątak niżej, a stan ok i komplet to trzeba brać...

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #41 dnia: Listopada 10, 2018, 08:58:10
Jak jakościowo te tacki? Bo ktoś narzekał kiedyś na forum, że te metalowe w sumie wieją biedą, jak te plastikowe. Chodziło chyba o to łączenie metalowej tarczy z plastikowym środkiem.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #42 dnia: Listopada 10, 2018, 12:49:47
Wiesz, trudno mi powiedzieć, że są słabo wykonane. Też na początku zastanawiałem się jak wypadnie połączenie dwóch elementów, ale sama tacka jest płaska, nie ma bicia. I ogólnie myślałem, że będzie gorsza ;) Może to po prostu fakt, że jest w połowie metalowa i działa to podświadomie - ale wyznacznikiem będzie to czy będą się łamały w niej 'ząbki' czy wypadały po czasie kulki. Na bank nie będzie ona tak molestowana jak ta oryginalna - więc trudno będzie je porównać wytrzymałościowo 1:1.

Offline adikropkaer

Odpowiedź #43 dnia: Listopada 10, 2018, 18:05:53
Daj znać czy uda Ci się uzdrowić jakiegoś złomka ode mnie ;)

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #44 dnia: Listopada 11, 2018, 20:20:09
Chodziło chyba o to łączenie metalowej tarczy z plastikowym środkiem.
Możliwie najlepsze zdjęcie kalkulatorem - nie robi makro :P Fotki talerzyka:

SMF spam blocked by CleanTalk