[hankie] Growe klamoty w Krzychowej pieczarze

Zaczęty przez hankie, Grudzień 27, 2016, 16:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Urokliwe ustrojstwo, jak i wiele rzeczy związanych z NES.

hankie

WRZESIEŃ 2017

Prawie nic, tylko kilka pierdół, które powolutku będą zamykać zbiory sprzętowe (no, oczywiście nie licząc okazji albo wykopków z lumpeksów, nieświadomych olx-owiczów czy garaży ::)) I z racji innych pobocznych celów finansowych, jeszcze będą one odwleczone w czasie.

SONY

Digital Pad - po prostu do pary potrzebowałem drugiego,
karta PS2 - jedną mam zawaloną FMCB, miejsca na sejwy niet - więc druga była koniecznością,
karty PSX - ori, bo miałem podróbkę, a czerwona to sobie poszalałem (poza tym kojarzy mi się ze starymi czasami, jak koledze takiej zazdrościłem - oprócz granatowej).
karta PSOne - lekko upośledzone PSOne nie miało też swojej karty, teraz już ma.
Gry na PS3 - Wolfa chciałem kupić, wiem że podłe wydanie, Skyrima także (normalna wersja mi styka), Turning Point zaciekawiło mnie alternatywną historią a Kowbojów dobrałem z ciekawości (poza tym fabularnie dobrze od tej części rozpocząć) -  całość gier na PS3 z OLXa wyszła mi 4 dyszki.
Vertical stand - wyszło tak, że moja najmłodsza konsolka stoi pionowo, bez stopki. Za ori nówkę z przesyłką prawie 16 pln wyszło - ale na allegro po tyle stoją - więc Super(brzydka)Slim się dorobiła.

Klamoty niegrowe

No ba ;D - kiedyś chciałem kupić, ale szkoda mi było wydać 3-4 dych. Ostatnio z pomocą przyszła Biedronka i cena - 9,99PLN - wciąż mają w koszach. Nie uzasadniam w żaden sposób zakupu. ::)

hankie

PAŹDZIERNIK-LISTOPAD 2017

SONY
Z racji ograniczenia sprzętowych pozycji, wpadł jeden klamot ze zbioru konsolowatych jak widać poniżej i pół szczypty gier.

Destruction Derby 2 - raczej grywane kiedyś na PC, lecz na PSX komfort grania większy. Powiem szczerze, że gra mimo powierzchownej drewniakości została taką jaką ją pamiętam. Zero zdziwienia czy mrużenia oczu - dziwne, ale po odpaleniu jest wrażenie zadowolenia, dziwnie to opisać. Tutaj akurat w bigboxie.
PSTwo - SCPH-70003 - ułomna bohaterka tematu:
http://strefapsx.pl/forum/ps2-konsola/ps2-slim-scph-70003-nie-czyta-gier-inne-plyty-ok/
oczywiście znając życie jej naprawa będzie mało opłacalna - pocieszę się, że doprowadzę ją do stanu nówki, wygląda lekko jak z półki z przetworami, ale jej dogłębny lifting po naprawie będzie na pewno prostszy niż FATki, która to będzie pierwsza. Z racji małej ilości czasu dostępnego do poślęczenia przed blatem oraz ciekawostek, typu wzmacnianie przyczepów zawiasów w laptopach poxipolem - przyjdzie na nią czas. Na razie Eyetoya i gry używam z FATką. Akcesoria do wylizania+wymiana grzybków w jednym padzie. Gry w pakiecie (to z Dog's Life) był z konsolką.
Szczypta gier PSP + gratis na PS2 - jak widać, chociaż na PSP chyba zwolnię ze zbieraniem gier, bo ostatni raz używałem babci PSP pół roku temu...
Gry PS3 - brakujące tytuły do listy gier, które zapewnią mi dziesiątki godzin na mojej najnowszej  ;D konsoli w pieczarze. Trylogia ME nie mięta, ale nie łkam ;) cieszę się z jedynki na konsolę Sony.

XKlops

SW: Jedi Academy - myślę, że oprócz Battlefronta oraz KOTORa to gry z uniwersum, które miło mieć - a czemu nie na Xboxa? :)

makumator

Mad Maestro fajnie uzupełnia sety gier dziwolągów muzycznych. Mass Effect trylogia wiadomo najlepsza trylogia gier na PS3. Destruction Derby 2 dla mnie najlepiej się grało ze wszystkich części.

hankie

GRUDZIEŃ-STYCZEŃ 2017/2018

SONY

Samochodziki & Fade to Black - MikroMaszyny zawsze chciałem mieć, gamplay jest tym co pamiętam z 8 bitów - miodność wzbogacona o fotorealistyczną oprawę ;) Face to Black -  umysł, który był na maxa ciekawy jak pamiętam tą grę. Zawsze lepiej odgrzewać mi te kotlety na PSX zamiast na PC. Niestety, dostałem drewnem w łeb - ale musiałem spróbować i będę później próbował ją ukończyć. Ale jedno jest pewne - zderzenie po latach jest brutalne. Stare gry 3D starzeją się okrutnie :) Gry w adekwatnej do stanu - ale i tak miłej cenie z naszego Strefowego Targowiska. Ferrari - znalezione w Empiku, pogram troszkę, a i nowe pudełko będzie w podmiankę (wersja cyfrowa).

NINTENDO

Jak widać ;) Z zewnątrz ładna, niepożółkła, niepodrapana etc. Może ktoś oglądając ją w ręce określiłby jako 'jak nowa' :) Kumpel tak średnio zaawansowany próbował coś softowo ją grzebać, ale potem 'coś' się nie udało etc. Konsolka bardzo ładna, ale goła. Z czasem pewnie kupię ładowarkę i się biedaczką zajmę. Oczwyiście 3DSik wpadł niespodziewanie, jak N64 - i też na klamotowy OIOM. Myślę, jednak że za wkład za który kolega mi ją przekazał mogę się nią zająć, hyhyhy.

alf

Ooo to New 3ds z tą dołożoną gałką po prawej. Bardzo wartościowy item. Co jest z nim nie tak ?

hankie

Powiem Ci szczerze, że ogólnie w kwestii Nintendo byłem zielony ;) Jedynie mając GB Classica - wiedziałem co z czym. A tak musiałem w każdej innej się dokształcać. Wii - nauka (ave WiiPlanet), N64 - studiowanie. Teraz 3DS, dopiero jak go drapnąłem skumałem, że to New 3DS. Serio...

@alf,
nie mam pojęcia. Nawet na razie ładowarki nie mam - a kolega nie mówi zbyt wiele ;) bo sam pewnie nie wie do końca :P wiem, że sprzętowo uwalone niby nie jest. Potem w któryś wieczór przestudiuje bibliotekę gier. Hmm powiem szczerze, że fanem japońszczyzny nie jestem, a Pokemony już raczej nie są przeze mnie grane... Zobaczymy ;) Niemniej jednak i tak stanowi to dla mnie potencjalną radochę!

alf

Nintendo nie dawało ładowarki do 3DS bo pasuje ładowarka od zwykłego NDSa. Zatem możesz tanio stać się jej posiadaczem.

SALADYN

Cytat: alf w Styczeń 16, 2018, 09:46
Nintendo nie dawało ładowarki do 3DS bo pasuje ładowarka od zwykłego NDSa.
Od DSi, od starych DS'ów już nie pasuje.

alf

Ah, rozumiem. No to komplikuje troche sprawe  :D

hankie

Dużo widać muszę jeszcze ogarnąć ;P A macie compagneros jakieś ładne źródło odnośnie N3DS? Z chęcią postudiuje i tutaj się będę dzielił ;)

SALADYN

Cytat: alf w Styczeń 16, 2018, 09:59
Ah, rozumiem. No to komplikuje troche sprawe  :D
Niekoniecznie, ładowarki są bardzo łatwo dostępne a kupując nową konsolę sklepy od razu proponują ją w zestawie, zwłaszcza w takim kraju jak Polska gdzie nie można zakładać że klient ma w domu jeszcze stary system.

Cytat: hankie w Styczeń 16, 2018, 10:02
Dużo widać muszę jeszcze ogarnąć ;P A macie compagneros jakieś ładne źródło odnośnie N3DS? Z chęcią postudiuje i tutaj się będę dzielił ;)
Nie znam żadnego tematycznego forum, jak czegoś nie wiem to pytam wujka google.

fixxxer1

makumator

Fade to Black demo ogrywałem do zgonu ze względu za połączenia z Flashbackiem. Nareszcie masz tego 3DSa o którym od roku rozmyślałeś. Dobry wybór koleżko. Mam nadzieję, że wszystko z nim ok i w końcu zagrasz w Mario, albo innego Donkeya. Jakby co, to mam zwałkę Sky3DS do wydania za darmo (też w nim 'coś' samo przestało w nim działać i światełko nie świeci). Kiedyś mogę Ci przy okazji podesłać, może go też reanimujesz. 

hankie

@Maku,
ori Flashback jest dla mnie przyjemniejszy w odbiorze niż FtB pod względem wizualnym :) ale kwestia odczuć. BTW jest podrasowana wersja na PC wydana kilka lat temu, może kiedyś się zajrzy.
Najpierw poedukuję się odnośnie Sky3DS ;) a potem, może z racji przedwiosennej chcicy tranzakcyjnej przy okazji ulegnie przytuleniu ;) Szlagiery trzeba jakoś posmakować, ale też chciałbym jak wyszły na niego gry 'spoza systemu' - jestem w temacie totalnie zielony, bardziej niż w Wii jeszcze niedawno.