Aktualności

[hankie] Growe klamoty w Krzychowej pieczarze

hankie · 55689

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 24, 2017, 11:34:06
Urokliwe ustrojstwo, jak i wiele rzeczy związanych z NES.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #16 dnia: Września 29, 2017, 23:14:08
WRZESIEŃ 2017

Prawie nic, tylko kilka pierdół, które powolutku będą zamykać zbiory sprzętowe (no, oczywiście nie licząc okazji albo wykopków z lumpeksów, nieświadomych olx-owiczów czy garaży ::)) I z racji innych pobocznych celów finansowych, jeszcze będą one odwleczone w czasie.

SONY

Digital Pad - po prostu do pary potrzebowałem drugiego,
karta PS2 - jedną mam zawaloną FMCB, miejsca na sejwy niet - więc druga była koniecznością,
karty PSX - ori, bo miałem podróbkę, a czerwona to sobie poszalałem (poza tym kojarzy mi się ze starymi czasami, jak koledze takiej zazdrościłem - oprócz granatowej).
karta PSOne - lekko upośledzone PSOne nie miało też swojej karty, teraz już ma.
Gry na PS3 - Wolfa chciałem kupić, wiem że podłe wydanie, Skyrima także (normalna wersja mi styka), Turning Point zaciekawiło mnie alternatywną historią a Kowbojów dobrałem z ciekawości (poza tym fabularnie dobrze od tej części rozpocząć) -  całość gier na PS3 z OLXa wyszła mi 4 dyszki.
Vertical stand - wyszło tak, że moja najmłodsza konsolka stoi pionowo, bez stopki. Za ori nówkę z przesyłką prawie 16 pln wyszło - ale na allegro po tyle stoją - więc Super(brzydka)Slim się dorobiła.

Klamoty niegrowe

No ba ;D - kiedyś chciałem kupić, ale szkoda mi było wydać 3-4 dych. Ostatnio z pomocą przyszła Biedronka i cena - 9,99PLN - wciąż mają w koszach. Nie uzasadniam w żaden sposób zakupu. ::)

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #17 dnia: Listopada 15, 2017, 00:24:54
PAŹDZIERNIK-LISTOPAD 2017

SONY
Z racji ograniczenia sprzętowych pozycji, wpadł jeden klamot ze zbioru konsolowatych jak widać poniżej i pół szczypty gier.

Destruction Derby 2 - raczej grywane kiedyś na PC, lecz na PSX komfort grania większy. Powiem szczerze, że gra mimo powierzchownej drewniakości została taką jaką ją pamiętam. Zero zdziwienia czy mrużenia oczu - dziwne, ale po odpaleniu jest wrażenie zadowolenia, dziwnie to opisać. Tutaj akurat w bigboxie.
PSTwo - SCPH-70003 - ułomna bohaterka tematu:
http://strefapsx.pl/forum/ps2-konsola/ps2-slim-scph-70003-nie-czyta-gier-inne-plyty-ok/
oczywiście znając życie jej naprawa będzie mało opłacalna - pocieszę się, że doprowadzę ją do stanu nówki, wygląda lekko jak z półki z przetworami, ale jej dogłębny lifting po naprawie będzie na pewno prostszy niż FATki, która to będzie pierwsza. Z racji małej ilości czasu dostępnego do poślęczenia przed blatem oraz ciekawostek, typu wzmacnianie przyczepów zawiasów w laptopach poxipolem - przyjdzie na nią czas. Na razie Eyetoya i gry używam z FATką. Akcesoria do wylizania+wymiana grzybków w jednym padzie. Gry w pakiecie (to z Dog's Life) był z konsolką.
Szczypta gier PSP + gratis na PS2 - jak widać, chociaż na PSP chyba zwolnię ze zbieraniem gier, bo ostatni raz używałem babci PSP pół roku temu...
Gry PS3 - brakujące tytuły do listy gier, które zapewnią mi dziesiątki godzin na mojej najnowszej  ;D konsoli w pieczarze. Trylogia ME nie mięta, ale nie łkam ;) cieszę się z jedynki na konsolę Sony.

XKlops

SW: Jedi Academy - myślę, że oprócz Battlefronta oraz KOTORa to gry z uniwersum, które miło mieć - a czemu nie na Xboxa? :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2018, 13:45:22 wysłana przez hankie »

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 14, 2018, 08:42:36
Mad Maestro fajnie uzupełnia sety gier dziwolągów muzycznych. Mass Effect trylogia wiadomo najlepsza trylogia gier na PS3. Destruction Derby 2 dla mnie najlepiej się grało ze wszystkich części.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 15, 2018, 23:16:07
GRUDZIEŃ-STYCZEŃ 2017/2018

SONY

Samochodziki & Fade to Black - MikroMaszyny zawsze chciałem mieć, gamplay jest tym co pamiętam z 8 bitów - miodność wzbogacona o fotorealistyczną oprawę ;) Face to Black -  umysł, który był na maxa ciekawy jak pamiętam tą grę. Zawsze lepiej odgrzewać mi te kotlety na PSX zamiast na PC. Niestety, dostałem drewnem w łeb - ale musiałem spróbować i będę później próbował ją ukończyć. Ale jedno jest pewne - zderzenie po latach jest brutalne. Stare gry 3D starzeją się okrutnie :) Gry w adekwatnej do stanu - ale i tak miłej cenie z naszego Strefowego Targowiska. Ferrari - znalezione w Empiku, pogram troszkę, a i nowe pudełko będzie w podmiankę (wersja cyfrowa).

NINTENDO

Jak widać ;) Z zewnątrz ładna, niepożółkła, niepodrapana etc. Może ktoś oglądając ją w ręce określiłby jako 'jak nowa' :) Kumpel tak średnio zaawansowany próbował coś softowo ją grzebać, ale potem 'coś' się nie udało etc. Konsolka bardzo ładna, ale goła. Z czasem pewnie kupię ładowarkę i się biedaczką zajmę. Oczwyiście 3DSik wpadł niespodziewanie, jak N64 - i też na klamotowy OIOM. Myślę, jednak że za wkład za który kolega mi ją przekazał mogę się nią zająć, hyhyhy.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2018, 00:20:04 wysłana przez hankie »

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 16, 2018, 08:08:54
Ooo to New 3ds z tą dołożoną gałką po prawej. Bardzo wartościowy item. Co jest z nim nie tak ?

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 16, 2018, 08:51:57
Powiem Ci szczerze, że ogólnie w kwestii Nintendo byłem zielony ;) Jedynie mając GB Classica - wiedziałem co z czym. A tak musiałem w każdej innej się dokształcać. Wii - nauka (ave WiiPlanet), N64 - studiowanie. Teraz 3DS, dopiero jak go drapnąłem skumałem, że to New 3DS. Serio...

@alf,
nie mam pojęcia. Nawet na razie ładowarki nie mam - a kolega nie mówi zbyt wiele ;) bo sam pewnie nie wie do końca :P wiem, że sprzętowo uwalone niby nie jest. Potem w któryś wieczór przestudiuje bibliotekę gier. Hmm powiem szczerze, że fanem japońszczyzny nie jestem, a Pokemony już raczej nie są przeze mnie grane... Zobaczymy ;) Niemniej jednak i tak stanowi to dla mnie potencjalną radochę!

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 16, 2018, 09:46:24
Nintendo nie dawało ładowarki do 3DS bo pasuje ładowarka od zwykłego NDSa. Zatem możesz tanio stać się jej posiadaczem.

Offline SALADYN

Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 16, 2018, 09:52:27
Nintendo nie dawało ładowarki do 3DS bo pasuje ładowarka od zwykłego NDSa.
Od DSi, od starych DS'ów już nie pasuje.

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 16, 2018, 09:59:27
Ah, rozumiem. No to komplikuje troche sprawe  :D

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 16, 2018, 10:02:10
Dużo widać muszę jeszcze ogarnąć ;P A macie compagneros jakieś ładne źródło odnośnie N3DS? Z chęcią postudiuje i tutaj się będę dzielił ;)

Offline SALADYN

Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 16, 2018, 10:06:21
Ah, rozumiem. No to komplikuje troche sprawe  :D
Niekoniecznie, ładowarki są bardzo łatwo dostępne a kupując nową konsolę sklepy od razu proponują ją w zestawie, zwłaszcza w takim kraju jak Polska gdzie nie można zakładać że klient ma w domu jeszcze stary system.

Dużo widać muszę jeszcze ogarnąć ;P A macie compagneros jakieś ładne źródło odnośnie N3DS? Z chęcią postudiuje i tutaj się będę dzielił ;)
Nie znam żadnego tematycznego forum, jak czegoś nie wiem to pytam wujka google.

Offline fixxxer1

Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 16, 2018, 10:35:18

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 19, 2018, 10:45:45
Fade to Black demo ogrywałem do zgonu ze względu za połączenia z Flashbackiem. Nareszcie masz tego 3DSa o którym od roku rozmyślałeś. Dobry wybór koleżko. Mam nadzieję, że wszystko z nim ok i w końcu zagrasz w Mario, albo innego Donkeya. Jakby co, to mam zwałkę Sky3DS do wydania za darmo (też w nim 'coś' samo przestało w nim działać i światełko nie świeci). Kiedyś mogę Ci przy okazji podesłać, może go też reanimujesz. 

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 19, 2018, 11:13:37
@Maku,
ori Flashback jest dla mnie przyjemniejszy w odbiorze niż FtB pod względem wizualnym :) ale kwestia odczuć. BTW jest podrasowana wersja na PC wydana kilka lat temu, może kiedyś się zajrzy.
Najpierw poedukuję się odnośnie Sky3DS ;) a potem, może z racji przedwiosennej chcicy tranzakcyjnej przy okazji ulegnie przytuleniu ;) Szlagiery trzeba jakoś posmakować, ale też chciałbym jak wyszły na niego gry 'spoza systemu' - jestem w temacie totalnie zielony, bardziej niż w Wii jeszcze niedawno.

SMF spam blocked by CleanTalk