[eloiasia1] Kolekcja na PSX i PS2

Zaczęty przez eloiasia1, Kwiecień 01, 2015, 19:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

eloiasia1

@Bodzio, jak najbardziej ale ta kopia jest za bardzo zniszczona, gra generalnie jest na liście do kolekcji

@Meres, tak jak wspominałem w poście, zostawiam te wciąż grywalne lub z powodów sentymentalnych, jeszcze mam sporo na liście do zakupu tyle że ceny coraz to wyższe, a dodatkowo trochę chcę zmienić swój kącik gracza na bardziej kompaktowy :)

Hycuś

Jak mogłeś odrzucić NFS Porsche 0.o. Jest to najlepsza samochodówka zaraz po Gran Turismo 2 :). Masz może zamiar ją sprzedać?

gumislav

To jest bardzo względny osąd. Dla mnie najlepszy po GT jest Colin.
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

Hycuś

Każdy ma inne zdanie, ale jeszcze nigdy, od nikogo, nie słyszałem narzekania na Porsche 2000. Każdy uważał ją za świetną :)

gumislav

Nie no, gra jest bardzo fajna, zagrywałem się nią na PC. Miałem pirata, i to dopiero w 2002 roku  ;) Wówczas, nawet dwa lata po premierze, modele samochodów i ich wnętrz, bardzo długie trasy i fizyka jazdy mnie zachwycały. Tym samym zdecydowanie można ją uznać za jedną z lepszych samochodówek na Szaraka, podobnie z resztą jak całą serię NFS.
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

eloiasia1

Gra usunieta bo nieprzeszla kontroli jakosci :) ale jeszcze zawita do kolekcji . tylko ze musi byc w ladnym stanie. Wszystkie NFsy na psxa sa warte uwagi, nawet archaiczna jedynka bo byla swego rodzaju prekursorem rasowych scigalek,
Moje top samochodowek to gt2, gt , colin 2 , nfs 3, nfs 4, colin, porshe mniej wiecej w tej kolejnosci.

Manifesto

Eloiasia - świetne zbiory PS2, ale na tą konsolę masz mało...erpegów;) Grałeś może w Star Ocean III? Ciekawi mnie ta gra, bo dwójkę ubóstwiam.

eloiasia1

Dzieki, nie chcialem popelnic tego samego bledu jak w przypadku ps1 i lapalem gierki jak ceny byly jeszcze bardzo niskie. W SO 3 jeszcze nie gralem, wlasciwie to grania na ps2 mam na killa dobrych lat :) choc wiele juz ukonczylem. Co do 'erpegow" to jest jeszcze sporo ktore chce dodac do kolekcji, chociaz przyznam szczeze ze ja uwazam 5ta generacje za zlota ere tego gatunku, idealny wrecz balans swiezosci,pomyslow oraz grafiki, pozniej to juz poszlo w nieco innym kierunku, ale jest to oczywiscie moje personalne odczucie.

Manifesto

Czy ja wiem? W porównaniu do PS3 to PS2 miało świetne jRPG, może nie tak dobre jak PS1, bo tutaj, jak napisałeś, to była złota era gatunku, ale były gry pokroju Persony 3-4 czy Xenosagi, które zapisały się w pamięci wielu graczy. Sam gram w Personę 3 i gameplay tej gry jest lepszy niż w dwójce (brak losowych walk). PS3 już poszło w stronę gier o zupełnie innym feelingu: Dark Soul czy Oblivion. A jeśli chodzi o RPG taktyczne, to PS2 miało chyba więcej świetnych gier niż PS1 (Eternal Poison, Disgaea 1-2, La Pucelle Tactics czy niektóre inne od Nippon Ichi).

Edit - inny przykład - z tego co wiem, takie Tale of the Abyss i Symphonia zebrały lepsze oceny niż Talesy z PSX i przez wielu fanów serii uznawane są za gry lepsze. Natomiast na PS3 Talesy były już ponoć coraz gorsze.

eloiasia1

Kilka RPG mam w planie zakupic, miedzy innymi Rogue Galaxy, Dark Chronicles, persona 3,4 , Dragon Quest, Willd Arms 3,4, Jade.Cocoon 2 , Arc The Lad i pewnie cos sie jeszcze znajdzie, w zadne Talesy jeszcze nie gralem wiec ciezko mi sie wypowiadac na ten temat, 
Wiem ze te co wyszly na ps1 to kosztuja mala fortune wiec chyba je sobie daruje, no moze jak nadazy sie jakas niesamowita okazja.
Z RPG na pierwszego playa to jest tez jakas doza nostalgi, dla mnie sa one idealnym wrecz wzorowym przykladwm jak taki gatunek powinien wygladac , do tego wiele tych gier bylo wykonamych w prerendowanej technice co dodawalo niesamowitej szczegolowosci i nieograniczonej inwecji tworczej, taki Chrono Cross moze zawstydzic kunsztem wykomania nie jednego.Rpga na ps2,  O.dziwo ten brak mocy obliczeniowej na szaraku wyszedl mu jak najbardziej  na dobre. Fajnie by bylo kiedys zebrac je wszystkie.

d o o m

Piona za Evil Twin i Shinobi. Na Subsistence poluję od stu lat, zazdro. Co to za gra w lewym górnym rogu na trzecim zdjęciu od dołu?
Pij piwo, obserwuj gości.