Aktualności

[Don]Kolekcja PlayStation

Don · 13297

Offline SALADYN

Odpowiedź #30 dnia: Maja 22, 2018, 12:20:54
Sztampa sztampą ale niski nakład, do tego ściśle numerowany, i lata które upłynęły od premiery zrobiły swoje. Myślę że gdyby wystawić aukcje od złotówki to jest spora szansa dobić do tych 500zł, zwłaszcza gdy obok wisi nowa za 5k a alternatyw brak.

Pamiętam cyrk z głową Geralta w W2, na szczęście CDP stanął na wysokości zadania i wymieniał każdą uszkodzoną którą zgłaszali gracze. Mój egzemplarz miał jeden malutki ubytek na uchu i brodzie, praktycznie niewidoczne o ile nie spojrzy się z bliska, mimo to wysłałem mail z zdjęciami (warunek reklamacji) ale nie liczyłem na odzew. Zdziwiłem się bardzo gdy dostałem drugą głowę i jeszcze do tego koszulkę.

Nie widziałem na żywo tej figurki z W3 ale czytałem o niej mieszanie opinie, nie chciałem więc ryzykować jakiejś kosmicznej kwoty z jej powodu gdy po premierze był straszny hype. Polować poluje ale tylko na licytacjach, przepłacać dwukrotnie nie mam zamiaru.

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 12
  • Ambroży Kleks Junior
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: CyborgDoge
Odpowiedź #31 dnia: Maja 22, 2018, 12:35:59
Widziałem na żywo u VectroV`a figurkę z W3 i na prawdę robi robotę na pierwszy rzut oka, jednak jak się człowiek bliżej przyjrzy, to widać masę niedoróbek i tragiczne malowanie w niektórych miejscach. Nie jest to jeszcze poziom figurki z Maxa Payne 3, ale twarz Geralta wygląda jak by się dzieci bawiły.

https://imgur.com/gallery/NYzI2

https://forums.cdprojektred.com/forum/en/the-witcher-series/general-discussions/36977-collector-s-edition-statue-problems?p=1815865#post1815865

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Offline SALADYN

Odpowiedź #32 dnia: Maja 22, 2018, 14:07:16
Malowanie twarzy zawsze pozostawia trochę do życzenia jeśli postać przedstawiona ma normalną ludzką twarz nie przesłoniętą maską. Do tego jestem przyzwyczajony, zwłaszcza w figurkach w tym przedziale cenowym.

Offline Kubaaaa

Odpowiedź #33 dnia: Maja 24, 2018, 10:19:59
@SALADYN
umówmy się szczerze, zawartość kolekcjonerskich edycji Wieśka 1&2 nie jest powalająca...
W1 - sztampa:
- Artbook
- Bestiariusz
- Medalion wiedźmiński
- Koszulka
- Talia kart
- Mapa

Warto dodać, że 90% sprzedawanych edycji nie ma koszulki w komplecie. Za 550 widziałem raz przez ostatni rok czy dwa i zdążyłem jedynie przeczytać opis i już poszla ;) Realnie ludzie spokojnie płacą ok 800-1000 zl za kompletną. Ostatnie kilka aukcji od 1 zł skończyło się na 1500 czy nawet 1700 ale widziałem, że później łudząco podobne aukcje były wystawiane ponownie więc pewnie lewe podbicie komuś nie wyszło. Ta za 5K to wiadome szukanie jelenia/zlotego strzalu.

Offline motopompa

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 1
Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 03, 2018, 13:28:10
Zacna kolekcja. Jak dla mnie bardzo smakowita :)
Może małymi kroczkami uda mi się coś podobnego skompletować.

be3design.com

SMF spam blocked by CleanTalk